Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Αναζητήσεις ελληνικών προϊόντων μέσω διαδικτύου

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ
27/03/2013
Τη δυναμική του διαδικτύου στο διεθνές εμπόριο και τις εξαγωγές επιβεβαιώνουν στοιχεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, σχετικά την επισκεψιμότητα του portal εξαγωγών www.pse.gr. 

Συνολικά 37.000 ξένοι χρήστες από 145 χώρες αναζήτησαν την τελευταία τριετία ελληνικά προϊόντα και ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις από τον διαδικτυακό κόμβο του ΠΣΕ, ενώ συνολικά καταγράφηκαν 1.370.000 αναζητήσεις, κατατάσσοντας το www.pse.grμεταξύ των κορυφαίων σε επισκεψιμότητα ελληνικών ιστοτόπων. 

H Πρόεδρος του ΠΣΕ, κυρία Χριστίνα Σακελλαρίδη, κατά την παρουσίαση της διαδικτυακής πλατφόρμας EXPORTGATE.GR, που ανέπτυξε η EUROBANK, σε συνεργασία με τους Συνδέσμους Εξαγωγέων και τον ΣΕΒ, έκανε λόγο «για μία Εθνική προσπάθεια, από την Εθνική Ομάδα Εξωστρέφειας», ενώ συμπλήρωσε ότι «ο Bill Gates, της Microsoft πριν από μερικά χρόνια έλεγε ότι «το Ίντερνετ είναι η πλατεία του αυριανού παγκόσμιου χωριού». Εμείς επιβεβαιώνουμε ότι ήδη αποτελεί το δίκτυο υποδομών στην παγκόσμια αγορά σήμερα». 

«Είναι οι δρόμοι, οι κόμβοι, οι σηματοδότες που επιτρέπουν τη σύνδεση προσφοράς και ζήτησης. Είναι οι δίαυλοι επικοινωνίας και τα φίλτρα ανταλλαγής ιδεών, σχεδίων και καινοτομίων. Είναι οι αποθήκες, οι βιτρίνες, τα ράφια και τα logistics για να φτάνουν τα προϊόντα στους τελικούς καταναλωτές», πρόσθεσε η Σακελλαρίδη . 

Η ίδια παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία «το site του ΠΣΕ έχουν επισκεφθεί χρήστες από 145 χώρες. Από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία ως το Τατζικιστάν και την Τανζανία». 

Συγκεκριμένα, οι 10 πρώτες χώρες, πλην της Ελλάδας, είναι: ΗΠΑ, Βρετανία, Κίνα, Γερμανία, Κύπρος, Βουλγαρία, Ινδία, Ιταλία, Τουρκία και Γαλλία! 

Το γεγονός, μάλιστα, ότι το 75% των χρηστών είναι νέοι χρήστες αποδεικνύει, όπως υπογράμμισε η κυρία Σακελλαρίδη «τη δυναμική της ιστοσελίδας του ΠΣΕ και δημιουργεί αισιοδοξία για την επιτυχία του EXPORTGATE, που βασίζεται στο πραγματικό ενδιαφέρον ξένων αγοραστών να γνωρίσουν τα ελληνικά προϊόντα και να συνδεθούν με τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις». 

Διαδικτυακές Υπηρεσίες 
Μέσω της ιστοσελίδας του ΠΣΕ, που έχει ήδη διασυνδεθεί με το EXPORTGATE, ενισχύεται σημαντικά η δέσμη εξειδικευμένων υπηρεσιών που ο Σύνδεσμος παρέχει στα μέλη του και συνολικά στους παραγωγικούς φορείς της χώρας, με πεδία όπως: 

-Ενημερωτικά Δελτία για την πρόοδο και τις προοπτικές των εξαγωγών
-Άμεσες Ενημερώσεις, Επισημάνσεις και Ειδικές Εγκύκλιοι επί εξαγωγικών θεμάτων
-Ειδικές κλαδικές μελέτες και έρευνες για προϊόντα και χώρες-στόχους, με το κύρος του ΚΕΕΜ
-Ηλεκτρονική αγορά αγγελιών προσφοράς και ζήτησης αγαθών και διευκόλυνση επαφών με ξένους εισαγωγείς
-Οδηγός Εξαγωγών, με χρηστικές πληροφορίες για την εξαγωγική διαδικασία
-Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη νόμων, Κανονισμών, Οδηγιών και προδιαγραφών ποιότητας για τα εξαγώγιμα προϊόντα
-Helpdesk άμεσης υποδοχής και διεκπεραίωσης αιτημάτων υποστήριξης εξαγωγών
-Διάθεση στατιστικών στοιχείων εξαγωγικού εμπορίου (από το 1945 ως σήμερα) και δεδομένων για τις ισοτιμίες νομισμάτων
-Δικτύωση επιχειρήσεων και προώθηση συνεργασιών 

Πλέον, οι Έλληνες Εξαγωγείς έχουν στη διάθεσή τους μία σειρά από τεχνολογικά ανεπτυγμένα εργαλεία ενημέρωσης, σχεδιασμού και υλοποίησης εξαγωγών για τις ελληνικές επιχειρήσεις, ειδικά τις μικρομεσαίες. 

Στο πλαίσιο αυτό, ψηφιοποιήθηκαν όλες οι Έρευνες-Μελέτες των προηγουμένων ετών, δημιουργήθηκε Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Θεσμικού Πλαισίου και Εξαγωγικών Διαδικασιών και αναπτύσσονται με διαρκή ενημέρωση 4 Ηλεκτρονικά Ευρετήρια: Ελλήνων Εξαγωγέων, Ξένων Εισαγωγέων, Εταιρειών Βοηθητικών προς τις Εξαγωγές και Χρήσιμων Συνδέσμων του Διαδικτύου για τους εξαγωγείς.

ΠΗΓΗ: "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ