Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ψηφιοποίηση του Ιστορικού Κέντρου Ναυπλίου

ΠΗΓΗ : http://www.argolidalife.gr

book-scanning-services
Η Πρωτοβουλία για την Ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων, ξεκινά το πρόγραμμα ψηφιοποίησης του ιστορικού κέντρου του Ναυπλίου με την ψηφιοποίηση του ενετικού κτηρίου στην πλατεία του Αγ. Γεωργίου, τμήμα του οποίου κατέρρευσε πρόσφατα.
Η ψηφιοποίηση είναι ένα βασικό εργαλείο διαχείρισης για κάθε επέμβαση στον χώρο, για κάθε οπτικοποίησή του, αλλά και για την αποτελεσματικότερη μελλοντική χρήση και λειτουργία. Για την εξασφάλιση υψηλών προδιαγραφών στην ψηφιοποίηση η Πρωτοβουλία μαζί με το ΕΤΗ, τη σχολή μηχανικών της Ζυρίχης, εκπονεί έρευνα στο θέμα αυτό, ενώ για τέταρτη χρονιά φέτος οργανώνει το θερινό τμήμα ψηφιοποίησης (σάρωσης λέιζερ και φωτογραμμετρίας) με φοιτητές και διαχειριστές από όλο τον κόσμο σε συνεργασία με την εταιρεία Leica και τα Πανεπιστήμια Harvard και Arkansas.
Μετά το πέρας της ψηφιοποίησης του ενετικού κτηρίου, σειρά έχει το Τελωνείο στο Ναύπλιο, πιθανώς κτήριο του Κλεάνθη, και το μικρό ιστορικό τζαμί του Ναυπλίου που ονομάζεται Τριανόν.
Ανοικτή εκδήλωση για την πληροφόρηση του κοινού οργανώνεται την Πέμπτη, 13 Ιουνίου, στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Harvard, στις 6.00 μμ (Παλαιό Δημαρχείο, Πλατεία Φιλελλήνων και Οδός Όθωνος, τηλ 2752047030)
Το πρόγραμμα ψηφιοποίησης της Πρωτοβουλίας έχει τύχει γενναίας υποστήριξης από το Ίδρυμα Κανελλοπούλου, και σταθερής υποστήριξης από το Ίδρυμα Μποδοσάκη, το Ίδρυμα Χάρη Λεβέντη, το ίδρυμα Fulbright, το National Science Foundation της Αμερικής, το Ίδρυμα Λάτση, τον Θεόδωρο Παπαλεξόπουλο και άλλους ιδιώτες δωρητές.
http://argolikeseidiseis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ