Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Προσωρινή αναστολή συντάξεων-μερισμάτων χωρίς ΑΜΚΑ και ΑΦΜ




Καθημερινά σχεδόν μας ζητούν τηλεφωνικά με αγωνία πληροφορίες συνάδελφοι τον λόγο που δεν έχουν εισροή στον τραπεζικό λογαριασμό τους του μερίσματος ή της σύνταξης  ( αυτοί είναι λιγότεροι ) . Από έρευνα που ενεργήσαμε σας γνωρίζουμε τα εξής :
1.       Με τις  Αρμόδιες Υπηρεσίες του Ταμείου Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. (Τ.Ε.Α.Ε.Χ. ή Τ.Α.Ε.Α.Π. ) πρέπει να επικοινωνήσουν  οι συνταξιούχοι   απόστρατοι συνάδελφοι στα τηλέφωνα .
·         ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ (Τ.Ε.Α.Ε.Χ.(πρώην Ε.Τ.Ε.Χ.)) . Β  ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΩΝ
Τηλ .: 210-5276831-33 ΦΑΞ : 210-5276839 .
·         ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ
Τ.Ε.Α.Υ.Α.Π. (πρώην Τ.Α.Υ.Α.Π.)
Τηλ.: 210-5276814
2.       Με τις  Αρμόδιες Υπηρεσίες του Μετοχικού Ταμείου Στρατού Μ.Τ.Σ.
·         Μερίσματα Μερισματούχων .
Τηλ .:210-3313020-9
 
3.       Από ενημερωτικό του του ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ προκύπτει ότι 
       σειρά  στα Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν οι χήροι και οι χήρες και οι άγαμες θυγατέρες . Στόχος είναι να διαπιστωθεί αν έχουν παντρευτεί κρυφά  και εισπράττουν παράνομα τη σύνταξη .


Καταχώρηση ΑΜΚΑ και ΑΦΜ για την ορθή καταβολή της σύνταξης
Για την ορθή εφαρμογή των ισχυουσών διατάξεων κατά τον υπολογισμό της καταβαλλόμενης σύνταξης στους συνταξιούχους του Δημοσίου και την απρόσκοπτη καταβολή της,  θα πρέπει να έχει ενημερωθεί ο ηλεκτρονικός φάκελος συνταξιούχου  με 
. ΑΜΚΑ  (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης)
. ΑΦΜ     (Αριθμός Φορολογικού Μητρώου)
με έναν από τους παρακάτω τρόπους  :
1. Ηλεκτρονική καταχώρηση ΑΜΚΑ  στις ιστοσελίδες www.idika.gr  ή  www.amka.gr μέχρι 09/5/2013.
2. Ηλεκτρονική καταχώρηση ΑΦΜ  στην ιστοσελίδα www.idika.gr  μέχρι 09/5/2013.Σημειώνουμε ότι στην περίπτωση που τα ΑΜΚΑ ή/και ΑΦΜ είναι ήδη καταχωρημένα, εάν προσπαθήσετε να τα επανακαταχωρήσετε στις παραπάνω ιστοσελίδες, θα εμφανιστεί το μήνυμα ότι το ΑΜΚΑ ή/και ΑΦΜ σας είναι ήδη καταχωρημένα3. Υποβολή στην Υπηρεσία Συντάξεων ή στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (Υ.Δ.Ε.) του νομού που κατοικείτε ή με fax στους αριθμούς 210-33.29.774, 210-33.29.775, 210-33.29.291 και  210-48.02.029 βεβαίωσης  απόδοσης ΑΜΚΑ ή οποιουδήποτε δημοσίου εγγράφου  από το οποίο προκύπτει ο ΑΦΜ, το αργότερο μέχρι 07/05/2013.

Στις περιπτώσεις που πρέπει να υποβληθούν και τα δύο στοιχεία, δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική καταχώρηση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ο τρίτος τρόπος
.

Εφόσον μέχρι την παραπάνω ημερομηνία δεν έχουν καταχωρηθεί ΑΜΚΑ και ΑΦΜ , η σύνταξή μηνός  Ιουνίου 2013 (καταβολή τέλος Μαϊου) δεν θα καταβληθεί στον Τραπεζικό λογαριασμό των συνταξιούχων,  όπως γίνεται μέχρι σήμερα, αλλά θα εκδοθεί «ειδική εντολή πληρωμής» την οποία θα παραλάβουν από την Υπηρεσία Συντάξεων ή τις κατά τόπους Υ.Δ.Ε. αφού προηγουμένως καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για καταχώρηση ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.  

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν μέχρι 30/05/2013 δεν έχουν υποβάλει ή καταχωρήσει ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, θα ανασταλεί  η καταβολή σύνταξης μηνός Ιουλίου 2013 (ημερομηνία καταβολής τέλος Ιουνίου 2013) και κάθε επόμενης σύνταξης. Η επαναχορήγησή της  μετά την υποβολή βεβαιώσεων ΑΜΚΑ και ΑΦΜ δεν μπορεί να γίνει άμεσα αλλά με επόμενο μήνα. 

Μερικοί αριθμοί προς ενημέρωση   Ο αριθμός των συνταξιούχων  ( 54.193 για κύρια σύνταξη και 42.140 για  επικουρική )που δεν θα δουν τη σύνταξη στον τραπεζικό τους λογαριασμό λόγω απουσίας ΑΜΚΑ και ΑΦΜ , στο μητρώο τους . Με την προσέλευση τους στο ασφαλιστικό φορέα θα συμπληρώσουν στο μητρώο τους τα στοιχεία που λείπουν προκειμένου να λαμβάνουν κανονικά την σύνταξή τους στον τραπεζικό τους λογαριασμό . Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας τα προβλήματα  που ίσως σηματοδοτούν πλασματικούς συνταξιούχους εντοπίζονται στο ΙΚΑ και στο Δημόσιο . Υπενθυμίζεται ότι από τον Ιούνιο διακόπτεται η καταβολή 96.333 συντάξεων , προκειμένου εξακριβωθούν τα στοιχεία . Οι συντάξεις θα καταβληθούν μόνο αν προσέλθουν οι δικαιούχοι για να δηλώσουν το Α.Φ.Μ. και τον Α.Μ.Κ.Α. ( Μητρώο Κοινωνικής Ασφάλειας ) Εξ αυτών των συνταξιούχων: ·         Στο ΙΚΑ υπάρχουν 35210 κενοί Α.Φ.Μ. ΚΑΙ 5.509 κενοί Α.Μ.Κ.Α. ·         Στο Δημόσιο υπάρχουν 1.392 κενοί Α.Φ.Μ.  και 10.023 κενοί Α.Μ.Κ.Α. ·         Στο ΤΕΑΠΟΚΑ 3.399 χωρίς Α.Μ.Κ.Α. ·         Στο Μ.Τ.Π.Υ. 5.997 χωρίς Α.Μ.Κ.Α. . ·         Στο ΕΤΕΑΜ  2.774    χωρίς Α.Μ.Κ.Α . ·         Στο Επικουρικό του Ι.Κ.Α. 20.962 κενοί Α.Φ.Μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ