Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ζ. ΜΑΚΡΗ: ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΩΝ Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
22/03/2013

Στις εργασίες της 57ης συνόδου της επιτροπής του ΟΗΕ για το καθεστώς των γυναικών που πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Υόρκη συμμετείχε η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κα Ζέττα Μακρή ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας. 

Η κα Μακρή παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για την εξάλειψη και πρόληψη όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών, ενώ ταυτόχρονα θέμα της κεντρικής ομιλίας της στην ολομέλεια της συνόδου ήταν «οι εμπειρίες και οι καλές πρακτικές από την εφαρμογή του προγράμματος δράσης του Πεκίνου». 


Συμμετείχε, επίσης, σε παράλληλη εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της βίας, ενώ στο  περιθώριο της Συνόδου συναντήθηκε μεταξύ των άλλων και με την αναπληρώτρια  υπουργό Οικογένειας και Κοινωνικών Πολιτικών της Τουρκίας, κα Askin Asan, με την οποία και συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.  

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών και των συναντήσεων της η κα Μακρή επεσήμανε τις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα μας για την καταπολέμηση των κρουσμάτων βίας κατά των γυναικών και παρουσίασε μία σειρά ελληνικών πρωτοβουλιών και νομοθεσιών προς αυτή την κατεύθυνση. Αναφέρθηκε, επίσης, στο Εθνικό Πρόγραμμα για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και επανέλαβε τη δέσμευση της χώρας μας για την επιτυχή αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων παραχώρησε  συνέντευξη τύπου στο Γραφείο Τύπου της Νέας Υόρκης , στην οποία προχώρησε σε απολογισμό της δραστηριότητας της ελληνικής αντιπροσωπείας που συμμετείχε στην 57η σύνοδο της επιτροπής του ΟΗΕ και ανέλυσε τις θέσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας.  

Τέλος, η κα Μακρή τόνισε  ότι η ισότητα των φύλων αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, βασικό στόχο κάθε σύγχρονης δημοκρατίας, ενώ συνιστά μοχλό πίεσης για την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική συνοχή σε κάθε χώρα. 

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ