Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ» ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΥΧΗΘΗΚΕ Η ΑΥΣΤΡΑΛΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
26/03/2013

Για «ειρήνη και δικαιοσύνη στην Κύπρο» ευχήθηκε η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ, κατά τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου. 

Απευθυνόμενη σε χιλιάδες ομογενείς του Σίδνεϊ, η Αυστραλή πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση της Κύπρου αλλά και της Ελλάδας, τονίζοντας ότι «πονάμε, νοιαζόμαστε και σκεφτόμαστε η δοκιμασία αυτή σύντομα να αποτελεί παρελθόν». 

Δέκα χιλιάδες Ελληνο-Αυστραλοί συμμετείχαν στους εορτασμούς, ενώ μεταξύ των ομογενών αρκετοί που φορούσαν μπλουζάκια με συνθήματα κατά της τρόικας. 


Η Αυστραλή πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη ότι ο παππούς της, Alexander McKenzie, πολέμησε ως μέλος του Βρετανικού Ιππικού Σώματος στη Μακεδονία κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο «για την ελευθερία στη γη της ελευθερίας». 

«Σήμερα τιμούμε τον ηρωϊσμό και την αυτοθυσία εκείνων που πολέμησαν για την ανεξαρτησία της Ελλάδας, καθώς επίσης και όλους εκείνους που εργάστηκαν τόσο σκληρά για να ανασυγκροτήσουν την Ελλάδα, ως χώρα η οποία αντιστάθηκε σε πάρα πολλές προκλήσεις, χωρίς να πτοηθεί ποτέ το ηθικό της. Τώρα, το 2013, είναι γεγονός ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει ακόμη δύσκολες καταστάσεις, είμαι βέβαιη όμως ότι η περηφάνεια των Ελλήνων και η στωικότητά τους θα οδηγήσει τη χώρα σε καλύτερες μέρες μελλοντικά» ανέφερε η κ. Γκίλαρντ, αναγνωρίζοντας την προσφορά των Ελλήνων μεταναστών, ενώ έκλεισε την ομιλία της λέγοντας «Ζήτω η Ελλάς - Ζήτω η Ελευθερία!». 

Στο μεταξύ, μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στην παρέλαση του Τορόντο στον Καναδά για την 25η Μαρτίου. 

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο Ντάνφορθ, κρατώντας τις σημαίες της Ελλάδας και του Καναδά και φωνάζοντας συνθήματα «Ζήτω η Ελλάδα». «Ζήτω η 25η Μαρτίου», «Ζήτω η Κύπρος». 

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε η νεοεκλεγείσα πρωθυπουργός Κάθλιν Γουίν, η οποία στην ομιλία της δήλωσε ότι οι Έλληνες στο Οντάριο έδειξαν τις αρετές των προγόνων τους, κουράγιο, δύναμη, επιμονή κατορθώνοντας να εμπλουτίσουν τη ζωή του τόπου με τη μετανάστευσή της, ενώ έκλεισε το μήνυμά της στα ελληνικά με το σύνθημα: «Ζήτω η Ελλάς!» 

Με δοξολογίες και παρελάσεις, τίμησε την επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας του 1821 και η Κύπρος. 

Μετά την τέλεση της Πανηγυρικής Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκωσία, όπου χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ακολούθησε η παρέλαση μπροστά από το οίκημα της Ελληνικής πρεσβείας στη Λευκωσία. 

Με πανηγυρική δοξολογία στο παρεκκλήσι της Εξαρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Βουδαπέστη, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αυστρίας-Εξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Αρσένιος, με ομιλίες και καταθέσεις στεφάνων, ο Ελληνισμός της Ουγγαρίας τίμησε την εθνική επέτειο της Επανάστασης του 1821. 

Εκφωνώντας τον πανηγυρικό της ημέρας ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουγγαρία Δημήτριος Γιαννακάκης αναφέρθηκε στη σημασία της Εθνικής Παλιγγενεσίας και μετέφερε το μήνυμα του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο πρέσβης της Κύπρου Βάσος Τσάμπερλεν. 

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ