Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

SPIEGEL: ΣΥΝΗΘΗΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ Η ΜΕΡΚΕΛ

ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
27/03/2013

Αντιμέτωπη με το ναζιστικό παρελθόν της φαίνεται ότι έχει έλθει η Γερμανία, η οποία αν και  κατάφερε να επιβάλει την άποψή της στην διαπραγμάτευση για την Κύπρο, η εικόνα της έχει πληγεί, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο. 

«Η μάχη για να σωθεί η Κύπρος άφησε βαθιά τραύματα στην ευρωζώνη. Το τίμημα της διάσωσης είναι υψηλό: η Γερμανία είναι εκ νέου ο αποδιοπομπαίος τράγος», ανέφερε το γερμανικό περιοδικό Spiegel, σημειώνοντας ότι η περίπτωση της Κύπρου είναι παρόμοια με αυτή της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ελλάδας.

«Κάθε φορά που μια ευρωπαϊκή χώρα αντιμετωπίζει μια κρίση χρέους και απευθύνει έκκληση στους εταίρους της για βοήθεια, αναπαράγεται το ίδιο σενάριο: η Γερμανία θεωρείται η χώρα που κινεί τα νήματα και επιβάλλει δρακόντεια μέτρα λιτότητας στους λαούς με αντάλλαγμα μια σανίδα χρηματοπιστωτικής σωτηρίας» προσθέτει, τονίζοντας ότι η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, αποτελεί συνήθη στόχο των διαδηλωτών στις χώρες όπου υπάρχει κρίση. 

Διαφορετική προσέγγιση έχει η εφημερίδα Bild, η οποία αναφέρει ότι «πάντα το λάθος είναι των Γερμανών» αφού «εμείς πληρώνουμε τα περισσότερα (για τους άλλους), εμείς προπηλακιζόμαστε». 

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ότι οι Γερμανοί θεωρούνται οι «κακοί» στην Ευρώπη, ενώ σημείωσε ότι οι άλλες χώρες ξέρουν πολύ καλά ότι η Γερμανία αναλαμβάνει πάντα τις ευθύνες της. 

«Πάντα συμβαίνει αυτό, όπως σε μια σχολική τάξη, όταν υπάρχουν μερικές φορές καλύτερες επιδόσεις, αυτοί που έχουν λίγο περισσότερες δυσκολίες, είναι λίγο ζηλιάρηδες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Ινστιτούτου Forsa που που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου RTL, το 54% των Γερμανών δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται τις υποσχέσεις Μέρκελ για τις τραπεζικές καταθέσεις στη χώρα. 

Ωστόσο, το 41% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι πιστεύει τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Την ίδια ώρα το 26% ανησυχεί πολύ και το 41% λιγότερο για τις αποταμιεύσεις του, ενώ το 33% δηλώνει πως δεν το απασχολεί το θέμα. 

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ