Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Ενημέρωση από την Ένωση Σάμου για απογραφή αστυνομικών ως ΤΕ

Σάββατο, 08 Δεκέμβριος 2012 17:58

 

  • ΠΗΓΗ : BLOKO.GR
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ενημέρωση από την Ένωση Σάμου για απογραφή αστυνομικών ως ΤΕ
Η Ένωση Αστυνομικών Σάμου δημοσιεύει στο blog της ενημερωτικό σημείωμα και αιτήσεις για τους Αστυφύλακες, Υπαρχιφύλακες, Αρχιφύλακες, Ανθυπαστυνόμους, Υπαστυνόμους Β΄ του Ν. 3686/2008 και Υπαστυνόμους Α΄ του Ν. 3686/2008 που κατατάχθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία με το σύστημα των γενικών εξετάσεων καθώς και τους αποφοίτους Τ.Ε.Μ.Α. για το ζήτημα της απογραφής τους ως Τ.Ε.

Διαβάστε στη συνέχεια ή ΕΔΩ  { BLOGGER ( Για περισσότερη ενημέρωση στην σελίδα του BLOKO.GR )} το ενημερωτικό και τις σχετικές αιτήσεις.

Ενημέρωση για τους Αστυφύλακες, Υπαρχιφύλακες, Αρχιφύλακες, Ανθυπαστυνόμους, Υπαστυνόμους Β΄ του Ν. 3686/2008 και Υπαστυνόμους Α΄ του Ν. 3686/2008 που κατατάχθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία με το σύστημα των γενικών εξετάσεων καθώς και τους αποφοίτους Τ.Ε.Μ.Α. .

Στο άρθρο 1 του N. 2226/94   αναφέρεται ότι η εισαγωγή στη Σχολή Αστυφυλάκων γίνεται με το σύστημα των γενικών εξετάσεων. 
Σύμφωνα με τις παρ. 2 και 3 του άρθρου 77 του Ν. 3528/07 (Υπαλληλικός Κώδικας) θέσεις της κατηγορίας ΔΕ είναι εκείνες για τις οποίες ως τυπικό προσόν διορισμού ορίζεται απολυτήριος τίτλος ή πτυχίο Σχολής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θέσεις της κατηγορίας ΤΕ είναι εκείνες για τις οποίες ως τυπικό προσόν διορισμού ορίζεται το πτυχίο ή το δίπλωμα Σχολής Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή το δίπλωμα Σχολής Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος ημεδαπής ή το δίπλωμα Σχολής ΤΕ της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα της ημεδαπής ή πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμο πτυχίο της ημεδαπής ή αλλοδαπής.
Από τα ανωτέρω ευθέως αφενός συνάγεται ότι την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση οριοθετεί ο απολυτήριος τίτλος Λυκείου ή ισότιμης Σχολής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αφετέρου ότι η Σχολή Αστυφυλάκων παρέχει επαγγελματική εκπαίδευση. Ο Έλληνας νομοθέτης σε πλείστες όσες περιπτώσεις Σχολών μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διετούς και όχι μόνο φοιτήσεως, παρενέβη για την άρση ανισοτήτων και   αμφισβητήσεων ως προς την ορθή αξιολόγησή τους.
Από τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι η ένταξη των αποφοίτων Σχολής Αστυφυλάκων της Αστυνομικής Ακαδημίας σε κατηγορία ΔΕ συνιστά προφανή υποβάθμισή τους λαμβανομένων υπόψη  του συστήματος εισαγωγής τους και της ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης που λαμβάνουν.
Σε προηγούμενες όμοιες αιτήσεις και αφού μεσολάβησε η δημοσίευση του άρθρου 25 παρ. 4 του Ν. 4058/2012 όπου ορίζεται ότι: «Η παραγωγική Σχολή Αστυφυλάκων και το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας ανήκουν στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.», η Διεύθυνση Αστυνομικού Προσωπικού του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. με το υπ’ αριθμ. 72175/12/537009 από 30/4/2012 έγγραφό της, μας απέτρεψε από τη δικαστική προσφυγή εν αναμονή ερμηνευτικής διευκρίνισης του όρου «ανώτερη βαθμίδα» από τη Διεύθυνση Οργάνωσης – Νομοθεσίας του Α.Ε.Α., καθώς και των συνεπειών που προκαλεί ο όρος αυτός σε ενδεχόμενη επιλογή της ένδειξης Τ.Ε. στο σύστημα ηλεκτρονικής απογραφής.
Μέχρι σήμερα ουδεμία πρόοδος έχει συντελεστεί επί του θέματος, κυρίως όμως η διατύπωση του άρθρου 25 παρ. 4 του Ν. 4058/2012 που κατατάσσει την παραγωγική σχολή αστυφυλάκων και το ΤΕΜΑ στην ανώτερη βαθμίδα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι σαφής και ανεπίδεκτη αντίθετης ερμηνείας και επιπροσθέτως έχει προσυπογραφεί από τον συναρμόδιο Υπουργό Παιδείας και διά Βίου Μάθησης, παρά τα αντιθέτως υποστηριζόμενα στην απάντηση της Υπηρεσίας.  
Με βάση τα ανωτέρω, το γραφείο μας προτίθεται να διεκδικήσει δικαστικά την ένταξη των προαναφερομένων Αστυνομικών στην κατηγορία ΤΕ.
Είναι απαραίτητη η υποβολή αίτησης που θα υποβληθεί κατά το χρονικό διάστημα από 10 έως και 15/1/2013 ιεραρχικά στην υπηρεσία του ενδιαφερόμενου και σε περίπτωση αρνητικής απάντησης του Αρχηγείου, θα κατατεθεί Αίτηση Ακύρωσης στα αρμόδια Διοικητικά Δικαστήρια.
Τα συνημμένα υποδείγματα θα συμπληρωθούν ως εξής :
1.    Υπόδειγμα 1 για τους Αστυφύλακες, Υπαρχιφύλακες, Αρχιφύλακες, Ανθυπαστυνόμους, Υπαστυνόμους Β΄ του Ν. 3686/2008  και Υπαστυνόμους Α΄ του Ν. 3686/2008 που κατατάχθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία με το σύστημα των γενικών εξετάσεων.
2.    Υπόδειγμα 2 για τους αποφοίτους Τ.Ε.Μ.Α. που κατατάχθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία με το σύστημα των γενικών εξετάσεων. 
3.    Υπόδειγμα 3 για τους αποφοίτους Τ.Ε.Μ.Α. που κατατάχθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία προ του συστήματος των γενικών εξετάσεων.

Οι αιτήσεις σε word ΕΔΩ.{ BLOGGER ( Για περισσότερη ενημέρωση στην σελίδα του BLOKO.GR )}
Από το Police Net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ