Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Συνταξιούχοι εν δράσει | Μια ομάδα γεμάτη ενέργεια

Συνταξιούχοι εν δράσει | Μια ομάδα γεμάτη ενέργεια
Τετάρτη, 05 Δεκέμβριος 2012 11:01  


Εμφανίσεις: 95

Δεκάδες συνταξιούχοι ενώνουν τις δυνάμεις τους και «πρωταγωνιστούν» σε εθελοντικές δράσεις! Εδώ και ενάμιση χρόνο, η ομάδα «Συνταξιούχοι εν δράσει» συγκεντρώνεται κάθε Πέμπτη στον χώρο «Arktos» στον Πειραιά και αποδεικνύει οτι η ενέργεια και η θέληση δεν  έχουν ηλικία.
Μπορεί μερικοί από αυτούς να απέκτησαν πρόσφατα την ταμπέλα “συνταξιούχος», αλλά ως ενεργοί πολίτες δεν σηκώνουν τα χέρια ψηλά απέναντι στη ζωή.
Η  Έφη Πυργιαννάκη, ιδρυτικό μέλος της ομάδας, μιλά στο flowmagazine.gr για την έμπνευση της ιδέας και την ανάγκη των ανθρώπων
που βγαίνουν στη σύνταξη… για προσφορά.
Όλα ξεκίνησαν, όταν μαζί με τον Σωτήρη Δρουβιώτη και τον Χάρη Ντάσσηπήραν την απόφαση να αλλάξουν τη ψυχολογική κατάπτωση των συνταξιούχων. Με τη σκέψη οτι όσοι δεν εργάζονται πια, διαθέτουν χρόνο, ικανότητες και θέληση… προχώρησαν στο «πάντρεμα» τους με τον εθελοντισμό. Οι δεντροφυτεύσεις, οι άπορες οικογένειες, οι ευπαθείς ομάδες και οι καθαροί δημόσιοι χώροι αποτελούν μερικούς από τους στόχους τους. «Ήμασταν τρείς νέοι φίλοι που βλέπαμε τους δικούς μας ανθρώπους να αλλάζουν δραματικά… στη συνταξιοδότηση! Από εβδομάδα σε εβδομάδα έπεφταν ψυχολογικά, ενώ παλιά ήταν δραστήριοι, και αυτό είχε τεράστιο αντίκτυπο στην υγεία και το στενό περιβάλλον τους» σχολιάζει η κ. Πυργιαννάκη στο flowmagazine.gr.
«Χαίρομαι που δεν είμαι ο συνταξιούχος που φοβόμουν» ισχυρίζονται τα 33 μέλη και οι 9 συντονιστές της ομάδας! Ο μέσος όρος ηλικιάς τους είναι τα 58 χρόνια, αλλά η ομάδα σφύζει από ζωντάνια. Στις συγκεντρώσεις εκφράζουν τις σκέψεις τους και κανονίζουν την επόμενη δράση, ενώ τα θετικά σχόλια και η ανυπομονησία τους γεμίζουν το χώρο με όρεξη για ζωή.
Και όμως, μπορεί να συγκεντρώνουν συχνά τρόφιμα ή αντικείμενα πρώτης ανάγκης για ανθρώπους που χρειάζονται στήριξη… αλλά οι «Συνταξιούχοι εν δράσει» δεν σταματούν εκεί! Δυο από τις πιο ιδιαίτερες δράσεις τους, ήταν η βραδιά με μουσική και χορό στο γηροκομείο Πειραιά στις 18 Μαϊου και η συλλογή παραμυθιών για ένα ορφανοτροφείο στις 21 Απριλίου. Η τελευταία  συνδεόταν και με την εξιστόρηση παραμυθιών από τους συνταξιούχους σε δεκάδες παιδιά στο Πάρκο Τρίτση.
Παρόλο, οτι οι εθελοντές διαθέτουν διαφορετικό backround, λειτουργούν ομαδικά και προτρέπουν όσους μένουν πίσω… να συνεχίσουν! Μπορεί στην αρχή, να αναζητούν απλά την κάλυψη του ελεύθερου χρόνου τους με δημιουργικό και διασκεδαστικό τρόπο, αλλά όσο ανακαλύπτουν τον εθελοντισμό… βλπέπουν με άλλο μάτι τις δράσεις της ομάδας. Όπως αναφέρει η εμπνεύστρια της ομάδας στο flowmagazine.gr: «Την προηγούμενη Πέμπτη ήρθε μια κυρία 81 χρονών, η οποία παλιά εργαζόταν ως δικαστικός, με το μπαστούνι της. Κάποια στιγμή, κατα τη διάρκεια της ημέρας, το άφησε στο πάτωμα και συνέχισε χωρίς αυτό. Βρήκε την αυτοπεποίθησή της μέσα από την όμορφη ατμόσφαιρα».
Οι νέες δράσεις των «Συνταξιούχων εν δράσει»!
Συλλογή αγαθών για τις Φυλακές Γυναικών στη Θήβα
Πρόκειται για μια ενέργεια που επαναλαμβάνεται μετά από την επιτυχία της συγκέντρωσης 11 τεράστιων σακουλών με αγαθά  πρώτης ανάγκης, τα οποία δόθηκαν στις φυλακές γυναικών στη Θήβα! Στις 11 Δεκεμβρίου, η ομάδα θα προσφέρει αναγκαία αγαθά, όπως οδοντόκρεμες και χαρτί υγείας μέχρι και παιχνίδια και φόρμες για τα τρίχρονα παιδιά των φυλακισμένων γυναικών στη Θήβα.
Όπως δηλώνει η κ. Πυργιαννάκη στο flowmagazine.gr: «Το ενδιαφέρον του κόσμου αλλά και οι ανάγκες των φυλακών είναι τεράστιες. Η δράση μας έχει μεταδοθεί από στόμα σε στόμα και έχουμε δεχθεί συμπαράσταση ακόμα και εκτός Αττικής, από περιοχές όπως είναι ο Βόλος». Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να στείλει τα παρακάτω αγαθά στις 6 Δεκεμβρίου στην οδό Ακτή Κονδύλη 4 από τις 19.00 μέχρι τις 20.00, ή να επικοινωνήσει με το τηλ. 697 5680747 αν επιθυμεί να τα χαρίσει μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου.
Οι ανάγκες είναι οι εξής:
Είδη υπόδησης (παπούτσια Νο 36-41, αθλητικά παπούτσια, μπότες, σαγιονάρες, παντόφλες)
Είδη ρουχισμού (κάλτσες, εσώρουχα, πυτζάμες, πουλόβερ, φούτερ, μπλούζες, μπουφάν, ζακέτες, τζην, αθλητικές φόρμες S-XL)
Είδη ιματισμού (πετσέτες, σεντόνια, μαξιλαροθήκες)
Είδη ατομικής υγιεινής (αφρόλουτρα, σαμπουάν, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, χαρτιά υγείας, σερβιέτες, σκόνη πλυσίματος)
Είδη καθαριότητας (χλωρίνη, υγρό για τα πιάτα, υγρό για τα τζάμια και υγρό γενικής καθαριότητας)
Είδη κουζίνας (πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπήρουνα, κατσαρόλες, τηγάνια, ταψιά)
Γραφική ύλη (χαρτί Α4, στυλό, μολύβια, μπλοκ, διορθωτικό, ντοσιέ, φακέλους, τετράδια, κόλλες)
Τηλεκάρτες
Μια συνάντηση έμπνευσης
Την  Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση έμπνευσης (19:00 – 21:00) για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν την ομάδα και όχι μόνο στην οδό Ακτή Κονδύλη 4 στον Πειραιά, αρκεί να έχει ενημερωθεί από πριν η ομάδα για το ενδιαφέρον τους.
Όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση, που θα βρουν στο info της επίσημης σελίδας των
«Συνταξιούχων εν δράσει», στο facebook ή να επικοινωνήσουν μέσω email synedrasi@gmail.com  ή τηλεφώνου στο 697 5680747.
Πηγή: Καλά Νέα
ΠΗΓΗ BLOGGER  : http://www.schizas.com
Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=48960:syntaxioyhoi-en-drasei--mia-omada-gemati-energeia&catid=39:omorfos-kosmos&Itemid=220#ixzz2EM9kUhK1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ