Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΣΕΤΕ: «Να ανοίγουν προαιρετικά τα καταστήματα τις Κυριακές»

«ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»
18/12/2012
Υπέρ της προαιρετικής λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές είναι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, αφού εκτιμά ότι η υιοθέτηση του μέτρου θα δώσει νέα πνοή στον τουρισμό και την εμπορική κίνηση των πόλεων της χώρας. 

«Η απελευθέρωση της προαιρετικής λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές είναι μεταρρύθμιση που κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Ιδιαίτερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου η οικονομική ζωή τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί σοβαρότατα πλήγματα», αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης. 

Συμπλήρωσε επίσης πως «μία τέτοια εξέλιξη θα υποστηρίξει σε σημαντικό βαθμό την αύξηση των τουριστικών εσόδων, κυρίως από την ανάπτυξη των city breaks, αλλά και την επάνοδο του συνεδριακού τουρισμού». 

Ο Σύνδεσμος υποστηρίζει πως ενώ ο τουρισμός από το εξωτερικό προς τους εποχικούς προορισμούς δείχνει εν μέσω κρίσης αξιοσημείωτες αντοχές, οι πόλεις παρουσιάζουν αρνητικές επιδόσεις στην τουριστική τους κίνηση. 

Προσθέτει επίσης πως, σε ολόκληρη την Ευρώπη, τέτοιες ρυθμίσεις είναι ευρέως διαδεδομένες και σε συνδυασμό με την τουριστική κίνηση έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικές. 

Είναι βέβαιο πως και το ελληνικό λιανεμπόριο μπορεί να επωφεληθεί, τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα από την ανάπτυξη της εισερχόμενης τουριστικής κίνησης, η οποία για το 2013 εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 17 εκατ. αφίξεις, καταλήγει ο ΣΕΤΕ στην ανακοίνωσή του.

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ