TerrorismIsraeli αεροπλάνα καταστρέφουν εργοστάσιο όπλων στο Σουδάν που υποψιάστηκαν της παραγωγής χημικών όπλων για τη Χαμάς

 24 Οκτωβρίου 2012

Νωρίτερα σήμερα το πρωί ισραηλινά αεροπλάνα κατέστρεψαν το Yarmouk εργοστάσιο όπλων στο Χαρτούμ, πρωτεύουσα του Σουδάν - 1.300 μίλια από το Ισραήλ?
Το 1998, το εργοστάσιο ήταν ύποπτος για κατοχή του Ιράκ χημικά όπλα που ο Σαντάμ Χουσεΐν ήθελε να κρύψει από τους επιθεωρητές του ΟΗΕ? Σουδάν έχει γίνει ένα σημαντικό διάδρομο όπλα για τη Χαμάς και το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει αρκετές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εσωτερικό του Σουδάν με σκοπό να διαταράξουν τις αποστολές όπλων στη Χαμάς? τον Απρίλιο του 2011 ισραηλινές ειδικές δυνάμεις, μετέφερε με ελικόπτερα στο Σουδάν, ενέδρα και σκότωσε δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς που βρίσκονταν στο δρόμο τους για να Λιβύη για να οριστικοποιήσει μια συμφωνία, η οποία χρηματοδοτείται από το Ιράν, για να αγοράσει περίπου 800 χημικά πυρομαχικά από αντι-Καντάφι οι αντάρτες που είχαν καταλάβει ένα ζευγάρι των χημικών όπλων από τις αποθήκες της pro-Καντάφι δυνάμεις
Ο υπουργός Άμυνας του Σουδάν, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι τέσσερις ισραηλινές στρατιωτικές αεροπλάνα επιτέθηκαν και κατέστρεψαν ένα εργοστάσιο όπλων στο Χαρτούμ, την πρωτεύουσα, γύρω από το χρόνο τα μεσάνυχτα Σουδάν. Η απόσταση από το Ισραήλ να Kahrotum είναι 1.300 χιλιόμετρα. Η επίθεση πυροδότησε μια τεράστια πυρκαγιά κατέστρεψε στην εγκατάσταση και των γειτονικών κτιρίων.
Σουδάν έχει ήδη υπηρετούν ως σημαντικό διάδρομο για την προμήθεια όπλων στη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Μερικά από τα όπλα προέρχονται από το Ιράν και την Κίνα, και άλλοι που κατασκευάζονται στην ίδια Σουδάν. Τα όπλα που φορτώνονται σε πλοία, τα οποία ξεφορτώνουν τα φορτία τους στη δυτική ακτή της χερσονήσου του Σινά, όπου Βεδουίνοι, οι οποίοι καταβάλλονται από το Ιράν, βόρεια πλοίο τους στη Λωρίδα της Γάζας.
Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Σουδάν και στο παρελθόν, με στόχο να διαταράξουν τις αποστολές όπλων στη Χαμάς. Στα τέλη του Ιανουαρίου 2009, ισραηλινά αεροπλάνα κατέστρεψαν μια στρατιωτική φάλαγγα, που αποτελείται από δεκάδες φορτηγά, στο δρόμο της προς την ακτή. Η επίθεση προκάλεσε το θάνατο 119 άτομα. Τον Φεβρουάριο του 2011 ισραηλινά αεροπλάνα επιτέθηκαν και βυθίστηκε το πλοίο του Σουδάν, που μεταφέρουν όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό, καθώς εγκαταλείψει το Πορτ Σουδάν στο δρόμο της προς το Σινά. Τον Απρίλιο του 2011 ισραηλινών ειδικών δυνάμεων, μετέφερε με ελικόπτερα στο Σουδάν, ενέδρα και σκότωσε δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς που βρίσκονταν στο δρόμο τους προς τη Λιβύη: Καντάφι κατά των ανταρτών είχε αναλάβει ένα ζευγάρι των χημικών όπλων από τις αποθήκες της pro-Καντάφι δυνάμεις, και το Ιράν κατέβαλε εκατομμύρια ηγέτες ανταρτών δολάρια για περίπου 800 χημικά πυρομαχικά που πρέπει να παραδοθεί στη Χαμάς. Οι αξιωματούχοι της Χαμάς ήταν καθ 'οδόν προς τη Λιβύη για να οριστικοποιήσει τη συμφωνία, αλλά ο θάνατος τους αυτοβυθισμένος τη συμφωνία.
Haaretz σημειώνει ότι την Τετάρτη, ανώτερους αξιωματούχους στην Ιερουσαλήμ αρνήθηκε να σχολιάσει την πιθανή συμμετοχή του Ισραήλ στο περιστατικό.
"Τέσσερα στρατιωτικά αεροσκάφη επιτέθηκαν στο εργοστάσιο Yarmouk ... Πιστεύουμε ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από αυτό", Πληροφορίες κ. Ahmed Osman Μπελάλ δήλωσε στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι τα αεροπλάνα είχε εμφανιστεί να προσεγγίσει την περιοχή από τα ανατολικά. "
"Σουδάν διατηρεί το δικαίωμα να χτυπήσει πίσω στο Ισραήλ", είπε, λέγοντας ότι δύο πολίτες είχαν σκοτωθεί και ότι το εργοστάσιο είχε εν μέρει καταστραφεί.
Σουδανοί αξιωματούχοι έδειξαν δημοσιογράφους ένα βίντεο από την ιστοσελίδα.Ένας μεγάλος κρατήρας θα μπορούσε να δει δίπλα σε δύο κατεστραμμένα κτίρια και ό, τι φαινόταν να είναι ένας πύραυλος που βρίσκεται στο έδαφος. Osman είπε μια ανάλυση των πυραύλων συντρίμμια και άλλο υλικό για τον λόγο είχε δείξει ότι το Ισραήλ ήταν πίσω από την επίθεση.
Haaretz αναφέρει ότι η ισχυρή έκρηξη στο στρατιωτικό εργοστάσιο τίναξε πρωτεύουσα του Σουδάν πριν από την αυγή Τετάρτη, την αποστολή εκρηκτικών πυρομαχικών που φέρουν μέσω του αέρα και προκαλώντας πανικό. Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν ότι πυκνός μαύρος καπνός καλύπτει τον ουρανό πάνω από το Yarmouk στρατιωτικό βιομηχανικό σύμπλεγμα νότια του Χαρτούμ. Μέσα Σουδάν ανέφερε ότι γύρω κτίρια υπέστησαν ζημιές από την έκρηξη, στέγες τους βγαίνει από τα παράθυρα και τους γκρεμίστηκε.
Υπουργός Άμυνας στρατηγός Mohamed Abdul Rahim Χουσεΐν και σε ανώτατους αξιωματούχους επισκέφθηκε τον τόπο της έκρηξης και πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση με κορυφαίους στρατηγούς του στρατού. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή γύρω από το συγκρότημα και σταμάτησαν την κυκλοφορία.
Φαίνεται ότι η επίθεση στο Yarmouk στο εργοστάσιο Χαρτούμ δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία των δύο πράκτορες της Χαμάς στην πορεία τους προς τη Λιβύη.Haaretz σημειώνει ότι το 1998, η Human Rights Watch δημοσίευσε μια έκθεση με βάση τις πληροφορίες από τις οργανώσεις της αντιπολίτευσης του Σουδάν η οποία δήλωσε ότι η Yarmouk φυτό που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση χημικών όπλων στο Ιράκ - όπλα του Σαντάμ Χουσεΐν ήθελε να κρύψει από τους επιθεωρητές του ΟΗΕ. Σουδάν αρνήθηκε τους ισχυρισμούς κατά τη χρονική στιγμή.
Ήταν επίσης το 1998 ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν πυραύλους κρουζ να βομβαρδίσει μια Χαρτούμ φαρμακευτική εργοστάσιο το οποίο υπάρχουν υποψίες διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα. Η επίθεση ακολούθησε τις βομβιστικές επιθέσεις των πρεσβειών των ΗΠΑ στην Κένυα και την Τανζανία, που σκότωσε 224 άτομα.
Τάση του Ισραήλ για τολμηρές μεγάλου βεληνεκούς επιχειρήσεις έχει σημειωθεί στο παρελθόν. Θυμόμαστε την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ Εχούντ Ολμέρτ έδωσε στις 26 Μαρτίου 2009 σε ένα ακαδημαϊκό συγκέντρωση σε herzlyia, έξω από το Τελ Αβίβ. Μπορεί να έχουν αναφορά στην εκστρατεία συγκεκαλυμμένη του Ισραήλ κατά των πυρηνικών όπλων υποδομή του Ιράν, ή προς τις προσπάθειες για τον περιορισμό της επιρροής του Ιράν στη Μέση Ανατολή εμποδίζοντάς την να εξοπλίζει δύο περιφερειακών παραγόντων της, η Χαμάς και η Χεζμπολάχ. Ίσως να αναφερόταν σε μια γενικότερη στρατηγική του Ισραήλ στη δική του πολέμου κατά της τρομοκρατίας.
Ο ίδιος προειδοποίησε τους αντιπάλους του Ισραήλ ότι οι ισραηλινές δυνάμεις, για την υπεράσπιση της χώρας, λειτουργούσαν "κοντά και μακριά."
Είμαστε λειτουργούν σε κάθε περιοχή στην οποία τρομοκρατικές υποδομές μπορεί να επιτευχθεί. Είμαστε λειτουργούν σε περιοχές κοντά και μακριά και να επιτεθεί με τρόπο που να ενισχύει και αυξάνει την αποτροπή. Είναι αλήθεια στα βόρεια και στα νότια ... δεν υπάρχει σημείο στην επεξεργασία. Ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους. Όποιος χρειάζεται να γνωρίζει, ξέρει.