Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Το ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ στο Μ.Τ.Σ.

ΠΗΓΗ : http://www.akis2010.net

 


26/10/2012


 

Picture

Το ΧΩΝΙ αποκαλύπτει την Ειδική Οικονομική Επιθεώρηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που καταγράφει τα 20 χρόνια πλιάτσικου:
έβαζαν το Ταμείο να αγοράζει μετοχές ΑΦΟΥ έσκασε η φούσκα της Σοφοκλέους, έδιναν δάνεια και δεν κατέγραφαν τους δανειολήπτες, παρέβαιναν κατ’ εξακολούθηση τους νόμους για τις επενδύσεις στο Χρηματιστήριο, εκποιούσαν ακίνητα και αύξαναν παράνομα τα μερίσματα (ιδιαίτερα σε προεκλογικές περιόδους), έδιναν μερίσματα σε πεθαμένους, δεν ξέρουν πού βρίσκονται τα ακίνητά τους ή τι υπάρχει σε αυτά…

- Γυναίκα, αυτά τα λεφτά πάνω στο σκρίνιο είναι για πέταμα;

- Αχ, ναι βρε Κώστα! Θα τα κατεβάσεις στα σκουπίδια φεύγοντας;

Αυτό ακριβώς έκαναν στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού. Με ευθύνη των...




διοικήσεων του Ταμείου (ΜΤΣ), των υπουργών Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) και όλων των κυβερνήσεων από το 1988 και μετά, πετούσαν λεφτά. Μόνο που δεν ήταν τα δικά τους λεφτά. Ήταν ο ιδρώτας 145.000 στρατιωτικών.

Διαβάστε τη μεγάλη έρευνα που δημοσιεύει σήμερα Το ΧΩΝΙ, ξεσκεπάζοντας το πάρτι των 614 εκατ. ευρώ, που στήθηκε για περισσότερα από 20 χρόνια στο ΜΤΣ. Το ΧΩΝΙ αποκαλύπτει την Ειδική Οικονομική Επιθεώρηση του ΥΕΘΑ, που καταγράφει 20 χρόνια πλιάτσικου σε 38 σελίδες. Διαβάστε και φρίξτε:

• Έβαζαν το ΜΤΣ να παίζει στο Χρηματιστήριο την ώρα ακριβώς που έσκαγε η φούσκα της Σοφοκλέους, με συνέπεια να χάσει εκατομμύρια!

• Έπαιξαν στο Χρηματιστήριο πενταπλάσια ποσά από αυτά που επέτρεπε ο νόμος!

• Προσλάμβαναν πρώην στελέχη του ΜΤΣ να κάνουν αποτιμήσεις ακινήτων, με θολές διαδικασίες και ανεπαρκή αιτιολόγηση!

• Εκποιούσαν την –κάποτε αμύθητη- περιουσία του ΜΤΣ και τη διένειμαν σε μερίσματα, ενώ ο νόμος το απαγόρευε!

• Διένειμαν μερίσματα από λεφτά που δεν είχε το Ταμείο, αυξάνοντας τα ποσά ιδιαίτερα σε προεκλογικές περιόδους!

• Έκρυψαν κάτω από το χαλί ζημιές 432 εκατ. ευρώ!

• Δάνεισαν 1,2 εκατ. ευρώ σε υπαλλήλους του ΜΤΣ, στρατιωτικούς και αστυνομικούς, αλλά… ξέχασαν να σημειώσουν τα ονόματα των δανειοληπτών!

• Έχασαν ακίνητα! Έχουν οικόπεδα στα κιτάπια τους, τα οποία δεν ξέρουν πού ακριβώς βρίσκονται, ενώ έχουν χάσει και τους τίτλους ιδιοκτησίας!

• Άλλο συμφωνητικό ενέκρινε το ΔΣ για την παραχώρηση του Μεγάρου του ΜΤΣ (Attica), άλλο πήγε και υπέγραψε ο γενικός διευθυντής!

• Στο λογιστήριο αγνοούν λογαριασμούς, όποιος θέλει κάνει εγγραφές εν αγνοία του προϊσταμένου, κάνουν λάθη σε απλές αθροίσεις, δίνουν μερίσματα σε πεθαμένους, δε διεκδικούν μερίσματα που κακώς δόθηκαν, δε διεκδικούν εγγυητικές επιστολές που έχουν καταπέσει υπέρ του ΜΤΣ, δεν διεκδικούν τα παράβολα από την ΕΛΑΣ!

Κερασάκι στην τούρτα; Την περασμένη εβδομάδα φέραμε στη δημοσιότητα τη μηνυτήρια αναφορά που βασίστηκε στην Ειδική Οικονομική Επιθεώρηση και τα 20 χρόνια πλιάτσικου που αυτή αποκαλύπτει. Σήμερα, Το ΧΩΝΙ φέρνει στη δημοσιότητα το περιεχόμενο της ίδιας της Επιθεώρησης, σε μια αποκάλυψη- βόμβα μεγατόνων, όπου καταγράφεται (μεταξύ άλλων απίστευτων) πως ζητήθηκε από τη διοίκηση του ΜΤΣ να βεβαιώσει ότι δεν έγινε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και η διοίκηση δεν το έκανε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Στο ΧΩΝΙ – Κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 27 Οκτώβρη (και μένει στα περίπτερα μέχρι τη Δευτέρα)

Η υπόθεση έχει ακόμη ψωμί. Δεν τελειώνει με τη σημερινή αποκάλυψη που συγκλονίζει όλο το στράτευμα, όλη την πολιτική ζωή του τόπου, όλη την κοινωνία. Έχουμε κι άλλα. Διαβάστε Το ΧΩΝΙ και την επόμενη Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ