Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Τυφώνας και κλιματική αλλαγή

ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ{ BLOGGER : Αγαπητοί φίλοι των Η.Π.Α. αυτό που σας συνέβει είναι πάρα πολύ άσχημο με τον τυφώνα, δεν ξέρω εάν έχει παίξει ρόλο ο ανθρώπινος παράγων αλλά τώρα δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Εάν φταίει ο άνθρωπος ας το δούν οι αρμόδιοι. " ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ " εύχομαι άμεση και πλήρη αποκατάσταση σε όλους, για αυτούς που χάθηκαν τι να πούμε; πάντος δέν φταίνε }
31/10/2012
Γράφει ο Βασίλης Κωστόπουλος


Η συνοπτική κλιματολογική κατάσταση που δημιουργήθηκε στις ΒΑ πολιτείες των ΗΠΑ δεν έχει ποτέ καταγραφεί τις τελευταίες δεκαετίες ούτε από μετεωρολογικούς σταθμούς ούτε από μετεωρολογικά radars ούτε από μετεωρολογικούς δορυφόρους. 


Στον πιο κάτω συνοπτικό χάρτη της επιφάνειας της γης (00 UTC 28-10-2012) φαίνεται η εκτεταμένη μετωπική δραστηριότητα που είναι σχεδόν παράλληλη με τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ και μεταφέρει ψυχρές και ξηρές αέριες μάζες προς την θάλασσα όπου πρόκειται να "συγκρουστεί" με μια τροπική καταιγίδα που είχε εξελιχτεί σε hurricane, η οποία μεταφέρει θερμές και υγρές αέριες μάζες από τον Ισημερινό (από τα δυτικά παράλια της Αφρικής πριν 10 ημέρες περίπου). 

Πιστεύω όταν αναλυθούν οι παρατηρήσεις θα καταγραφεί με ολοκληρωμένο τρόπο από όλες της πλατφόρμες παρατήρησης και μοντελοποίησης μια νέα κλιματολογική κατάσταση που συνδυάζει δύο γνωστούς τύπους καιρού που ποτέ δεν είχαν έρθει τόσο κοντά μεταξύ τους. 

Αυτό ονομάζεται κλιματική αλλαγή με την έννοια ότι την τελευταία κλιματολογική περίοδο των 30 ετών δεν είχε ποτέ καταγραφεί. 

Οι θερμοκρασίες και τα υδρομετέωρα που θα συνοδεύσουν το νέο κλιματολογικό πρότυπο και καταγράφονται αυτή τη στιγμή κάθε 15 λεπτά της ώρας από όλες τις πλατφόρμες παρατήρησης, είναι τα αποτελέσματα και όχι τα αίτια του σπανίου αυτού φαινομένου. 

Εάν θέλουμε να γνωρίζουμε το γιατί, η κλιματική αλλαγή προσδιορίζεται μόνο από το αίτιο όπως η σημερινή μας περίπτωση που θα θυμόμαστε ως "Σάντι" . 

Εάν θέλουμε να γνωρίζουμε το γιατί αλλά και το τι, θα πρέπει να σχεδιάσουμε για να προσαρμόσουμε τις αναπτυξιακές και διαχειριστικές δραστηριότητες μας σε όποιες κλιματολογικές αλλαγές προκύψουν, σύμφωνα και με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα πρέπει να έχουμε ένα αξιόπιστο σύστημα επίγειας μετεωρολογικής-κλιματολογικής παρατήρησης και κλιματολογικής μοντελοποίησης. 

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ "   { Εντός αγγύλης τα λόγια εκ του Υπευθύνου του BLOGGER }

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ