Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Με χειριστήριο Playstation οι Σύροι πυροδοτούν ρουκέτες [εικόνες]

Πέμπτη, 25 Οκτώβριος 2012 17:21

 

  • ΠΗΓΗ : BLOKO.GR
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Με χειριστήριο Playstation οι Σύροι πυροδοτούν ρουκέτες [εικόνες]
Η εφευρετικότητα των Σύρων ανταρτών, είναι το κύριο όπλο που έχουν απέναντι στις υπερσύγχρονες στρατιωτικές δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ. Ελλείψει κονδυλίων, τα όπλα τους είναι φτιαγμένα από τα πιο απίστευτα καθημερινά αντικείμενα, που με την κατάλληλη επεξεργασία μετατρέπονται σε φονικά όπλα.

Ένα φορητό εκτοξευτή πυραύλων, μια χειροβομβίδα και διάφορα εκρηκτικά είναι μόλις λίγα από τα «σπιτικά όπλα» που έχουν κατασκευαστεί από τους αντάρτες, οι οποίοι έχουν
καταφύγει στο να χρησιμοποιήσουν ακόμα και ένα χειριστήριο PlayStation για να εκτοξεύουν τις οβίδες.
 

Η έλλειψη σε πυρομαχικά και αντιαεροπορικά όπλα, τους οδήγησε στο να δημιουργήσουν ένα ολόκληρο οπλοστάσιο από όσα υλικά μπόρεσαν να συγκεντρώσουν.

Ο κατασκευαστής όπλων Αμπού Αλ Φαντχέλ παρουσίασε τα απίθανα αυτά όπλα σε μια τοποθεσία στο Χαλέπι, επαρχία η οποία έχει γίνει ένα βασικό πεδίο μάχης στον πόλεμο που ρημάζει τη χώρα εδώ και 19 μήνες.

Παρουσίασε πυραύλους με εμβέλεια αρκετών χιλιομέτρων, το οποίο οι αντάρτες έχουν συνδέσει με το Google και μια πυξίδα.


Φορώντας ένα μαντήλι keffiyeh για να κρύψει την ταυτότητά του στην κάμερα, ο ίδιος είπε ότι πριν τον πόλεμο ήταν ένας επιστημονικός ερευνητής και εφευρέτης. Είπε ότι ήταν μηχανικός εκρηκτικών στον Συριακό Αραβικό στρατό στη δεκαετία του 1970, αλλά από τότε ήρθε σε ρήξη με το καθεστώς.

«Δεν είχα αποφασίσει να κάνω τα όπλα και πυραύλους», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP. «Αποφάσισα να πολεμήσω αυτό το τυραννικό και άδικο άρχοντα που σκοτώνει τις γυναίκες και τα παιδιά μας. (...) ακόμα και ο γιος μου σκοτώθηκε σε μία από τις μάχες» πρόσθεσε.


Ο Αμπού Αλ Φαντχέλ δήλωσε ότι οι αντάρτες αναγκάστηκαν να φτιάξουν τα όπλα μόνοι τους γιατί δε διέθεταν εξωτερική βοήθεια.

Σε συνεργασία με άλλους τεχνικούς, ο Φαντχέλ δημιούργησε μία «γραμμή παραγωγής», που κατασκέυαζε εκατοντάδες όπλα την ημέρα.


Ο μηχανικός είπε ότι τα υλικά προέρχονταν από τοπικές πηγές και πολλά από τα όπλα απεστάλησαν και στη Χομς, μια άλλη σημαντική ζώνη συγκρούσεων.

Δεν είναι τέλεια, όμως. Στην παλιά περιοχή της πόλης Χαλέπι, μάρτυρες είδαν επαναστάτες να προσπαθούν να εκτοξεύσουν έναν πύραυλο που τροφοδοτούνταν από μια μπαταρία αυτοκινήτου και ελεγχόταν από ένα χειριστήριο του Sony PlayStation .


Δεν είναι μόνο η έλλειψη των όπλων που ανάγκασε τους αντάρτες να αυτοσχεδιάζουν. Εφόσον έχουν διώξει τις δυνάμεις ασφαλείας έξω από τις πόλεις, αναγκάζονται να κατασκευάσουν πρόχειρες φυλακές για να αποκαταστήσουν την τάξη στους δρόμους. Η εγκληματική δραστηριότητα έχει αυξηθείε στην πόλη της Μινμπέζ από τότε που οι αντικυβερνητικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο της τον Ιούλιο, και η έμφαση έχει στραφεί στην ανοικοδόμηση της αστυνομικής δύναμης.

Οι φυλακισμένοι κρατούνται σε αυτοσχέδια κελιά σε ένα ξενοδοχείο, λόγω της έλλειψης των κατάλληλων εγκαταστάσεων.
.
Διαβάστηκε 155 φορές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ