Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΤΗΝ 24 & 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Click to open image!Click to open image!

ΠΗΓΗ : PoliceNet.gr

Δημοσιευμένο στο : http://www.poasy.gr
Παρασκευή, 26 Οκτώβριος 2012
Νέα πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας αποφασίστηκε στο Γενικό και Διοικητικό Συμβούλιο
-
Πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διήμερο (24/25 Οκτωβρίου 2012) στην Αθήνα διαδοχικές συνεδριάσεις του Διοικητικού και του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας, προκειμένου α) να γίνει αποτίμηση των συνεχιζόμενων, πολύπλευρων παρεμβάσεών μας, β) να καταγραφούν τα οξυμένα προβλήματα των συναδέλφων και γ) να καθοριστούν οι περαιτέρω δυναμικές ενέργειές μας με στόχο την αποτροπή της οικονομικής μας εξαΰλωσης και επαγγελματικής μας ισοπέδωσης.

Τα δυο σώματα, ενημερώθηκαν για την πρόσφατη (23/10/2012) συνάντηση του προεδρείου της Ομοσπονδίας με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια, στον οποίο μεταφέρθηκε η αγωνία μας για τη στάση της Κυβέρνησης και του Υπουργού Οικονομικών ειδικότερα, να κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους στο μείζον θέμα των προωθούμενων νέων περικοπών σε μισθούς-συντάξεις και λειτουργικές δαπάνες, δεδομένου ότι ήδη από την αρχή του πρώτου Μνημονίου έχουμε υποστεί περικοπές από 25% έως και 40% περίπου, με συναδέλφους να αμείβονται με 500 ευρώ το μήνα, ενώ την ίδια ώρα ακόμα και οι λειτουργικές δαπάνες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν συμπιεστεί επικινδύνως.
Επίσης, εκφράσαμε την ανησυχία μας για τη δίωξη του Προέδρου της Πιερίας κ. ΦΩΤΗ Δημήτρη και την έλλειψη διαλόγου όσον αφορά την τροποποίηση νομοθετημάτων και προεδρικών διαταγμάτων. Απαιτήσαμε να διορθωθεί αυτή η κατάσταση και να υπάρξει συνεργασία για την επικείμενη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τις κρίσεις, την τροποποίηση του Κώδικα Μεταθέσεων κλπ.

Ο κ. Υπουργός αναγνώρισε το δίκαιο των οικονομικών μας αιτημάτων, αλλά επέμενε ότι ούτε ο ίδιος γνωρίζει το ύψος των περικοπών, καίτοι έχει υποβάλλει σχετικές προτάσεις ώστε να μη μειωθεί περαιτέρω το εισόδημά μας. Για την αναδιάρθρωση δεσμεύτηκε ότι θα έχουμε ενημέρωση και ζήτησε να υποβάλλουμε όποιες άλλες προτάσεις έχουμε, πέραν των δυο μελετών που του παραδώσαμε (του Παντείου Πανεπιστημίου από το 2000 και του Γ. Παπακωνσταντή από το 2011) για τις οποίες έδωσε τα εύσημά του στην Ομοσπονδία μας.

Για τα άλλα κυρίαρχα ζητήματα, όπως η καταπόνηση του προσωπικού λόγω των συχνών μετακινήσεων, η αδυναμία της διοίκησης να κοινοποιεί εγκαίρως την υπηρεσία, η έκδοση της υπηρεσίας για όλη την εβδομάδα, η ελλιπής εκπαίδευση και η συνεχιζόμενη ανωμαλία με τα εκτός έδρας και τα νυχτερινά, ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ελέγξει τι μπορεί να βελτιωθεί άμεσα.

Εκ μέρους των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων εκφράστηκε η έντονη αγωνία των μελών τους για το αύριο, υποβλήθηκαν προτάσεις για σειρά παλιών και νέων προβλημάτων, έγινε ενημέρωση για πρωτοβουλίες, όπως οι εξώδικες διαμαρτυρίες και οι αναφορές σε εισαγγελείς για τις συνθήκες υγιεινής, το ωράριο κλπ, ενώ επαναλήφθηκε η αποφασιστικότητά τους για τη συνέχιση του αγώνα με νέες μορφές κινητοποιήσεων (αποχή από πάρεργα, αυστηρή τήρηση κανονισμών, ενημερωτική ανάρτηση αφισών στις υπηρεσίες, επισταμένη ενημέρωση της κοινωνίας κ.α.), επιδιώκοντας ακόμα πιο μαζικές συμμετοχές σε αυτές, ώστε να ασκηθεί ακόμα μεγαλύτερη πίεση στην Κυβέρνηση και στα Κόμματα που τη στηρίζουν.

Ήδη δόθηκε σε όλους η δυνατότητα να ακούσουν από πρώτο χέρι τις θέσεις των εκπροσώπων μας, έτσι όπως αυτές διατυπώθηκαν στη συνέχεια των εργασιών του Γενικού Συμβουλίου, ασκώντας το αναφαίρετο της κριτικής ως ενσυνείδητοι πολίτες για το πολιτικό προσωπικό και τις αποφάσεις του:

Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, ο Βουλευτής κ. Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι έχει πλήρη αντίληψη του τι συμβαίνει στην αστυνομία και ότι γίνεται εκ μέρους του κόμματός του προσπάθεια να αντιληφθεί το Οικονομικό Επιτελείο ότι κινδυνεύουμε να χάσουμε τους στυλοβάτες της κοινωνίας. Παραδέχθηκε δε ότι θα υπάρξουν περικοπές, οι οποίες αναλογικά με άλλους κλάδους θα είναι λιγότερες, τονίζοντας ότι σέβεται και αναγνωρίζει το δίκαιο αγώνα μας.

Εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο κα. Χαρά Καφαντάρη τόνισε ότι το Κόμμα της όχι απλώς καταψηφίζει τα καταστροφικά για τον τόπο μέτρα των Μνημονίων, αλλά προτρέπει το λαό να αγωνιστεί ειρηνικά για να μην περάσουν τα μέτρα, να υπάρξουν ριζικές ανατροπές και να καταδικαστεί η ίδια η Κυβέρνηση, η οποία δεν αντιμετωπίζει τον ένστολο ως άνθρωπο με ένα ιδιαίτερο ρόλο στην κοινωνία, αλλά ως «σάκο του μποξ» για να διασφαλίζει τα συμφέροντα που εξυπηρετεί με την πολιτική της. Επανέλαβε την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Διακομματικής Επιτροπής ώστε να υπάρχει διακομματικός έλεγχος της λειτουργίας της αστυνομίας.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής κ. Κώστας Τριαντάφυλλος, τόνισε ότι εφόσον το λειτούργημα του αστυνομικού έχει ιδιαιτερότητες και υπάρχει ένα ιδιαίτερο καθεστώς, αυτό πρέπει να αναγνωρίζεται και σε επίπεδο μισθολογίου και γι' αυτό ως κόμμα συνεχίζουν να ζητούν να δουν τι θα ισχύσει και να δώσουν τον αγώνα τους και έως τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Βουλευτής κ. Βασίλης Καπερνάρος είπε ότι δυστυχώς η Βουλή δεν νομοθετεί, δεν επεξεργάζεται πλέον νομοθετήματα, αλλά καλείται με κατεπείγουσες διαδικασίες να ψηφίζει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου σε βαθμό που η εξάρτηση της κυβέρνησης από τους τροϊκανούς να συνιστά πλέον εθνικό κίνδυνο. Γι' αυτό και το Κόμμα του θα καταψηφίσει τα μέτρα.

Εκ μέρους της Δημοκρατικής Αριστεράς ο Υπεύθυνος του Τομέα Σωμάτων Ασφαλείας κ. Βασίλης Μαστρογιάννης έθεσε το ερώτημα τι θα γίνει την επόμενη μέρα αν καταψηφιστούν τα μέτρα, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι δεν έχει πρόταση. Προέτρεψε δε την Ομοσπονδία να σταθεί ιδιαίτερα στη θεσμοθέτηση ενός νέου μισθολογίου, επισημαίνοντας ωστόσο τον κίνδυνο να υπάρξουν νέες μισθολογικές απώλειες.

Εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας ο κ. Δημήτρης Αγκαβανάκης ανέπτυξε τις θέσεις του Κόμματος για την οικονομική κρίση και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί η τρικομματική Κυβέρνηση και κάλεσε το συνδικαλιστικό μας κίνημα να συνεχίσει τον αγώνα αφενός μεν για να αποτραπεί η φτωχοποίησή μας, αφετέρου δε για να μην χρησιμοποιείται η Ελληνική Αστυνομία ενάντια στο εργατικό κίνημα και τους λαϊκούς αγώνες.

Εκ μέρους της Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής Υποστράτηγος κ. Κων/νος Τσουβάλας, ο οποίος δήλωσε επίσης άγνοια ως προς την έκταση των προωθούμενων περικοπών, σημειώνοντας ότι από τον Αύγουστο δεν υπάρχει πλέον καμία επικοινωνία με το Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης, ενώ είναι ξεκάθαρη η θέση του Αρχηγείου και της Πολιτικής Ηγεσίας, όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι, δεδομένου ότι ήδη εξελίσσεται με δυσκολία ο τρέχον προϋπολογισμός, καθώς παρουσιάζει άνοιγμα περί τα 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι νέες αστυνομικές δράσεις απαιτούν ενίσχυση, παρά μείωση. Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα με την πάγια προκαταβολή, παραδέχθηκε ότι υπάρχει ακόμα έλλειμμα διαχείρισης στην ενταλματοποίηση των υπομνημάτων, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ως προς την έγκριση προμηθειών οχημάτων και εξοπλισμού μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Στο Γενικό Συμβούλιο απηύθυναν αγωνιστικούς χαιρετισμούς και κατέθεσαν κι αυτοί την πρότασή τους για νέες δυναμικές κινητοποιήσεις, οι πρόεδροι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λ.Σ. κ. Γιώργος Δριβάκος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Π.Σ. κ. Νικόλαος Αθάνατος και της Ένωσης Αξιωματικών Π.Σ. κ. Ιωάννης Σταμούλης, ενώ παραβρέθηκε και το Προεδρείο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α δια του Προέδρου κ. Δημήτρη Γεωργατζή, Γενικού Γραμματέα κ. Ιωάννη Κατσιαμάκα και Αντιπροέδρου κ. Ανδρέα Βέλιου.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ κ. Ηλίας Ηλιόπουλος, ο οποίος για άλλη μια φορά εξήρε τους συνδικαλιστικούς μας αγώνες, μας κάλεσε να συμμετάσχουμε και στις νέες κινητοποιήσεις των δημοσίων υπαλλήλων (κατ' αρχήν την ημέρα κατάθεσης στη Βουλή των μέτρων και στη συνέχεια στις 14 Νοεμβρίου, που έχει οριστεί από τα ευρωπαϊκά συνδικάτα ως ημέρα κοινής πανευρωπαϊκής δράσης).

Όπως έχει γίνει γνωστό από χθες, ακολούθησε ένστολη παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών, χωρίς να μας δοθεί ουδεμία ουσιαστική απάντηση στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Οικονομικών κ. Μέργο Γεώργιο και τον Διευθυντή του Υπουργού Οικονομικών κ. Άκη Σκέρτσο.

Η Εκτελεστική Γραμματεία έχει εξουσιοδοτηθεί να αξιοποιήσει κάθε πρόσφορο μέσο για την επίτευξη των στόχων μας και στο πλαίσιο αυτό, αυτονόητο είναι ότι προσβλέπει στην καταλυτική συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των μελών των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων, κυρίαρχα από τα μεγάλα αστικά κέντρα της ηπειρωτικής χώρας που δεν αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες μετακίνησης των συναδέλφων μας από τα νησιά.

Ξεκινήσαμε αυτόν τον ωραίο αγώνα αρχές καλοκαιριού, στείλαμε παντού τα μηνύματά μας, βροντοφωνάξαμε ΩΣ ΕΔΩ στις μεγαλειώδεις μας κινητοποιήσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στις έδρες των Γενικών Διευθύνσεων, στις πρωτεύουσες των Νομών της Χώρας, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή και τα γραφεία των Κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση, ενημερώσαμε όλους τους βουλευτές και τα πολιτικά κόμματα, απευθυνθήκαμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και διαμαρτυρηθήκαμε και πάλι στην αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τώρα, που μπήκαμε στην τελική ευθεία αυτού του αγώνα ζωής και αξιοπρέπειας αξίζει να αφιερώσουμε ακόμα λίγες ώρες για να κάμψουμε την αδιαλλαξία και τις όποιες αγκυλώσεις των ιθυνόντων.

Ως αστυνομικοί δεν είμαστε δεδομένοι κανενός. Δεν παίζουμε κανένα πολιτικό παιχνίδι, βιώνουμε ήδη την κρίση, δοκιμαζόμαστε και αγωνιούμε για την προσφορά υπηρεσιών στον ελληνικό λαό.

Οι Πρωτοβάθμιες Ενώσεις καλούνται:

- σε καθημερινή βάση από σήμερα κιόλας, να επικοινωνούν παντί τρόπω με τους Βουλευτές και κυρίως των τριών Κομμάτων Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς, σχετικά με τον δίκαιο αγώνα που διεξάγουμε και να εκδηλώσουν παράλληλα όποια άλλη μορφή διαμαρτυρίας κρίνουν ορθή στην περιοχή τους.

- να προετοιμάσουν τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συμμετάσχουν συν γυναιξί και τέκνοις στην νέα πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των Ομοσπονδιών των ενστόλων στην Αθήνα, που προσανατολιζόμαστε να πραγματοποιήσουμε την 1η Νοεμβρίου 2012.

Η αστυνομία για να σταθεί όρθια, θέλει όρθιους αστυνομικούς και πρώτα απ' όλα όρθιους Πολιτικούς, που θα υψώνουν το ανάστημά τους εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των συμπολιτών τους και όχι υποσκάπτοντας το μέλλον τους.
Αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπειά μας! 

ΟΧΙ στο ραγιαδισμό των Ελλήνων!
Μπορούμε να νικήσουμε!

ypografes-poasy

  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!



  •  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ