Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Σύσκεψη για τα Μετοχικά Ταμεία, στην αντεπίθεση οι απόστρατοι,βγάζουν "αναφορά" τον Α/ΓΕΕΘΑ

ΠΗΓΗ : OnAlert.gr

Σύσκεψη για τα Μετοχικά Ταμεία, στην αντεπίθεση οι απόστρατοι,βγάζουν `αναφορά` τον Α/ΓΕΕΘΑ
Σύσκεψη για την τύχη των Μετοχικών Ταμείων των ΕΔ ,έχει προγραμματιστεί για σήμερα υπό τη προεδρία του ΥΕΘΑ Πάνου Παναγιωτόπουλου.
Οι απόστρατοι βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής για το θέμα. Η ΑΝΕΑΕΔ με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι δύο χρόνια τώρα οι ηγεσίες του ΥΕΘΑ αρνούνται οποιαδήποτε ανταλλαγή απόψεων για το φλέγον αυτό θέμα. Οι απόστρατοι της ΑΝΕΑΕΔ βγάζουν “στην αναφορά” και τον Α/ΓΕΕΘΑ ,υποστηρίζοντας ότι προωθεί θέσεις και απόψεις που δεν είναι συμφέρουσες για τους απόστρατους.

Επισημαίνουν οι απόστρατοι:

“Το τελευταίο χρονικό διάστημα, πληροφορίες φέρουν τον Α/ΓΕΕΘΑ να παρεμβαίνει έντονα, άγνωστο με ποια αρμοδιότητα, και να προωθεί θέσεις του προέδρου του ΜΤΣ, οι οποίες, με βάση το σημερινό περιβάλλον και τα υφιστάμενα δεδομένα, κατά την άποψη μας, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για το μέλλον των Μετοχικών μας Ταμείων και τα συμφέροντα του συνόλου των μετόχων και μερισματούχων στρατιωτικών και αστυνομικών. Συγκεκριμένα, οι εν λόγω θέσεις, συνοψίζονται σε δύο άξονες, επί των οποίων οφείλουμε να καταθέσουμε την κάθετη διαφωνία μας:

  Χαρακτηρισμός των Μετοχικών μας Ταμείων ως επικουρικών και ένταξη τους στο σύστημα της Δημόσιας Επικουρικής Ασφάλισης. Ειλικρινά δεν κατανοούμε την επιλογή αυτής της επικίνδυνης ατραπού, όταν έχουμε αποδείξει και μπορούμε να το επαναλάβουμε, ότι μία τέτοια προοπτική, πολύ σύντομα θα οδηγήσει στον πλήρη εξανεμισμό, των περιουσιακών στοιχείων των Ταμείων, του ελέγχου τους και του συνόλου των μετοχικών ανταποδοτικών παροχών, χωρίς καμία δυ- νατότητα αντίδρασης. Είναι σαφές ότι μία τέτοια προοπτική, το μόνο που φαίνε- ται να βολεύει, είναι την ηγεσία του ΜΤΣ που θα την χρησιμοποιήσει σαν χαλί για να κρύψει από κάτω τα αδιέξοδα, στρεβλώσεις και αστοχίες από πράξεις και παραλείψεις που διαχρονικά έχουν δημιουργηθεί εις βάρος των μετόχων και με- ρισματούχων του ΜΤΣ. 

  Άμεση ενοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η συγκεκριμένη μεθόδευση που προπαγανδίζεται εδώ και αρκετό καιρό, από την ηγεσία του ΜΤΣ, ως δήθεν το μάνα εξ’ ουρανού για τους σε απόγνωση συναδέλφους του Στρατού Ξηράς και της ΕΛ.ΑΣ., δίνει τη χαριστική βολή και στα άλλα δύο βαριά ασθενούντα Μετοχικά Ταμεία. 
Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. έχει εξ αρχής υποστηρίξει ότι τα απαραίτητα στάδια για την ενοποίηση των Μετοχικών μας Ταμείων και την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα τους, υπέρ του συνόλου των μετόχων – μερισματούχων τους, είναι επιγραμματικά: 

  Δημιουργία κοινού και ενιαίου νομοθετικού πλαισίου, μετοχικότητας, υπό το ΥΕΘΑ. 

  Εξυγίανση, σταθεροποίηση και δημιουργία στέρεων βάσεων ανάπτυξης του καθενός ξεχωριστά, με ενιαία ισομερούς εκπροσώπησης διακλαδική διοίκηση και τέλος 

  Ενοποίηση, με βάση συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. 

Τέλος θα θέλαμε να αναφερθούμε στον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο που διατάχθηκε στο ΜΤΣ, τον οποίο ήδη προαναφέραμε. Γνωρίζουμε ότι αυτός έχει ολοκληρωθεί και έχει παραδοθεί το σχετικό πόρισμα στην στρατιωτική δικαιοσύνη. Προφανώς, το εν λόγω πόρισμα περιέχει συμπεράσματα που αφορούν στη νομιμότητα λήψης αποφάσεων, καθώς και σε ενέργειες και πράξεις διοικήσεων και φυσικών προσώπων.

Καλούμε άμεσα κάθε αρμόδιο, να φέρει το πόρισμα στο φως της δημοσιότητας, καθόσον αποτελεί δικαίωμα των μετόχων και μερισματούχων του ΜΤΣ να ενημερωθούν για τυχόν πράξεις και παραλήψεις που διεπράχθησαν εις βάρος τους. Εάν αυτό δεν συμβεί, η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια ώστε να γίνουν γνώστες όλοι οι έχοντες έννομο συμφέρον”.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ