Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Αχαΐα: Προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις οι αστυνομικοί

Πέμπτη, 13 Σεπτέμβριος 2012 19:10

 

  • ΠΗΓΗ : BLOKO.GR
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Αχαΐα: Προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις οι αστυνομικοί
Την απόφαση να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις από την ερχόμενη εβδομάδα, σε συνεννόηση πάντα και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, έλαβαν σήμερα το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της πρώτης ανοικτής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας.
Το Δ.Σ. πραγματοποιήθηκε στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, ένα συμβολικό μέρος, όπως
επαναλάμβαναν οι διοργανωτές προκειμένου όλοι να αντιληφθούν πως και οι αστυνομικοί απλοί εργαζόμενοι είναι που δέχονται τη λαίλαπα των μέτρων, των περικοπών και της οικονομικής κρίσης.
Στη σύσκεψη αν και ήταν ανοικτή για τους Φορείς, οι οποίοι και είχαν προσκληθεί όλοι προσωπικά ένας – ένας, δεν παρευρέθη σχεδόν ουδείς, εκτός από την ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ., και εκπροσώπους δύο βουλευτών των κ. Νικολόπουλου και Καραθανασόπουλου, και την πολιτευτή του ΛΑ.ΟΣ. Γεωργία Ντάτσικα.
Στο σημερινό Δ.Σ. βρέθηκε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος ο οποίος προσερχόμενος στο Εργατικό Κέντρο δήλωσε μεταξύ άλλων στους δημοσιογράφους πως «από την ερχόμενη Τρίτη ξεκινούν πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, με μαύρες σημαίες και πανό στις κατά τόπους διευθύνσεις αλλά και με γενικές συνελεύσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας».  


Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Σταύρος Τσεκούρας σχολίασε πως «ο αστυνομικός δεν ξεχωρίζει από τον απλό πολίτη και τον εργάτη που πασχίζει να τα βγάλει πέρα και για αυτό χαρακτηρίζουμε ως συμβολική τη σημερινή μας κίνηση».  


Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης και μέλος της ΠΟΑΣΥ Βασίλης Κωνσταντόπουλος χαρακτήρισε ως ντροπή την παντελή απουσία φορέων στη συνεδρίαση, καθώς κάτι τέτοιο δείχνει αδιαφορία προς τους εργαζόμενους. «Μας θυμούνται μόνο όταν έρχονται οι εκλογές, αλλά και οι αστυνομικοί θα θυμηθούν τότε» επεσήμανε.  


«Οι ένστολοι δεν έχουν καμία σχέση με ειδικά προνόμια» σχολίασε ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Χρήστος Μαζαρακιώτης προσθέτοντας πως «οδηγούν εμάς και τις οικογένειές μας στην εξαθλίωση. Οι αστυνομικοί παρά τους κινδύνους που διατρέχουν, ακολουθούν πολύ πίσω τα υπόλοιπα μισθολόγια και όσα λέγονται για προνόμια, είναι απλώς ανακρίβειες».  


Στη σημερινή συνεδρίαση έδωσαν το παρών μετά από πρόσκληση τόσο ο πρόεδρος των Πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδος Βασίλης Φερτάκης όσο και ο πρόεδρος των Λιμενικών Πάτρας Ευάγγελος Αγγελής. Ο κ. Φερτάκης αναφέρθηκε με πραγματικά νούμερα στους μισθούς που λαμβάνουν οι πυροσβέστες καταδεικνύοντας έτσι την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται και φυσικά τις υπερωρίες και υπερεργασία οι οποίες και δεν πληρώνονται.  


Από την πλευρά του ο κ. Αγγελής επεσήμανε τους κινδύνους που κρύβει το επάγγελμα του λιμενικού ιδίως με το μεταναστευτικό ζήτημα, ενώ αναφέρθηκε και στις υποσχέσεις των αρμοδίων για αυξήσεις όταν επανέλθουν τα πράγματα. 


Να σημειωθεί τέλος πως στην συνεδρίαση του Δ.Σ. χαιρετισμό απηύθηναν μεταξύ άλλων ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος υποστράτηγος Ιωάννης Σιάμος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Ευάγγελος Κουσκουρής και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας Γιάννης Σουβαλιώτης.   περισσότερα απευθείας στην πηγή: http://www.patrastimes.gr
Police Net
.
Διαβάστηκε 128 φορές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ