Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ουδείς εξαιρείται από το ψαλίδι - 6,5% με 7,5% αναδρομική η μείωση μισθών

Πέμπτη, 13 Σεπτέμβριος 2012 09:40
ΠΗΓΗ : BLOKO.GR
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Ουδείς εξαιρείται από το ψαλίδι - 6,5% με 7,5% αναδρομική η μείωση μισθών
Ο Στουρνάρας δεν μπόρεσε να δεχτεί χθες την αντιπροσωπεία των στρατιωτικών αλλά θα τους δει σήμερα, ζητώντας προτάσεις. Ο διευθυντής του Στουρνάρα τους είπε ωστοσο ότι η μείωση που θα υποστούν θα είναι 6,5 με 7,5% κι αυτό γιατί όπως άφησε να εννοηθεί οι προτάσεις που έγιναν από το ΥΕΘΑ δεν ήταν "πειστικές" και άρα γι΄ αυτό επιβάλεται η νέα περικοπή στους μισθούς!
Παρότι από κάποια μέσα "διέρρευσε" χθες ότι μπορεί να εξαιρεθούν οι αστυνομικοί, καθώς βάση αναλογιστικής μελέτης το μεσοσταθμικό ετήσιο εισόδημα τους κυμαίνεται στις 18.000 ευρώ, τέτοια εξέλιξη δεν επιβεβαιώνεται. Το αντίθετο μάλιστα. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών, μιλώντας στο bloko.gr πριν από λίγο, βεβαίωναν ότι οι περικοπές θίγουν ανεξαιρέτως όλους τους ένστολους, οριζοντίως και καθέτως όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, λίγο έλλειψε να προκληθεί χθες ενδοσυνδικαλιστική διαμάχη, δεδομένου ότι  η πιθανολόγηση της εξαίρεσης  των αστυνομικών αποδόθηκε στην αναλογιστική μελέτη του αντιπροέδρου επί των Οικονομικών της ΠΟΑΣΥ που αποκάλυψε το bloko.grκαι παρατίθεται παρακάτω, σύμφωνα με την οποία:
1 . Το Σώμα της Αστυνομίας αριθμεί 54.782 προσωπικό και φέτος για τη μισθοδοσία του στον προύπολογισμό εγγράφησαν 1.016.853.000 ευρώ, με αποτέλεσμα το μεσοσταθμικό  εισόδημα έτους να υπολογίζεται μικτά σε 18.561 ευρώ. Εδώ συνυπολογίζονται ειδικοί φρουροί και συνοριακοί που έχουν χαμηλότερα ετήσια εισοδήματα και ρίχνουν το μεσοσταθμικό όριο. 
2. Στρατιωτικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, αριθμούν συνολικά 101.218 στελέχη και η ετήσια δαπάνη της μισθοδοσίας τους ανέρχεται σε 2.733.142.000 ευρώ, που σημαίνει μέσο ετήσιο μικτό εισόδημα 27.002 ευρώ. Εδώ βέβαια να σημειώσουμε πως η αναλογιστική αναγωγή αδικεί πυροσβέστες και λιμενικούς, των οποίων οι μισθοί κυμαίνονται στα ίδια πάνω κάτω επίπεδα με αυτούς των αστυνομικών. Επίσης, δεν συνυπολογίζεται εδώ το εισόδημα των πυροσβεστών πενταετούς απασχόλησης ή των ΕΠΟΠ, γεγονός που επίσης θα έριχνε αρκετά κάτω το μέσο όρο των ετήσιων απολαβών.
Σε κάθε περίπτωση, πιθανότητα  εξαίρεσης δεν υπάρχει, οπότε οποιοσδήποτε άλλος λόγος περιττός...

 
.
Διαβάστηκε 3021 φορές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ