Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Μια πανέμορφη «Λεμονιά»

ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΕΧΝΗΣ ΝΕΥΜΑ
12/09/2012
Η παράσταση Κουκλοθέατρου «Λεμονιά» της Θεατρικής Ομάδας Τέχνης Νεύμα, επιλέχτηκε ανάμεσα από 257 παραστάσεις από όλο τον κόσμο και είναι μία από τις 60 παραγωγές από 40 χώρες, που έχει προσκληθεί να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ 2ο World Puppet Carnival (23-30 Σεπτεμβρίου) στο Almaty στο Kazakhstan. 

Για την κάλυψη των εξόδων του ταξιδιού και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης διοργανώθηκαν τρεις παραστάσεις με το ίδιο έργο, η οποίες συνεχίζονται σήμερα και την Πέμπτη, στις 21:00, όλα τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση της συμμετοχής του θιάσου στο Φεστιβάλ. 

Στη «Λεμονιά» το χιονάτο αλεύρι ενώνεται με νερό, ζυμώνεται από τα ανθρώπινα χέρια, παίρνει κάτι από τη θέρμη, τη ζωντάνια, τη φροντίδα τους και μεταμορφώνεται σε ψωμί… 

Η Λεμονιά, έχοντας μοναδική συντροφιά το ζυμάρι που έχει μόλις φτιάξει δημιουργεί ένα πολυδύναμο περιβάλλον και μέσα σ’ αυτό θυμάται, γελάει, θυμώνει, παίζει, ονειρεύεται αλλά πάνω απ’ όλα συνειδητοποιεί την ομορφιά της ζωής, που υπάρχει μοναδική και ξεχωριστή σε κάθε ηλικία. 

 Το έργο είναι το αποτέλεσμα εργασίας του εργαστηρίου μαριονέτας AYUSAYA! και έχει ήδη παρουσιαστεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Φεβρουάριος και Νοέμβριος 2010) στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ιδρύματος με το Ελληνικό Κέντρο Κουκλοθέατρου UNIMA HELLAS. 

Επίσης έχει παρουσιαστεί στο 15o Festival Internazionale Teatro di Figura στο Pinerolo-Italia, στο 12o Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας στο Κιλκίς, στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου, σε θέατρα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Κω κ.α. 

Η ομάδα «Τέχνης Νεύμα» δημιουργήθηκε το 2004 στη Θεσσαλονίκη και μέχρι σήμερα έχει περιοδεύσει σε θέατρα, σχολεία και πλατείες σ’ όλη την Ελλάδα και πόλεις του εξωτερικού δίνοντας θεατρικές παραστάσεις και οργανώνοντας παράλληλα εργαστήρια κουκλοθέατρου και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά. 

Ο συνδυασμός κουκλοθέατρου, μιμικής και το θέατρο αντικειμένων είναι το ερευνητικό πεδίο της εργασίας της ομάδας και η πηγή έμπνευσης για κάθε δημιουργία της. 

Συντελεστές: 

Κατασκευή: Στάθης Μαρκόπουλος, Ευαγγελία Νικηφόρου, Ελένη Αλεξίου / Κουκλοπαίκτρια: Ευαγγελία Νικηφόρου / Με τη πολύτιμη βοήθεια των Rene Baker, Ντέμη Παπαδά, Σταυριάνα Κουσκουβελάκου 

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα, τηλ. 210 3418 550 

Αίθουσα: Black Box / Διάρκεια: 60΄ / Γενική είσοδος: 7€ 

Από 10 ετών και άνω
 

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ