Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Στα δικαστήρια για κοινόχρηστα

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ, ΤΕΦΤΕΡΙΑ ΚΑΙ… ΡΕΦΕΝΕΣ
16/07/2012
Γράφει ο Βαγγέλης Στολάκης 

Με εξώδικα προειδοποιούν οι εταιρίες έκδοσης κοινοχρήστων ενοικιαστές και ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στη Θεσσαλονίκη, καθώς το κίνημα «δεν πληρώνω κοινόχρηστα» το τελευταίο εξάμηνο έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, την ώρα που ΔΕΗ, ΕΥΑΘ και ΔΕΠΑ κόβουν τις παροχές σε οικοδομές εξαιτίας των συσσωρευμένων χρεών. 



Στο μεταξύ, οι ένοικοι σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τις περιττές σπατάλες στα απολύτως απαραίτητα προχωρούν σε διακοπή της συνεργασίας τους με τις παραπάνω εταιρίες και την είσπραξη αναλαμβάνουν οι διαχειριστές του παρελθόντος. 

Όπως σχολιάζει στην «Καρφίτσα» ο ιδιοκτήτης της εταιρίας έκδοσης κοινοχρήστων «Επίβλεψη Ο.Ε.», κ. Βασίλης Ανέστης «πάντα υπήρχαν ανείσπρακτες οφειλές. 

Ορισμένοι απλά αρνούνταν να πληρώσουν. Πολλοί πλέον αδυνατούν». Ο ίδιος εκτιμά πως η αύξηση των ανείσπρακτων κοινοχρήστων, συγκριτικά με έξι μήνες πριν, αγγίζει το 30%, αναφέρει πως ο ίδιος έχει αρχίσει την αποστολή των πρώτων εξωδίκων και συμπληρώνει πως υπεύθυνοι πολυκατοικιών έρχονται σε επαφή μαζί του και συνεργάζονται για να ζητήσουν νομική υποστήριξη έναντι των κακοπληρωτών. 

Από την πλευρά του, ο κ. Χρήστος Κλαμαριάς από την εταιρία «Διαμάντι» τονίζει πως «κάθε πέρσι και καλύτερα» και εστιάζει σε εκείνους που δεν πληρώνουν «όχι γιατί δεν έχουν, αλλά γιατί δεν θέλουν να πληρώσουν και μιλούν για τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης». Εξηγεί πως το πρόβλημα γίνεται εντονότερο όταν η ΔΕΗ, η ΕΥΑΘ και η ΔΕΠΑ προχωρούν στη διακοπή του κοινόχρηστου ρεύματος και νερού, εξαιτίας των χρεών. «Σε αυτές τις περιπτώσεις τη λυπητερή καλούνται να πληρώσουν οι υπόλοιποι ένοικοι με…ρεφενέ» αναφέρει και διευκρινίζει πως «υπάρχουν αρκετά γραφεία έχουν βάλει λουκέτο καθώς αναγκάζονταν να προπληρώνουν οφειλές πολυκατοικιών, τις οποίες στη συνέχεια αδυνατούσαν να λάβουν πίσω». Ο ίδιος συμπληρώνει ότι στο «παιχνίδι» μπαίνουν πλέον ολοένα και περισσότερα δικηγορικά γραφεία και εισπρακτικές εταιρίες με σκοπό την ταχύτερη αποπληρωμή των οφειλών. 

Την ίδια ώρα, ένοικοι και ιδιοκτήτες σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τα έξοδά τους στα απολύτως απαραίτητα διακόπτουν συνεργασίες ετών με τις εταιρίες έκδοσης κοινοχρήστων. Το ρόλο του εισπράκτορα αναλαμβάνουν ξανά οι διαχειριστές, οι οποίοι προκύπτουν μέσα από γενικές συνελεύσεις οικοδομών. 

Όπως υποστηρίζει η κ. Μυρσίνη Σαλιμένου, υπάλληλος της «Ερμής Line», πολλοί είναι αυτοί που κάνουν…παζάρια και ζητούν εκπτώσεις με σκοπό να μειωθεί το κόστος. 

ΠΗΓΗ : Ηλεκτρονική Εφημερίδα " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ