Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Η σχέση Λογοτεχνίας - Διαδικτύου

ΣΤΟ «ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
17/07/2012
Σε μια εποχή που οι χρήστες του διαδικτύου αυξάνονται και πληθύνονται, ενώ οι λογοτεχνικές ιστοσελίδες πολλαπλασιάζονται με ραγδαίους ρυθμούς, μια ομάδα μαθητών από τη Θεσσαλονίκη με την καθοδήγηση του καθηγητή τους, αποφάσισαν να ερευνήσουν το θέμα. 


Συγκεκριμένα είκοσι μαθητές και μαθήτριες της πρώτης τάξης του Λυκείου  του Αμερικανικού Κολεγίου "Ανατόλια" με την καθοδήγηση του καθηγητή τους και συγγραφέα Τάσου Αγγελίδη -Γκέντζου ξεκίνησαν και έφεραν εις πέρας μια έρευνα που θα ζήλευαν επαγγελματίες -αναλυτές. 

Θέμα της, «Λογοτεχνία και Διαδίκτυο». Οι μαθητές έβαλαν στο μικροσκόπιο τη νέα αυτή θυελλώδη «σχέση» μεταξύ της Λογοτεχνίας και του Διαδικτύου και από τα εργαστηριακά ευρήματα προέκυψε ότι πρόκειται για μια ισχυρή  «σχέση στοργής» που σίγουρα λειτουργεί προς όφελος εκδοτών και συγγραφέων. 

Αν λειτουργεί και προς όφελος των αναγνωστών είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία και εξαρτάται  από την ποιότητα και  το βάθος των προθέσεων και αισθημάτων. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή και συγγραφέα Τάσο Αγγελίδη - Γκέντζο, «τα παιδιά κατάλαβαν  πως το διαδίκτυο είναι μια καλή αγορά, μέσα στην οποία όλοι - καλοί, κακοί, λιγότερο καλοί - διαλαλούν με ευθύ ή πλάγιο τρόπο την πραμάτεια τους!» 

Από την έρευνα προκύπτει πως το μαθητικό αναγνωστικό κοινό τα βιβλία που διάβασε  δεν τα επέλεξε μέσα από τις διάφορες σελίδες τους διαδικτύου. Οι μεγαλύτεροι - και κυρίως οι γυναίκες - επιλέγουν βιβλία μέσα από τις σελίδες του διαδικτύου. 

Πηγή: www.bookbar.gr

ΠΗΓΗ : Ηλεκτρονική Εφημερίδα " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ