Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Ο εφιάλτης των αυτοκτονιών

Σάββατο, 30 Ιούνιος 2012 19:48

       Ο εφιάλτης των αυτοκτονιών

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των επιστημόνων σχετικά με τον αριθμό των επονομαζόμενων «αυτοκτονιών» του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» η πίεση που έχουν δεχτεί οι Έλληνες από την οικονομική κρίση έδωσε, τον περασμένο χρόνο, στη χώρα μας τη θλιβερή πρωτιά στις αυτοκτονίες με ποσοστό αύξησης που άγγιξε το 40%. Μάλιστα όπως δηλώνει στην εφημερίδα ο πρόεδρος της Εταιρείας Ψυχολογικής Ψυχιατρικής Ενηλίκου, Παιδιού, Ιωάννη Κούρος: «Σε έρευνα που είχαμε
κοινοποιήσει πρόσφατα, παραπάνω από τους μισούς ασθενείς μας και συγκεκριμένα το 52% είχαν αυτοκτονικές ιδεάσεις. Το 1/5 αυτών προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα!».
Ο όρος «αυτοκτονίες του ΔΝΤ» έκανε την εμφάνισή του στα τέλη της δεκαετίας του 1990, όμως πήρε σάρκα και οστά στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια... Μόνο το 2011 κατεγράφησαν 500 αυτοκτονίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ από την αρχή του 2009 μέχρι και το τέλος του 2011 ο συγκεκριμένος αριθμός ανέρχεται στα 1700 κρούσματα (!). Μάλιστα, οι προβλέψεις των επιστημόνων της ΜΚΟ ΚΛΙΜΑΚΑ είναι ακόμη πιο δυσοίωνες για το τρέχον έτος.
Την ίδια ώρα, πολύ σημαντικά είναι και τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων και αφορούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και οι ενοικιαστές με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές.
Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια τα πινάκια των δικαστηρίων είναι φορτωμένα με υποθέσεις εξώσεων, με τις συγκεκριμένες διαδικασίες να έχουν επιταχυνθεί κατά πολύ, δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες παρατηρούνται πολύ μεγάλες καθυστερήσεις. Συγκεκριμένα, σε περισσότερες από τις μισές μισθώσεις ακινήτων παρατηρείται καθυστέρηση κι αυτά τα στοιχεία αφορούν, σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, ενοικιαστές-καλοπληρωτές!
Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι μόλις σε 50 ημέρες το δικαστήριο προχωρά σε απόφαση έξωσης...
.
Διαβάστηκε 25 φορές 
 
ΠΗΓΗ : BLOKO.GR 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ