Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Έρχονται χιόνια και πολικό ψύχος (video) κατηγορίες:


ΠΗΓΗ: E-RADIO BLOG

Χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια θα σημειωθούν σχεδόν σε όλη τη χώρα, που τις τελευταίες ώρες βρίσκεται στην «κατάψυξη».
 Παρατεταμένη βαρυχειμωνιά περιμένουμε την ερχόμενη εβδομάδα με κύρια χαρακτηριστικά τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, τον παγετό στα ηπειρωτικά, τις χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές αλλά και τους θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο.
Το Σάββατo σε ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, ανατολική Στερεά, Χαλκιδική, Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη, προβλέπονται ασθενείς βροχές ή χιονόνερο. Στην υπόλοιπη χώρα, τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία μέχρι 5 στην Β. Ελλάδα, μέχρι 9 στα Αν. Ηπειρωτικά, 10 στην υπόλοιπη χώρα. Στην Αττική περιμένουμε συννεφιά αλλά και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας, βορειοανατολικούς ανέμους που θα φτάσουν κυρίως στον Ευβοϊκό τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 3 εως 9 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια του νομού η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Την Κυριακή στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Βόρειες Σποράδες, την ανατολικη Στερεά, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε πάλι συννεφιές με τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και βροχές και χιονόνερο στις υπόλοιπες περιοχές. Καλύτερος ο καιρός στη δυτική Ελλάδα, την ακτογραμμή του Ιονίου και την Ήπειρο, ενώ σε χαμηλό υψόμετρο περιμένουμε να χιονίσει στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στην Πελοποννήσο, όπου ενδεχομένως να χιονίσει και μέσα στις πόλεις δηλαδή στη Φλώρινα, την Καστοριά, την Έδεσσα, την Κοζάνη, τη Βέροια, τη Καλαμπάκα, τα Τρίκαλα και τα Καλάβρυτα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί - βορειοανατολικοί μέχρι 7 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν επίσης βορειοανατολικοί μέχρι 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 εως 6 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, από -3 εως 10 με 11 βαθμούς στα κεντρικά και από 7 εως 13 βαθμούς στα νησιά. Στην Αττική περιμένουμε συννεφιά και βροχή το βράδυ ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε χιονόνερο και χιόνια στις βουνοκορφές της Πεντέλης, της Πάρνηθας και του Κιθαιρώνα. Οι βοριάδες θα φτάσουν στον Ευβοϊκό τα 8 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί απο 3 εως 8 βαθμούς και δεν αποκλείεται να έχουμε και χιονια το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα στο Καπανδρίτι, στο Γραμματικό, στο Βαρνάβα και τον Άγιο Στέφανο.
Από τη Δευτέρα 30/1 έως τουλάχιστον και την Πέμπτη 2/2 τα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε Μακεδονία-Θράκη, χιονοπτώσεις σε Χαλκιδική και τη Δυτική Μακεδονία,
Σε Δυτική Ελλάδα και νησιά Ιονίου προβλέπεται ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις.
Θεσσαλία – Κατερίνη – Κεντρική και Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος: Χιονοπτώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνές, ενώ οι θερμοκρασίες μέγιστες έως 2 βαθμούς
Περιμένουμε νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τις Σποράδες, χιονόνερο ή χιόνι στις Κυκλάδες και χιονόνερο στα πεδινά της Κρήτης. Στα ορεινά του νησιού έντονες χιονοπτώσεις. Εξαίρεση αποτελούν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου όπου ο καιρός θα είναι καλός. Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο 7-8 και τοπικά 9 μποφώρ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ