Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΞΙ (6) ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ



1.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Ναύπλιο, 29 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ακόμα μία ευρεία Αστυνομική Επιχείρηση στην Περιφέρεια Αργολίδας.
Συνελήφθησαν δεκαεννέα (19) άτομα, ενώ προσήχθησαν συνολικά πενήντα επτά (57).
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (28-01-2012) βραδινές ώρες, ακόμα μία ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην περιφέρεια Αργολίδας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας, με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ελέχθησαν μεγάλος αριθμός ατόμων και οχημάτων, ενώ προσήχθησαν πενήντα επτά(57) άτομα και συνελήφθησαν δεκαεννέα (19) άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
  • Τέσσερις (4) ημεδαποί, για παράβαση του Νόμου Περί Παιγνίων.
  • Τρεις (3) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.
  • Δώδεκα (12) αλλοδαποί, για παράβαση του Νόμου Περί Αλλοδαπών.
Επιπλέον, βεβαιώθηκαν ογδόντα έξι (86) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν τρία (3) ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα και το χρηματικό ποσό των 724 ευρώ, ως προερχόμενα από τη διενέργεια παράνομων τυχερών παιχνιδιών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και την καταστολή της εγκληματικότητας.



2.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
Χανιά, 29 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη στο Ηράκλειο ζευγάρι ημεδαπών για διακίνηση και εμπορία κοκαΐνης.
Κατηγορούνται επιπλέον για έκθεση των τριών ανήλικων παιδιών τους.
Κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης και το χρηματικό ποσό των 31.485 ευρώ.
Συνελήφθησαν χθες (28.01.2012) το μεσημέρι στο Ηράκλειο Κρήτης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ένας 38χρονος ημεδαπός και η 33χρονη ημεδαπή σύζυγός του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, έκθεση ανηλίκων, απείθεια και αντίσταση, κατά περίπτωση.
Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών, εξελίχθηκε πολυήμερη αστυνομική έρευνα και διαπιστώθηκε ότι οι δυο συλληφθέντες διακινούσαν ναρκωτικά, χρησιμοποιώντας ως μέσα μεταφοράς και διευκόλυνσης δυο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα Ι.Χ.Φ. και μια δίκυκλη μοτοσικλέτα, ενώ επιπλέον εντοπίστηκαν συγκεκριμένα σημεία «καβάντζες», που χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη των ναρκωτικών.
Οι αστυνομικοί είχαν θέσει σε διαρκή επιτήρηση τα σημεία απόκρυψης και σε ένα από αυτά, χθες (28-01-2012) το μεσημέρι, εμφανίστηκε ο 38χρονος ημεδαπός με Ι.Χ.Φ. για να παραλάβει τις ναρκωτικές ουσίες. Αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών προσπάθησε να διαφύγει, με επικίνδυνους ελιγμούς και εμβόλισε υπηρεσιακό όχημα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών.
Επιπλέον, αφού συγκρούστηκε με άλλα δυο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα (το ένα σταθμευμένο και το δεύτερο σε κίνηση χωρίς να τραυματιστεί ο οδηγός του), έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε σε υποσταθμό (ΚΑΦΑΟ) της Δ.Ε.Η., με αποτέλεσμα το Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο να ακινητοποιηθεί και να πάρει φωτιά.
Στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει πεζός και αντιστάθηκε σθεναρά στους αστυνομικούς, που κατάφεραν σε κοντινή απόσταση να τον συλλάβουν. Διακομίστηκε, με σταθμό του ΕΚΑΒ, σε νοσοκομείο καθώς είχε τραυματιστεί στο πρόσωπο κατά την προσπάθεια διαφυγής του.
Μετά τη σύλληψη του 38χρονου, διαπιστώθηκε ότι εντός του Ι.Χ.Φ. είχε αφήσει τα τρία ανήλικα τέκνα του, ηλικίας από 7 έως 12 ετών, τα οποία με τις ενέργειες του εξέθεσε σε άμεσο κίνδυνο. Στο σημείο προσήλθε, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και η 33χρονη σύζυγός του, η οποία επίσης συνελήφθη.
Σε έρευνα στους δυο συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στη κατοχή του 38χρονου το χρηματικό ποσό των 640 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και ένα (1) κινητό τηλέφωνο, ενώ στη κατοχή της 33χρονης, ένα κινητό τηλέφωνο. Επίσης σε έρευνα στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο της 33χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα δύο κινητά τηλέφωνα και δύο συσκευασίες, όμοιες με εκείνες που χρησιμοποιούνται για την συσκευασία των ναρκωτικών.
Σε έρευνες στις οικίες τους, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίου Μύρωνα του Δήμου Γόρτυνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • το χρηματικό ποσό των 28.700 ευρώ, ως προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών ουσιών,
  • ένα (1) ψηφιακό μηχάνημα καταμέτρησης χρημάτων,
  • αποδείξεις αναλήψεων και καταθέσεων μεγάλων χρηματικών ποσών και
  • βιβλιάρια καταθέσεων.
Επίσης, σε έρευνα στο κατάστημα που διατηρεί η 33χρονη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • το χρηματικό ποσό των 2.145 ευρώ,
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα και
  • δύο (2) ζυγαριές ακριβείας.
Στο σημείο απόκρυψης των ναρκωτικών ουσιών, όπου εμφανίστηκε ο 38χρονος (σε πάροδο επί της Ε.Ο. Ηρακλείου – Μοιρών), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) γυάλινο βαζάκι με τριάντα τέσσερις (34) νάιλον συσκευασίες κοκαΐνης, συνολικού μικτού βάρους (60,7) γραμμαρίων, ενώ σε άλλο σημείο στην ιδία περιοχή, ένα (1) πλαστικό κυτίο με είκοσι τέσσερις (24) νάιλον συσκευασίες κοκαΐνης, συνολικού μικτού βάρους (45,3) γραμμαρίων και μία (1) ζυγαριά ακριβείας.
Επιπλέον κατασχέθηκαν τα οχήματα, ως μέσα μεταφοράς και διευκόλυνσης εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

3.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Κόρινθος, 29 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάστηκαν ακόμα δύο υποθέσεις ληστείας καθώς και δεκαπέντε περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων, στην Κορινθία.
Συνελήφθησαν δύο άτομα κατόπιν Ενταλμάτων Σύλληψης, ενώ αναζητείται άλλο ένα.
Σε συνέχεια χθεσινού (28-01-2012) Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας, που αφορούσε εξιχνίαση ληστείας και σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος τριών ημεδαπών ηλικίας 21, 23 και 28 ετών αντίστοιχα, συμπληρωματικά ανακοινώνεται, ότι μετά από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εξιχνιάστηκαν ακόμα δύο (2) υποθέσεις ληστείας, καθώς και δεκαπέντε (15) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, είχαν διαπράξει επιπλέον και τις παρακάτω δύο ληστείες, καθώς και δεκαπέντε περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων στην Κορινθία:
  • Την 20-12-2011, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, ο 21χρονος μαζί με τον 23χρονο, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, με την απειλή όπλων και χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από 75χρονο ημεδαπό ένα χρυσό δαχτυλίδι, χρηματικό ποσό και το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητό του.
  • Την 24-01-2012, στα Εξαμίλια Κορινθίας, έχοντας καλυμμένα και οι τρείς τα χαρακτηριστικά τους, μπήκαν σε οικία 79χρονου ημεδαπού και αφού τον χτύπησαν με ρόπαλα, τον φίμωσαν και τον κλείδωσαν σε δωμάτιο, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και χρυσαφικά.
  • Κατά το χρονικό διάστημα από 20-11-2011 έως την 26-01-2012, διέπραξαν συνολικά δεκαπέντε (15) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων, από καταστήματα και Ιερούς Ναούς, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.
Επιπρόσθετα, σε έρευνα που έγινε στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένα (1) υποπολυβόλο REPLICA , τύπου UZI.
  • Δύο (2) πιστόλια REPLICA.
Για τους ανωτέρω, εκδόθηκαν χθες (28-01-2012), Εντάλματα Σύλληψης από την κ. Ανακρίτρια Κορίνθου, ο 21χρονος και ο 23χρονος συνελήφθησαν, ενώ ο 28χρονος αναζητείται.
Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, ενώ ερευνάται και η τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

4.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Θεσσαλονίκη, 29 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συλλήψεις για διεξαγωγή τυχερού παιγνίου στην Κατερίνη Πιερίας.
Συνελήφθησαν χθες (29.01.2012) το απόγευμα, στην Κατερίνη, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης εννέα άτομα ηλικίας 39 έως 55 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί παιγνίων.
Αναλυτικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια) ιδιοκτησίας 34χρονης ημεδαπής, διαπιστώθηκε ότι ένας 46χρονος ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος είχε επιτρέψει σε έξι θαμώνες την διεξαγωγή τυχερού παιγνίου (ζάρια) με χρήματα σε ειδικά διασκευασμένο τραπέζι. Επιπλέον,συνελήφθησαν δύο άτομα που ενεργούσαν ως τσιλιαδόροι, ενώ αναζητείται να συλληφθεί εντός ορίων του αυτοφώρου η ιδιοκτήτρια του καταστήματος.
Κατασχέθηκαν:
  • το χρηματικό ποσό των (1.650) ευρώ,
  • δύο ζάρια και
  • ένα τραπέζι.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

5.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πάτρα, 29 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού που μετέφερε μη νόμιμους μετανάστες και ανετράπη προχθές στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.
Από το τροχαίο είχαν ανασυρθεί νεκροί πέντε αλλοδαποί και τραυματιστεί άλλοι σαράντα τρείς.
Συνελήφθη, χθες (28-1-2012) το απόγευμα, στον Αστακό – Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού, ένας (1) υπήκοος Βουλγαρίας, ηλικίας 44 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, της παράνομης διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών, της έκθεσης ατόμων σε κίνδυνο, καθώς και της κλοπής και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.
Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και δύο ακόμη συνεργούς του συλληφθέντα, Ρωσικής και Αραβικής καταγωγής, που αναζητούνται από τις αστυνομικές Αρχές.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι ο 44χρονος ήταν ο οδηγός του Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου, το οποίο, μεταφέροντας τουλάχιστον 48 μη νόμιμους μετανάστες, προχθές (27-1-2012) στο Μαραθιά Αστακού, ανετράπη στη μέση της οδού, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό πέντε (5) μεταναστών και τον τραυματισμό άλλων σαράντα τριών (43). (Σχετικό το από 28-1-2012 Δελτίο Τύπου μας).
Ο 44χρονος μαζί με τους δύο (2) συνεργούς του, οι οποίοι επέβαιναν σε όχημα που προπορευόταν του φορτηγού, παρέλαβαν τους μη νόμιμους μετανάστες από την Αθήνα, με σκοπό να τους μεταφέρουν στην Ιταλία, έναντι του χρηματικού ποσού των 3.000 ευρώ για τον καθένα.
Ο οδηγός του Ι.Χ. Φορτηγού που συνελήφθη, διεκομίσθη από τους αστυνομικούς στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί σήμερα στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.


6.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πλαίσιο ελέγχων σχετικά με τη δημιουργία προβλημάτων από τη στάθμευση οχημάτων, πλησίον κέντρων διασκέδασης σε κεντρικές οδούς της ευρύτερης περιοχής του νομού Αττικής, βραδινές ώρες 27 και 28-1-2012, από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής:
  • βεβαιώθηκαν πεντακόσιες ενενήντα τρείς (593) παραβάσεις για παράνομη στάθμευση, αφαιρέθηκαν τριακόσια ένα (301) ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας και πραγματοποιήθηκαν σαράντα (40) μετακινήσεις οχημάτων.
  • συνελήφθησαν εννέα (9) άτομα (τρείς υπεύθυνοι και έξι υπάλληλοι-παρκαδόροι καταστημάτων), διότι αυθαίρετα καταλάμβαναν τμήματα οδοστρωμάτων και πεζοδρομίων, για την εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης σε οχήματα πελατών των καταστημάτων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών .

ΠΗΓΗ: astynomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ