Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΙ ΝΕΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ Ανθελληνικό αμόκ στα Σκόπια


ΠΗΓΗ: Ηλεκτρονική Εφημερίδα " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ ".
23/01/2012

Οι καρναβαλιστές του Βέβτσανι εν δράσει... Ανανεώνουν τον όρο «γραφικό πανηγύρι»
Εκεί που μας χρωστάγανε... Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι όχι μόνο δεν ενοχλήθηκε από τα όσα συνέβησαν στο Καρναβάλι της Βέβτσανη, αλλά ζητάει και τα ρέστα, επιτιθέμενος στην Ελλάδα και κατηγορώντας τη χώρα μας πως χρησιμοποιεί όσα συνέβησαν στη Βέβτσανη για να φέρει προσκόμματα στις συνομιλίες για το όνομα.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανθελληνικό... αμόκ εξελίχθηκε το παραδοσιακό καρναβάλι της κωμόπολης Βέβτσανη στην ΠΓΔΜ, υπό τον ευφάνταστο τίτλο «Η κηδεία της Ελλάδας»… Μάλιστα, οι συμμετέχοντες είχαν φτιάξει ένα φέρετρο με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας, το οποίο έκαψαν στη συνέχεια, μοιράζοντας χαρτιά όπου αναφερόταν «η κηδεία της Ελλάδας, ή Γιουνανιστάν, που μας άφησε σε ηλικία 181 χρόνων».

«Καλά νέα. Μετά από μακροχρόνια ενόχληση, μας άφησε ο αγαπητός μας γείτονας, πρώην τουρκική επαρχία - Ελλάδα ή Γιουνανιστάν ή όπως αλλιώς μπορεί να ονομαστεί - στην ηλικία των 181 χρόνων» έγραφαν τα χαρτιά που… υπερηφάνως μοίραζαν στον κόσμο οι διοργανωτές του φετινού καρναβαλιού στη Βέβτσανη των Σκοπίων (…). 

Μέσα σε ένα κλίμα τριτοκοσμικού εθνικιστικού αμόκ που, όμως - ως φαίνεται - «πουλάει» αρκετά στα γειτονικά Σκόπια, ο πρωθυπουργός της χώρας, Νίκολα Γκρούεφκσι, επέμεινε στη γραμμή της σκληρής αδιαλλαξίας απέναντι στην Ελλάδα, θυμίζοντας πως ο ίδιος παραμένει… βασιλιάς ενός «παράλληλου σύμπαντος», αφού έχει κατορθώσει κανείς σύνους πολιτικός παράγων να μην επιδιώκει σχέσεις μαζί του (…). 

«Το να χρησιμοποιεί κανείς το Καρναβάλι στη Βέβτσανη ως δικαιολογία για την καθυστέρηση των συνομιλιών που στόχο έχουν την εξεύρεση λύσης σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στα Βαλκάνια (...sic), καθώς και να εξαπατά τους συμμάχους του ΝΑΤΟ και των εταίρων της ΕΕ, δεν είναι τίποτε άλλο από μια παρωδία», δήλωσε μετά από το όνειδος του Βέβτσανι ο Νίκολα Γκρούεφκι, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους καρναβαλιστές - υποδυόμενος με τη σειρά του τον «σοβαρό πολιτικό».

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο διαμεσολαβητής Νίμιτς επιθυμούσε να επισκεφθεί τα Σκόπια και την Αθήνα κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου […] Λυπάμαι που η Ελλάδα προσπαθεί να αγοράσει χρόνο με τη στάση της, προκειμένου να φτάσει το τέλος Μαρτίου και τότε να πουν ότι έχουν εκλογές και δεν μπορούν να συμμετέχουν σε διαπραγματεύσεις», προσέθεσε ο κ. Γκρούεφσκι, ενώ για μία ακόμη φορά δεν παρέλειψε να εξαπολύσει επίθεση κατά των ελληνικών θέσεων επί του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων:

«Οι θέσεις της Ελλάδας για το ζήτημα της ονομασίας είναι ακραίες και αποτρέπουν οποιονδήποτε στη Μακεδονία να φθάσει σε λύση του προβλήματος. Λυπάμαι επίσης που η διεθνής κοινότητα, κατά κάποιο τρόπο, συνεχίζει να κλείνει τα μάτια για όσα πράττει η Ελλάδα […]. Μένει να δούμε στο επόμενο διάστημα γιατί η διεθνής κοινότητα το κάνει αυτό… Ελπίζω ότι με την πάροδο του χρόνου η Ελλάδα θα χάσει την υποστήριξη που έχει από τη διεθνή κοινότητα, που δεν θα βρίσκεται πάντα στην πλευρά της…».

Ευτυχώς που δεν πέταξε και καμιά ιδέα για το PSI - μιας και είναι πολύ της μόδας τελευταία. 

Ασφαλώς, στα θετικά των δηλώσεων Γκρούεφσκι προσμετράται η αποφυγή του να κηρύξει τον πόλεμο κατά της Ελλάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ