Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ( 15 Δέκα πέντε ) ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 25-1-2012


1.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Ναύπλιο, 25 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη ένας 26χρονος αλλοδαπός που ενέχεται σε ληστεία, επτά (7) κλοπές και τρεις (3) απόπειρες κλοπής, στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.
Σε βάρος του εκκρεμεί επιπλέον Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για απόδραση από φυλακές της Αυστρίας, όπου κρατείτο για ληστεία.
Κατασχέθηκε ένα (1) πιστόλι, φυσίγγια και ηλεκτρονικές συσκευές.
Επιπλέον συνελήφθη μια 25χρονη αλλοδαπή, για υπόθαλψη εγκληματία.
Εξιχνιάστηκαν μία (1) ληστεία, επτά (7) περιπτώσεις κλοπών και τρεις (3) απόπειρες κλοπής, σε καταστήματα στην Αργολίδα, μετά από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους.

Συνελήφθη, χθες (24.01.2012) το πρωί, στο Άργος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Σλοβακίας, για απόπειρα κλοπής, αντίσταση, πλαστογραφία και παράνομη οπλοκατοχή, ενώ επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του, για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορές ξένης ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα, ο 26χρονος, χθες (24.01.2012) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Άργος, αποπειράθηκε να παραβιάσει κατάστημα, ιδιοκτησίας ημεδαπού. Συνελήφθη ύστερα από άμεση επέμβαση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του προέβαλε σθεναρή αντίσταση.
Στην κατοχή του 26χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και ένα (1) πλαστό Διαβατήριο Πολωνικών Αρχών.
Επιπρόσθετα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένα (1) πιστόλι λειτουργικό με γεμιστήρα.
  • Σαράντα ένα (41) φυσίγγια.
  • Ποσότητες ειδών τροφίμων, προϊόντων κλοπής.
  • Ηλεκτρικές συσκευές, των οποίων η νομιμότητα της κατοχής ερευνάται.
Από διεξοδική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, προέκυψε ότι ο 26χρονος είχε διαπράξει ληστεία, κλοπές και απόπειρες κλοπών, κατά το τελευταίο πεντάμηνο:
  • Την (10-1-2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Άργος Αργολίδας, μπήκε σε κατάστημα και άσκησε σωματική βία στον ιδιοκτήτη, αφαιρώντας χρηματικό ποσό και ποτά.
  • Την (7-9-2011) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Άργος Αργολίδας, μπήκε σε κατάστημα-υπεραγορά τροφίμων, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσε χρηματικό ποσό.
  • Την (24-9-2011) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Άργος Αργολίδας, μπήκε σε κατάστημα, ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσε ποτά και αναψυκτικά.
  • Την (2-1-2012) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Ναύπλιο Αργολίδας, μπήκε σε κατάστημα, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσε αθλητικά σκευάσματα.
  • Την (23-12-2011) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Άργος Αργολίδας, μπήκε σε κατάστημα, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσε την ταμειακή μηχανή και χρηματικό ποσό.
  • Την (25-12-2011) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Άργος Αργολίδας, μπήκε σε κατάστημα-υπεραγορά τροφίμων, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσε είδη τροφίμων, ποτών και αναψυκτικών.
  • Την (27-12-2011) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Άργος Αργολίδας, μπήκε σε κατάστημα, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσε χρηματικό ποσό.
  • Την (29-12-2011) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Άργος Αργολίδας, αποπειράθηκε να διαρρήξει κατάστημα, ιδιοκτησίας ημεδαπού.
  • Την (1-1-2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Άργος Αργολίδας, μπήκε σε κατάστημα, ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσε χρηματικό ποσό.
  • Την (23-1-2012) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Άργος Αργολίδας, αποπειράθηκε να εισέλθει σε κατάστημα, ιδιοκτησίας ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει.
Από την δράση του ο 26χρονος, αποκόμισε παράνομο όφελος, το οποίο ανέρχεται συνολικά στο χρηματικό ποσό των (14.100) ευρώ περίπου.
Επίσης σε βάρος του, όπως προέκυψε, εκκρεμεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Αυστριακών Αρχών, για απόδραση από τις Αυστριακές φυλακές, όπου βρισκόταν έγκλειστος για ληστεία.
Επιπλέον συνελήφθη, μία (1) 25χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, για υπόθαλψη εγκληματία, η οποία διέμενε μαζί με τον 26χρονο και γνώριζε την εγκληματική δραστηριότητα του.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, ενώ εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή του 26χρονου, σε παρόμοιες παράνομες πράξεις.

2.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
Χανιά, 25 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός για ληστείες σε καταστήματα στα Χανιά.
Στην κατοχή του βρέθηκε το πυροβόλο όπλο που χρησιμοποίησε.
Εξιχνιάστηκαν τέσσερις (4) υποθέσεις ληστειών.
Συνελήφθη σήμερα (25-01-2012) το μεσημέρι, 35χρονος ημεδαπός ο οποίος με τη χρήση όπλου διέπραττε ληστείες σε καταστήματα της πόλης των Χανίων.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων και στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων καθώς και από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 35χρονος είχε διαπράξει κατά το χρονικό διάστημα από 21-12-2011 έως 24-01-2012 στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων τις ακόλουθες ληστείες:
α) Το βράδυ της 21-12-2011, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του εισήλθε σε κατάστημα ζαχαροπλαστείο στο κέντρο της πόλης και με την απειλή όπλου αφαίρεσε από υπάλληλο το χρηματικό ποσό των διακοσίων (200) ευρώ.
β) Το απόγευμα της 22-12-2011, ο ίδιος δράστης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του εισήλθε σε κατάστημα ψιλικών και με την απειλή όπλου, ανάγκασε την υπάλληλο του καταστήματος να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των διακοσίων πενήντα (250) ευρώ.
γ) Το βράδυ της 09-01-2012, ανωτέρω δράστης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του εισήλθε σε κατάστημα ψιλικών και με τη χρήση όπλου εξανάγκασε την υπάλληλο του καταστήματος να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των διακοσίων (200) ευρώ.
δ) Το βράδυ της 24-01-2012, ο 35χρονος με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε κατάστημα ψιλικών και με τη απειλή όπλου εξανάγκασε την υπάλληλο του καταστήματος να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των ογδόντα (80) ευρώ.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το όπλο, το μπουφάν, τα υποδήματα και το κράνος που χρησιμοποιούσε στις ληστείες.
Ο 35χρονος θα οδηγηθεί αύριο (26-01-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

3.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαδικτυακή απάτη σε βάρος του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης εξιχνιάσθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Εγκληματική οργάνωση υπέβαλλε σε Περιφερειακά Υποκαταστήματα του ΙΚΑ, μέσω του διαδικτύου, ψευδείς δηλώσεις για την απασχόληση εργαζομένων σε εικονικά ή πραγματικά οικοδομικά έργα.
200.000 ευρώ εκτιμάται σύμφωνα με τις πρόχειρες εκτιμήσεις η ζημιά του ΙΚΑ.
Διαδικτυακή απάτη σε βάρος του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης αποκαλύφθηκε ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε τρεις (3) πόλεις από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο ενεργούμενης αστυνομικής έρευνας και προανάκρισης για απάτη και πλαστογραφία σε βάρος του Ιδρύματος.
Εγκληματική οργάνωση που αποτελούνταν από πέντε (5) ημεδαπούς, από τους οποίους οι τέσσερις (4) είναι άνδρες και μία (1) γυναίκα είχαν υποβάλλει το προηγούμενο έτος (2011) σε Υποκαταστήματα του ΙΚΑ ψευδείς αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις απασχόλησης εργαζομένων σε εικονικά ή πραγματικά κατασκευαστικά έργα, προκειμένου, αφενός μεν, να αποκομίζουν τα ένσημα ασφάλισης οι ψευδώς δηλωμένοι εργάτες, αφετέρου δε να λαμβάνουν μέρος από τα προβλεπόμενα οικονομικά οφέλη από τις επιστρεφόμενες παροχές (δώρα, επιδόματα, παροχές υγείας, κάρτες παραμονής και εργασίας στη χώρα).
Οι ψευδείς περιοδικές δηλώσεις είχαν υποβληθεί σε υποκαταστήματα του ΙΚΑ στις πόλεις της Λαμίας, της Κέρκυρας και της Νεάπολης Θεσσαλονίκης και η συνολική ζημία που υπέστη το ΙΚΑ και τα αντίστοιχα κέρδη για τους δράστες υπολογίζονται, μέχρι στιγμής, σε περίπου 200.000 ευρώ.
Η υπόθεση έγινε γνωστή ύστερα από καταγγελίες του ΙΚΑ, σύμφωνα με τις οποίες ομάδα αγνώστων ατόμων, με τη χρήση συνολικά (61) ηλεκτρονικών ιχνών υπέβαλαν, μέσω Διαδικτύου, ψευδείς Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις . Με αυτό τον τρόπο, δηλώνονταν εργαζόμενοι, ημεδαποί και αλλοδαποί εργάτες, καθώς και οι ημέρες απασχόλησής τους σε κατασκευαστικά έργα, χωρίς να αντιστοιχούν σε πραγματική απασχόληση. Οι ψευδώς δηλωμένοι εργάτες λάμβαναν τα σχετικά ένσημα ασφάλισης και τις λοιπές παροχές που προκύπτουν από την ασφάλιση (δώρα, επιδόματα, παροχές υγείας κλπ) και ακολούθως κατέβαλαν στους εμπνευστές της απάτης (κατηγορουμένους) χρηματικό ποσό που είχε προσυμφωνηθεί.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική ψηφιακή έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσα από τις σχετικές άρσεις του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, τα ηλεκτρονικά ίχνη των υποβολέων των ψεύτικων δηλώσεων εντοπίσθηκαν σε περιοχές των Τρικάλων, της Κέρκυρας και της Χαλκιδικής.
Κλιμάκια Αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε έρευνες που διενήργησαν, παρουσία Εισαγγελικών Λειτουργών σε πέντε (5) επαγγελματικούς χώρους που εμφανίζονταν τα ίχνη βρέθηκε πλήθος από εκτυπωμένες σελίδες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που απεικονίζουν ηλεκτρονικές καταχωρήσεις στην ιστοσελίδα του Ι.Κ.Α., σημειωματάρια, σκληροί δίσκοι Η/Υ, εξώδικες ειδοποιήσεις, αιτήσεις παραίτησης από οικοδομικά έργα.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, σχηματίσθηκαν αυτοτελείς δικογραφίες σε βάρος των (5) ημεδαπών, οι οποίες αφορούν ένα 31χρονο ημεδαπό συνιδιοκτήτη λογιστικού γραφείου στα Τρίκαλα, ένα 61χρονο ημεδαπό ιδιοκτήτη τεχνικού γραφείου στα Τρίκαλα, ένα 40χρονο ημεδαπό ιδιοκτήτη τεχνικό γραφείου στην Κέρκυρα, μία 46χρονη ημεδαπή και τον 49χρονο ημεδαπό σύζυγό της, συνέταιροι σε τεχνικό γραφείο στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.
Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στην αρμόδια Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, κακουργηματικού χαρακτήρα, αφορούν στη συγκρότηση και στην ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που σκοπό είχε την διενέργεια απατών, καθώς και την πλαστογραφία εγγράφων, μέσω του διαδικτύου. 



4.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ολοκληρώθηκε τριήμερη Διαδικτυακή Εκπαίδευση προσωπικού σε θέματα
Αστυνομικής – Δικαστικής συνεργασίας στο χώρο
Schengen,
με τη χρήση του Ηλεκτρονικού Δικτύου της
CEPOL.
Ολοκληρώθηκε σήμερα (25-01-2012), η τριήμερη ζωντανή διαδικτυακή εκπαίδευση προσωπικού σε θέματα Αστυνομικής – Δικαστικής συνεργασίας στο χώρο Schengen.
Η εν λόγω εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε με τη χρήση των εργαλείων εξ’ αποστάσεως μάθησης του Ηλεκτρονικού Δικτύου της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας CEPOL, κατόπιν πρωτοβουλίας του 3ου Τμήματος SIRENE, της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πληροφορικής. Η εκπαίδευση διενεργήθηκε υπό το συντονισμό και την καθοδήγηση του Εθνικού Τμήματος CEPOL της Αστυνομικής Ακαδημίας, σε συνεργασία με τη Γραμματεία (CEPOL), δείγμα της άριστης συνεργασίας και του κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ της CEPOL και της Αστυνομικής Ακαδημίας της Χώρας μας.
Στο σεμινάριο συμμετείχαν 65 στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, από 26 Αστυνομικές Διευθύνσεις της Χώρας.
Σκοπός της εν λόγω εκπαίδευσης ήταν η εκ νέου ενημέρωση του προσωπικού στις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται κατά το χειρισμό ιδιαίτερων υποθέσεων όπως εξαφανισμένων προσώπων, διωκομένων με Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης και κλεμμένων οχημάτων.
Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και ζωντανά, με τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευομένων, εκπαιδευτών και συντονιστών, ενώ παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν από τους αξιωματικούς του 3ου Τμήματος SIRENE, της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Πληροφορικής στα θέματα «Αστυνομική και Δικαστική Συνεργασία στο χώρο Schengen», «Εφαρμογή Γενικών Αναζητήσεων και Schengen» και «Εθνικό Πληροφοριακό Σύστημα Schengen 2ης Γενιάς».
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις για θέματα που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες και δόθηκαν διευκρινήσεις στα ερωτήματά τους, προωθώντας με αυτόν τον τρόπο τη βέλτιστη συνεργασία και ανταλλαγή χρησίμων πρακτικών και γνώσεων μεταξύ τους αλλά και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές - αξιωματικούς.
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, πραγματοποιήθηκε αξιολόγηση, η οποία ήταν ευμενέστατη και στην οποία επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ανάληψης και άλλων παρόμοιων πρωτοβουλιών, με τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση.
Την έναρξη και την ολοκλήρωση του σεμιναρίου τέλεσε ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Ταξίαρχος, Δημήτριος Μπαλής, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε κατά τη διάρκεια της έναρξης και ο Προϊστάμενος Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Χρήστος Καλλίνης.
Επισημαίνεται, ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε ζωντανά εθνική εκπαίδευση με τη χρήση εξ’ αποστάσεως εργαλείων ηλεκτρονικής μάθησης, στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και ευρύτερα της CEPOL.

5.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Ερμούπολη Σύρου, 25 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη ένας ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Ρόδου.
Προέκυψε η συμμετοχή του σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, κατά την οποία
είχαν συλληφθεί δύο ημεδαποί την 19-01-2012, στη Ρόδο.
Συνελήφθη χθες (24-01-2012) το απόγευμα στο Λάρδο Ρόδου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου, ένας 32χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα του Ανακριτή Ρόδου για υπεξαίρεση μνημείων ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.
Πρόεκυψε η συμμετοχή του στην υπόθεση αρχαιοκαπηλίας (Σχετικό το από 20-01-2012 Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Α.) που χειρίστηκε το Τμήμα Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Επιπλέον σε έρευνα που έγινε στην οικία του 32χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, προκειμένου να εξετασθεί αν εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Ν. 3028/02 «Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτισμικής κληρονομίας».
Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Πέντε (5) παλαιές εκκλησιαστικές εικόνες
  • Είκοσι (20) παλαιά νομίσματα
  • Ένα τμήμα πήλινου αγγείου διαστάσεων δέκα εκατοστών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

6.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Καλαμάτα, 25 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάστηκαν δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα και οικίες στη Μεσσηνία.
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί μετά από εντάλματα σύλληψης, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμα τριών ομοεθνών τους.
Κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών καθώς και αγροτικών εργαλείων.
Εξιχνιάστηκαν δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών, σε καταστήματα και οικίες, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πύλου Νέστορος, ύστερα από διεξοδική αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κορώνης, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Συνελήφθησαν, χθες (24-01-2012) δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 20 και 19 ετών αντίστοιχα, στη Καλαμάτα, κατόπιν Ενταλμάτων Σύλληψης κ. Ανακριτή Καλαμάτας.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα τρεις ομοεθνείς τους, ηλικίας 22 και 23 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, καθώς και έναν 36χρονο για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, πλην του 36χρονου, σε διάφορες συνθέσεις, κατά το χρονικό διάστημα από το καλοκαίρι του 2011 έως και 6-1-2012, εισέρχονταν σε καταστήματα και οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Μεθώνης και της Φοινικούντας Μεσσηνίας.
Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε σε αποθήκη της οικίας του 20χρονου και του 22χρονου, στην Χρυσοκελαριά Μεσσηνίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεγάλος αριθμός ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, αγροτικών εργαλείων και άλλων αντικειμένων οικιακής χρήσης, μέρος των οποίων αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κορώνης, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ ερευνάται, η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.



7.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν έξι (6) άτομα σε κατάστημα στο Παλαιό Φάληρο που λειτουργούσε ως «μίνι καζίνο».
Ένα μίνι καζίνο εντόπισαν σήμερα (25-1-2012) πρώτες πρωινές ώρες, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, που λειτουργούσε μέσα σε κατάστημα-καφέ.
Συνελήφθησαν για την υπόθεση αυτή με την αυτόφωρη διαδικασία, συνολικά έξι (6) άτομα, ενώ αναζητείται ο ιδιοκτήτης ο οποίος απουσίαζε.
Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται ένας 55χρονος ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, τρεις ημεδαποί εργαζόμενοι και δύο ημεδαποί παίκτες.
Κατά την διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • Δεκαοκτώ (18) κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή με λογισμικό πρόγραμμα τύπου «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ».
  • Τριάντα (30) οθόνες Η/Υ.
  • Τριάντα (30) πληκτρολόγια.
  • Το χρηματικό ποσό των εκατόν ενενήντα (190) ευρώ.
Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με κατηγορίες κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση.








































8.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη ένας (1) ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο.
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο
που ξεπερνούν τα 62.000.000 ευρώ.
Πρωινές ώρες σήμερα (25-1-2012) συνελήφθη στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Οικονομικών Εγκλημάτων σε συνεργασία με το Τμήμα Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 42 ετών, Διευθύνων σύμβουλος εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 62.259.719,18 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

9.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Λάρισα, 25 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν επτά (7) άτομα για διενέργεια τυχερών – απαγορευμένων παιγνίων.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για αδικήματα κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα κατά περίπτωση, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά δεκαοκτώ (18) ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Αναζητείται ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.
Συνελήφθησαν, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, χθες (24-01-2012) το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, επτά (7) ημεδαποί (5 άνδρες και 2 γυναίκες), ηλικίας 42, 54, 60, 59, 37, 34 και 54 ετών αντίστοιχα, για διενέργεια τυχερών – απαγορευμένων παιγνίων.
Ειδικότερα, εντός του καταστήματος παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, κατελήφθησαν ο 42χρονος ημεδαπός στο όνομα του οποίου είχε εκδοθεί η άδεια λειτουργίας του καταστήματος, ο 54χρονος ημεδαπός ως “τσιλιαδόρος” και η 34χρονη ημεδαπή ως σερβιτόρα, να έχουν θέσει σε λειτουργία έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ( server ), αποτελούμενο από τρεις (3) κεντρικές μονάδες και διασυνδεδεμένους σ’ αυτόν άλλους δεκαπέντε (15) ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στις οθόνες των οποίων εμφανίζονταν τυχερά - απαγορευμένα παίγνια, μετατρέποντας έτσι το συγκεκριμένο χώρο σε καζίνο.
Η 34χρονη ημεδαπή συλληφθείσα αντιλαμβανόμενη την παρουσία αστυνομικών στο κατάστημα, επιχείρησε ανεπιτυχώς να θέσει εκτός λειτουργίας το δίκτυο υπολογιστών με ειδικό διακόπτη που είχε τοποθετηθεί στη συσκευή σταθερού τηλεφώνου και απενεργοποιούσε το δίκτυο με την τοποθέτηση του ακουστικού στη θέση του.
Εντός του καταστήματος, συνελήφθησαν ακόμη τέσσερις (4) ημεδαποί (3 άνδρες και 1 γυναίκα), ηλικίας 60, 59, 37 και 54 ετών αντίστοιχα, διότι συμμετείχαν ως παίκτες, στη διεξαγωγή τυχερού παιγνίου σε ισάριθμους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι αν και η άδεια λειτουργίας του καταστήματος είχε εκδοθεί στο όνομα του 42χρονου συλληφθέντα, ο πραγματικός ιδιοκτήτης είναι ένας 55χρονος ημεδαπός, ο οποίος απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου και αναζητείται.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
  • δεκαοκτώ (18) κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών,
  • δεκαέξι (16) οθόνες – πληκτρολόγια – ποντίκια,
  • ένα (1) σταθερό τηλέφωνο, που λειτουργούσε ως διακόπτης και
  • το χρηματικό ποσό των 1480 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.


10.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Λάρισα, 25 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Κατασχέθηκαν συνολικά 6.168,5 γραμμάρια αποξηραμένης κάνναβης.
Συνελήφθη, χθες (24-01-2012) το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, ένας 55χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, την 18-01-2012 το μεσημέρι στο 3ο χλμ. Π.Ε.Ο. Λάρισας-Αθηνών, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, επιμελώς κρυμμένος σε παρακείμενο θάμνο και σκεπασμένος με χαρτόκουτο, ένας (1) ταξιδιωτικός σάκος, που περιείχε έξι (6) νάιλον συσκευασίες με αποξηραμένη κάνναβη συνολικού βάρους 6.168,5 γραμμαρίων.
Αμέσως ο χώρος τέθηκε υπό επιτήρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, με αποτέλεσμα μεσημβρινές ώρες χθες (24-01-2012) να προσέλθει στο σημείο για την παραλαβή του σάκου ο 55χρονος αλλοδαπός οπότε και συνελήφθη.
Η προαναφερόμενη ποσότητα ναρκωτικής ουσίας κατασχέθηκε ενώ επίσης από την κατοχή του συλληφθέντα κατασχέθηκε ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.




11.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Θεσσαλονίκη, 25 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για ναρκωτικά σε Πέλλα και Ημαθία.
Συνελήφθησαν χθες και προχθές (24 και 23.01.2012) από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας Πέλλας, τρία άτομα 39 (γυναίκα), 40 και 54 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τις κατά περίπτωση παραβάσεις του Νόμου «Περί Ναρκωτικών», του Νόμου «Περί Αλλοδαπών» και του Νόμου «Περί Όπλων».
Αρχικά, το βράδυ της 23.01.2012, στο Πλεύρωμα Πέλλας, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου, που επέβαιναν ο 40χρονος υπήκοος Αλβανίας και η 39χρονη ημεδαπή, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη στο λεβιέ ταχυτήτων και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης καθαρού βάρους (3,5) γραμμαρίων.
Από την επιστάμενη αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Έδεσσας, προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι προμηθεύτηκαν την ποσότητα κάνναβης από 54χρονο ομογενή. Σε αστυνομική έρευνα του σπιτιού του 54χρονου στο Άνω Ζερβοχώρι Ημαθίας, με τη συνδρομή Αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας Ημαθίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (5) συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους ( 331 ) γραμμαρίων,
  • (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • (1) πιστόλι κρότου - αερίου με την αντίστοιχη γεμιστήρα, στην οποία υπήρχαν (2) φυσίγγια αβολίδωτα διαμετρήματος 9 mm,
  • δυο κουτιά με (58) φυσίγγια αβολίδωτα διαμετρήματος 9 mm,
  • (1) κινητό τηλέφωνο και (1) φύλλο χαρτιού με ιδιόχειρες σημειώσεις από πραγματοποιηθείσες συναλλαγές .
Επίσης, σε βάρος του 40χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου λόγω δικαστικής απέλασης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπον αρμόδιους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.





12.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 25 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη τεσσάρων (4) ημεδαπών για «φρουτάκια»
Συνελήφθησαν χθες (24-1-2012) το απόγευμα, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 45, 33, 25 και 45 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί παιγνίων.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, σε κατάστημα ( internet caf é) της Ξάνθης, συνέλαβαν τον 45χρονο προσωρινά υπεύθυνο του καταστήματος, διότι είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, πέντε (5) ηλεκτρονικούς υπολογιστές , με το απαγορευμένο τυχερό παίγνιο (ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ), επιτρέποντας στους τρεις (3) άλλους ημεδαπούς – πελάτες τη διενέργεια του παραπάνω παιγνίου.
Στην είσοδο του καταστήματος είχε τοποθετηθεί μία κάμερα με φωτοκύτταρο, προκειμένου να γίνεται αντιληπτή πιθανή παρουσία αστυνομικών.
Η 32χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος κατά τον έλεγχο απουσίαζε και αναζητείται.
Κατασχέθηκαν πέντε (5) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μία (1) κάμερα και ένα (1) φωτοκύτταρο.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος 45χρονου υπευθύνου και της 32χρονης ιδιοκτήτριας, εκτός από την παράβαση του νόμου περι παιγνίων, περιλαμβάνει και την παράβαση της νομοθεσίας περι προσωπικών δεδομένων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.



13.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών.
Εντοπίσθηκε εργαστήριο ηρωίνης, που είχε εγκαταστήσει η σπείρα σε σπίτι στη περιοχή του Ν. Κόσμου.
Χθες (24-1-2012) το απόγευμα, συνελήφθησαν στη περιοχή του Ν. Κόσμου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τέσσερις (4) άνδρες, εκ των οποίων τρείς (3) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας και ένας (1) ημεδαπός, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και για εγκατάσταση εργαστηρίου νόθευσης και επανασυσκευασίας ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν. μετά από πληροφορία, εντόπισαν τους ανωτέρω δράστες καθώς και το σπίτι που χρησιμοποιούσαν σαν χώρο αποθήκευσης, νόθευσης και επανασυσκευασίας ηρωίνης και με συντονισμένη επιχείρηση τους συνέλαβαν.
Κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα ΗΡΩΙΝΗΣ βάρους – 1.929 - γραμ.
  • Ποσότητα ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ βάρους –1.255- γραμμ.
  • Ποσότητα ΚΟΚΑΪΝΗΣ βάρους - 1,1 – γραμμ.
  • Σκόνη άγνωστης σύνθεσης κατάλληλη για τη νόθευση ηρωίνης βάρους –13.370- γραμμ.
  • Ένα (1) πιστόλι μάρκας ZASTAVA με γεμιστήρα και επτά (7) φυσίγγια
  • Ένας (1) σιγαστήρας πιστολιού.
  • Το χρηματικό ποσό των –910- ευρώ.
  • Τρεις (3) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
  • Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
  • Οκτώ (8) κινητά τηλέφωνα.
  • Εξοπλισμός εργαστηρίου νόθευσης και συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών
Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα 25-1-2012 στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.-

14.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη, 25 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη 46χρονου ο οποίος με το πρόσχημα της διευκόλυνσης σε διαδικασίες έκδοσης – ανανέωσης – επέκτασης αδειών ικανότητας οδήγησης, μεταβιβάσεις οχημάτων κ.α. απέσπασε από 32 άτομα συνολικά το ποσό των 40.320 ευρώ
Συνελήφθη έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, την 24-01-2012, 46χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Αντιποίησης Αρχής», «Απάτης», «Υπεξαγωγής εγγράφων».
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 46χρονος για χρονικό διάστημα ενός έτους περίπου, εμφανιζόμενος ψευδώς ως Υπάλληλος της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης και ως συνεργάτης σχολών οδηγών, πλησίαζε άτομα προκειμένου να τους διευκολύνει δήθεν, σε ότι αφορά διαδικασίες για εκδόσεις – ανανεώσεις - επεκτάσεις αδειών ικανότητας οδήγησης, μεταβιβάσεις οχημάτων κ.α.
Με τον παραπάνω τρόπο κατάφερε να αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 40.320 ευρώ περίπου, από 32 άτομα.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία και στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • μία πινακίδα κυκλοφορίας οχήματος,
  • άδειες κυκλοφορίας οχημάτων
  • άδειες ικανότητας οδήγησης
  • πλήθος αντιγράφων δημοσίων εγγράφων (δελτίων ταυτοτήτων, εκκαθαριστικών Δ.Ο.Υ. κλπ)
  • φωτογραφίες 133 προσώπων
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων εξαπατηθέντων ατόμων.


15.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άλλοι σαράντα τέσσερις (44) αλλοδαποί πολίτες,
διαφόρων υπηκοοτήτων, επεστράφησαν στις χώρες καταγωγής τους.
Η επιστροφή άλλων σαράντα τεσσάρων (44) αλλοδαπών πολιτών, στις χώρες καταγωγής τους, πραγματοποιήθηκε χθες (24-01-2012), από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.
Συγκεκριμένα επεστράφησαν, ένας (1) πολίτης Ακτής Ελεφαντοστού, δεκατέσσερις (14) πολίτες Μαρόκου, ένας (1) πολίτης Σενεγάλης, τέσσερις (4) πολίτες Αφγανιστάν, δεκατέσσερις (14) πολίτες Μπαγκλαντές, τρεις (3) πολίτες Πακιστάν και επτά (7) πολίτες Αλβανίας.
Η επιστροφή των παραπάνω αλλοδαπών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής, για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε με εμπορικές πτήσεις από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμούς το Αμπιτζάν, τη Καζαμπλάνκα, το Ντακάρ, τη Καμπούλ, τη Ντάκα και το Λαχώρ, ενώ οι επτά (7) υπήκοοι Αλβανίας επεστράφησαν οδικώς, από τη Δ/νση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής, μέσω του μεθoριακού σημείου της Κακαβιάς.
Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους, γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών. 

ΠΗΓΗ: astynomia.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ