Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Κατάκολο όπως Λαμπεντούσα


30/01/2012

Σε Λαμπεντούσα κινδυνεύει να εξελιχθεί το Κατάκολο μετά τις εξελίξεις του σαββατοκύριακου με τους παράνομους αλλοδαπούς.


Το πλοίο, το οποίο μετέφερε περί τους 120 λαθρομετανάστες και ακινητοποιήθηκε από πλωτά σκάφη του κλιμακίου των ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος 32 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, κοντά στη νησίδα Βενέτικο (μετά από τηλεφώνημα από κινητό τηλέφωνο με το οποίο γνωστοποιήθηκε ότι κινδυνεύει), είχε ως προορισμό την γειτονική Ιταλία.

Μάλιστα, ο καπετάνιος του αρνήθηκε να κατευθυνθεί προς το λιμάνι της Πύλου και προσπάθησε να συνεχίσει το ταξίδι προς την Ιταλία. 

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι λαθρομετανάστες είχαν ξεκινήσει με φορτηγό, εγκαταλείποντας  την Αθήνα με προορισμό το Γύθειο, προκειμένου να επιβιβαστούν στο σκάφος που θα τους μετέφερε στην Ιταλία, αλλά εκεί διαπιστώθηκε ότι  δεν χωρούσαν.

Μάλιστα, περί τους εξήντα λαθρομετανάστες συνελήφθησαν στο Γύθειο ενώ περπατούσαν στην πόλη. 

Μάλιστα, το προηγούμενο Σάββατο, φορτηγό που μετέφερε λαθρομετανάστες που έφευγαν από την Αθήνα και κατευθυνόταν επίσης προς την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας, ανετράπη στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άτομα.

Στο μεταξύ, σοκ προκαλεί η σύλληψη στρατιωτικού που υπηρετούσε στον Έβρο και (αντί να φυλάει τα σύνορα) επιδιδόταν σε λαθρεμπόριο μεταναστών, ενώ οδηγούσε ο ίδιος νταλίκα που μαζί με τα πορτοκάλια, μετέφερε και 70 παράνομους μετανάστες, προκειμένου να τους οδηγήσει στην Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας.

Η νταλίκα έφερε πλαστές πινακίδες και στο εσωτερικό της είχε διαμορφωθεί ειδικός χώρος, όπου είχαν στοιβαχτεί οι μετανάστες. 

ΠΗΓΗ: Ηλεκτρονική Εφημερίδα " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ