Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΕΚΑ (10) ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 31-1-2012


1.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα , 31 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χθες (30-1-2012) το βράδυ, συνελήφθησαν στο Παγκράτι και στον Πειραιά από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής , , τρείς (3) άνδρες, εκ των οποίων ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας και δύο ημεδαποί, ηλικίας 27, 43, 38 ετών αντίστοιχα, καθώς και μία (1) ημεδαπή γυναίκα ηλικίας 35 ετών, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης.


Ειδικότερα η Υ.Δ.Ν., μετά από πληροφορία για σπείρα που κατέχει και προμηθεύει, σε καθημερινή βάση μεγάλο αριθμό ατόμων με ποσότητες κοκαΐνης σε όλη την Αττική, εντόπισαν τα μέλη αυτής καθώς και το τόπο απόκρυψης (καβάτζα) των ναρκωτικών ουσιών και με συντονισμένη επιχείρηση τους συνέλαβαν.
Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα ΚΟΚΑΪΝΗΣ βάρους –459,6- γραμμ.
  • Ποσότητα ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ βάρους –3- γραμμ.
  • Δύο –2- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
  • Το χρηματικό ποσό των –750- ευρώ.
  • Οκτώ –8- κινητά τηλέφωνα.
  • Ένα –1- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.








2.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα 31 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μεσημβρινές ώρες της 28-1-2012, αστυνομικοί του Τ.Α Αμαρουσίου, που εκτελούσαν υπηρεσία για τον εντοπισμό ατόμων που παραβίαζαν σταθμευμένα αυτοκίνητα στο παρκινγκ του άλσους Συγγρού στο Μαρούσι, εντόπισαν 31χρονο αλλοδαπό υπήκοο Ιράκ, να προσπαθεί να παραβιάσει Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τον συνέλαβαν.
Σε έρευνα που έγινε στην κατοικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κλοπιμαίων όπως κινητά τηλέφωνα, ρολόγια χειρός, ηλεκτρικές συσκευές, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ιατρικές συσκευές, φωτογραφικές μηχανές, εργαλεία, ένα αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα, ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 10 ευρώ, δελτία ταυτότητας, άδειες οδήγησης κτλ.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς μαζί με συνεργούς του που αναζητούνται, είχαν συστήσειεγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις αυτοκινήτων σε πολλές περιοχές του Νομού Αττικής και τους θερινούς μήνες σε παραθεριστικούς προορισμούς.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί δεκαοκτώ (18) διαρρήξεις αυτοκινήτων εκ των οποίων :
  •  Δέκα (10) στο χώρο στάθμευσης του άλσους Συγγρού στο Μαρούσι.
  •  Τρείς (3) στη Μαρίνα Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο.
  •  Δύο (2) στη Λ. Ποσειδώνος στο Παλαιό Φάληρο.
  •  Μία (1) στον Άλιμο.
  •  Μία (1) στα Ιλίσια.
  •  Μία (1) στην παραλία Αγκάλη στην Πάρο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την συμμετοχή του και σε άλλες ς αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.




3.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο.
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο 
που ξεπερνούν τα 12.600.000 ευρώ.
Σήμερα το πρωί συνελήφθη στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 47 ετών, Διευθύνων Σύμβουλος Εταιρείας για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 12.685.948,39 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

4.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άλλοι ογδόντα τέσσερις (84) αλλοδαποί πολίτες,
διαφόρων υπηκοοτήτων, επεστράφησαν στις χώρες καταγωγής τους.
Η επιστροφή άλλων ογδόντα τεσσάρων (84) αλλοδαπών πολιτών, στις χώρες καταγωγής τους, πραγματοποιήθηκε χθες (30-01-2012), από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.
Συγκεκριμένα επεστράφησαν, ογδόντα (80) πολίτες Πακιστάν, ένας (1) πολίτης Σερβίας, και τρεις (3) πολίτες Τουρκίας.
Η επιστροφή των παραπάνω αλλοδαπών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής, για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε για τους ογδόντα (80) πολίτες Πακιστάν, με ειδική πτήση «τσάρτερ» από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμούς τη Λαχώρη και το Ισλαμαμπάντ, ενώ οι πολίτες Σερβίας και Τουρκίας επεστράφησαν οδικώς, από τη Δ/νση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής, μέσω του μεθoριακού σημείου Ευζώνων και Κήπων, αντίστοιχα.
Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους, γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.




5.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη, 31 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 48χρονος για εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
Συνελήφθη έπειτα από συστηματική αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης, 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί Ναρκωτικών».
Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της 30-01-2012, στην περιοχή της Ευκαρπίας, όταν στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας, εντοπίστηκαν στην κατοχή και στο σπίτι του συλληφθέντα ποσότητες ψυχοτρόπων ουσιών, τις οποίες σκόπευε να διακινήσει σε στέκια τοξικομανών.
Συγκεκριμένα βρέθηκαν:
  • (5) δέματα ηρωίνης , συνολικού βάρους 162,1 γραμ.
  • 36γραμ. λευκής σκόνης, η σύσταση της οποίας ερευνάται,
  • (7) ναρκωτικά δισκία
  • (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • (1) κινητό του τηλέφωνο , το οποίο χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του
  • Το χρηματικό ποσό των 1.350 ευρώ, προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών ποσοτήτων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.





6.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη, 31 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 46χρονος Βούλγαρος για ληστεία και απάτη σε βάρος ηλικιωμένου στην περιοχή του Πανοράματος
Στην εξιχνίαση της υπόθεσης οδήγησε η παρατηρητικότητα των αστυνομικών του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, όπου ο δράστης προσήλθε για να διευθετήσει προσωπική του υπόθεση.
Συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πανοράματος, 46χρονος Βούλγαρος, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για «Ληστεία» και υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένου.
Συγκεκριμένα, το πρωί της 29-01-2012, αφού ο δράστης εισήλθε στην οικία του θύματος, επικαλούμενος δήθεν συγγενική σχέση μαζί του, επιχείρησε ανεπιτυχώς, με τη μέθοδο της απασχόλησης και με έντεχνο τρόπο, να του αποσπάσει χρηματικό ποσό. Μετά την αποτυχημένη αρχική του προσπάθεια και αφού χρησιμοποίησε σωματική βία σε βάρος του 85χρονου, προκειμένου να αφαιρέσει ένα πορτοφόλι που περιείχε 170 ευρώ και μία κασετίνα με απομιμήσεις κοσμημάτων, τράπηκε σε φυγή.
Για το περιστατικό ενημερώθηκαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πανοράματος, οι οποίοι βάσει της περιγραφής του θύματος, κατέγραψαν τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του δράστη και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του στην ευρύτερη περιοχή.
Τελικά, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε την επόμενη ημέρα, όταν ο δράστης προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα προκειμένου να διευθετήσει προσωπικές του εκκρεμότητες (παραλαβή κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτου που του είχαν αφαιρεθεί προγενέστερα) και έγινε αντιληπτό ότι τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν με αυτά του αναζητούμενου δράστη της προαναφερθείσας υπόθεσης.
Ο συλληφθείς, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τον ηλικιωμένο ως ο δράστης των σε βάρος του αδικημάτων, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Με αφορμή το προηγούμενο περιστατικό, κρίνουμε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε μερικές απλές, αλλά ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές ασφαλείας για υπερήλικες:
  • Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.
  • Ασφαλίστε καλά το σπίτι σας ιδίως όταν κοιμάστε ή όταν πρόκειται να απουσιάσετε.
  • Μη τοποθετείτε τα χρήματά σας σε τσέπες του παντελονιού ή εξωτερικές των ενδυμάτων σας όταν είστε σε χώρους με συνωστισμό ή χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης κρατήστε την τσάντα μπροστά σας και φροντίστε να είναι κλειστή.
  • Μη πείθεστε εύκολα από άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.
  • Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).

7.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Θεσσαλονίκη, 31 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη 67χρονου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης
Συνελήφθη χθες (30.01.2012) το βράδυ, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, ένας υπήκοος Γερμανίας 67 ετών σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των Γερμανικών Αρχών , για διακεκριμένη σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκου.
Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς εντοπίστηκε στην Κατερίνη και όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης το οποίο είχε εκδοθεί από τις Γερμανικές Αρχές το 2011.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης.


8.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Θεσσαλονίκη, 31 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη δύο ατόμων για ναρκωτικά και παράνομη οπλοκατοχή στη Θεσσαλονίκη
Συνελήφθησαν χθες (30.01.2012) το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, δύο υπήκοοι Αλβανίας 27 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία τα κατά περίπτωση αδικήματα της εμπορίας ναρκωτικών και παράνομης οπλοκατοχής.
Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένης επιχείρησης, οι Αστυνομικοί συνέλαβαν τον 27χρονο τη στιγμή που επιχειρούσε να πουλήσει ποσότητα κάνναβης βάρους (1.020) γραμμαρίων, έναντι του ποσού των (1.500) Ευρώ.
Στη συνέχεια σε έρευνα στην οικία του συλληφθέντα στη Θεσσαλονίκη, στην οποία διέμενε και ο 24χρονος αδερφός του και ο οποίος συνελήφθη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (336) γραμμάρια κάνναβης,
  • (1) πιστόλι
  • (1) ζυγαριά ακριβείας
  • το χρηματικό ποσό των ( 1.370) Ευρώ , ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.
  • (3) κινητά τηλέφωνα και
  • (2) βιβλιάρια καταθέσεων.
Συνολικά κατασχέθηκαν (1.356) γραμμάρια κάνναβης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

9.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο.
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο 
που ξεπερνούν τις 288.000 ευρώ.
Χθες (30-1-2012) το πρωί συνελήφθη στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 56 ετών, ομόρρυθμο μέλος βιοτεχνίας τσαντών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 288.356,82 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

10.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χθες (30-1-2012) το πρωί συνελήφθη στην Αρτέμιδα Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 23χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Πρωτοδικείου Αθηνών με το οποίο διατάσσεται η σύλληψή του, κατηγορούμενος για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση και κατά συρροή, πράξεις από κοινού τελεσθείσες.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ