Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

27,5 ΔΙΣ. ΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ BLACKROCK
28/12/2012
Οι κεφαλαιακές ανάγκες των τεσσάρων συστημικών τραπεζών Εθνική Τράπεζα, Αlpha Bank, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς υπολογίζονται στο ποσό των 27,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με έκθεση της BlackRock που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος. 

Μετά την εκταμίευση της δόσης η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα επιταχυνθεί και υπολογίζεται πως θα ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο του 2013, ενώ σε διαφορετική περίπτωση, θα τεθούν σε διαδικασία εξυγίανσης μέχρι το τέλος Ιουνίου 2013.

Η έκθεση της Black Rock αναφέρεται αναλυτικά στα καθυστερούμενα δάνεια των τραπεζών, με βάση τα στοιχεία που ήταν γνωστά μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, που ολοκληρώθηκε ο έλεγχος. 

Παράλληλα, με τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της BlackRock, από την Τράπεζα της Ελλάδος, στην τελική ευθεία μπαίνει και η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, του οποίου οι κεφαλαιακές ανάγκες σύμφωνα με την έκθεση αγγίζουν τα 4 δισ. ευρώ. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαδικασίες για την πώληση θα ξεκινήσουν το πρώτο δεκαπενθημέρου του Ιανουαρίου και η μέθοδος που αναμένεται να εφαρμοστεί είναι αντίστοιχη με εκείνης που ακολουθήθηκε στην περίπτωση της Αγροτικής Τράπεζας, δηλαδή το διαχωρισμό του Ταμιευτηρίου και την πώληση της «καλού» μέρους. 

Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ενδιαφέρονται η Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank.

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ