Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΤΟΥ Μ.Τ.Σ.

TOΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΤΣ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΒΣΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ (εα) ΔΗΜΗΤΡΙΟ Ι. ΧΑΝΤΖΗ


Posted by anacondagr

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ – ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ - ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εδώ και πολλά χρόνια όλοι μας ασχολούμαστε με το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ), λέμε πολλά και διάφορα, αναθεματίζουμε, βρίζουμε, κατηγορούμε, προσπαθούμε είτε ως άτομα, είτε ως ομάδες να επιβάλουμε την άποψη ότι εμείς τα προβλέψαμε, τα είπαμε πριν από τους άλλους, και ότι οι προτάσεις οι καλές για λύση ήταν οι δικές μας και πάει λέγοντας.

Τα χρόνια όμως περνούν, η απραξία συνεχίζεται, το πρόβλημα γιγαντώνεται και αναμένουμε τους άλλους καθώς και τον από μηχανής θεό να μας σώσει.

Όλοι έχουμε σπουδάσει, έχουμε εντρυφήσει στην εκτίμηση καταστάσεων, στην οργάνωση μάχης και σε πολλά άλλα για να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις. Έχουμε κάνει βίωμα τη διοίκηση προσωπικού και τη διαχείριση υλικών και μέσων. Παρόλα αυτά στους τομείς που μας αφορούν προσωπικά και οικογενειακά (ΜΤΣ, κλπ.), αγνοούμε όλα τα παραπάνω, καταφεύγοντας σε πολιτικάντικες μεθόδους επίλυσης των προβλημάτων μας.

Ας δούμε τα θέματα αναλυτικά:

Ποιοί είναι οι υπεύθυνοι και εμπλεκόμενοι στα θέματα του ΜΤΣ ;

Τα Υπουργεία Άμυνας (Υ.ΕΘ.Α) και Προστασίας του Πολίτη (Υ.ΠΡ.ΠΟ.), τα Αρχηγεία Γενικού Επιτελείου Στρατού(ΓΕΣ) και Ελληνικής Αστυνομίας(ΕΛ.ΑΣ), οι Απόστρατοι Συνάδελφοι εκπροσωπούμενοι κυρίως από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού(ΕΑΑΣ) και από το Διοικητικό Συμβούλιο(ΔΣ) του ΜΤΣ.

Ποιούς αφορούν τα θέματα που διαχειρίζεται το ΜΤΣ;

Αφορούν όλα τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία Στελέχη του Στρατού Ξηράς και το 68% του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ.

Ποίοι εκπροσωπούν τα παραπάνω Στελέχη;

Οι Υπουργοί Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, οι Αρχηγοί ΓΕΣ και ΕΛ.ΑΣ, οι Πρόεδροι και τα ΔΣ της ΕΑΑΣ και του ΜΤΣ, οι συνδικαλιστικοί φορείς της ΕΛ.ΑΣ, τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου(ΝΠΙΔ) των Αποστράτων.

Ποιά είναι τα προβλήματα του ΜΤΣ;

Τα προβλήματα συνοψίζονται στα παρακάτω:

α. Έλλειψη ρευστότητας.

β. Ετήσια έξοδα μεγαλύτερα από τα έσοδα.
γ. Μειωμένη συμμετοχή της ΕΛ.ΑΣ στα έσοδα από κοινωνικούς πόρους και ελλειμματική σχέση μετόχων προς μερισματούχους της ΕΛ.ΑΣ.

δ. Μεγάλα χρέη προς τρίτους και κυρίως προς ΕΚΟΕΜΣ, ΝΙΜΤΣ, ΕΑΑΣ, κλπ..

ε. Αδυναμία πληρωμής του ΒΕΑ προς του δικαιούχους.

στ. Μεγάλα λειτουργικά έξοδα.

ζ. Παρακράτηση των εισφορών των μελών του ΜΤΣ από το Υπουργείο Οικονομικών.

η. Οικονομικές οφειλές του Δημοσίου προς το ΜΤΣ.

θ. Μη αξιοποίηση πλήρως της περιουσίας του ΜΤΣ.

ι. Μη πρόβλεψη και θεσμοθέτηση άλλων πηγών εσόδων στο ΜΤΣ.

Τι προτάσεις έχουν υποβληθεί προς επίλυση των προβλημάτων του ΜΤΣ;

Οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί είναι πολλές και από πολλούς. Οι σημαντικότερες απόψεις-προτάσεις για περαιτέρω επεξεργασία προς επίλυση των προβλημάτων του ΜΤΣ είναι οι παρακάτω :

α. Η αναγνώριση και καταβολή από την Πολιτεία των οφειλών προς το ΜΤΣ (αγωνιστές της Ε.Α.- φόροι Μεγάρου ΜΤΣ - Σαρόγλειο Μέγαρο).

β. Η πλήρης αξιοποίηση της περιουσίας του ΜΤΣ.

γ. Η ενοποίηση των «κοινωνικών πόρων» του Υ.ΕΘ.Α στα Μετοχικά Ταμεία (ΜΤΣ, Μ.Τ.Ν., Μ.Τ.Α) και κατανομή με βάση τον αριθμό των μετοχομερισματούχων εκάστου Ταμείου. Συνένωση των Μετοχικών Ταμείων.

δ. Η συμμετοχή της ΕΛ.ΑΣ και Υ.ΠΡ.ΠΟ. στους «κοινωνικούς πόρους» αναλογικά με αυτούς του ΓΕΣ και Υ.ΕΘ.Α.

ε. Η συμμετοχή του κράτους με εργοδοτική εισφορά.

στ. Η αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας ΤΕΘΑ και ΕΛ.ΑΣ με πρόβλεψη απόδοσης ποσοστού για ενίσχυση Μετοχικών Ταμείων.

ζ. Η εξυγίανση με αναδιοργάνωση, εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του ΜΤΣ και του Δ.Σ. με τη συμμετοχή και αιρετών εκπροσώπων των ΝΠΙΔ των μερισματούχων.

η. Η διαγραφή, και αν αυτό δεν είναι δυνατό, ο διακανονισμός αποπληρωμής του υπολοίπου χρέους προς το Υπουργείο Οικονομικών.

θ. Η απόδοση, τουλάχιστον του 50%, των κρατήσεων του ΕΑΣ (πρώην ΛΑΦΚΑ) των σε αποστρατεία, για την κάλυψη χρεών του ΜΤΣ.

Τι έχουν κάνει οι αρμόδιοι για την επίλυση των προβλημάτων του ΜΤΣ;

Τίποτα το ουσιώδες.

Πολλές διαπιστώσεις, σκέψεις, αντεγκλήσεις, προτάσεις, πολλοί σχεδιασμοί που
όμως είναι πρόχειροι, χωρίς γνώση των θεμάτων στην ολότητά τους, με κομματικές ικανοποιήσεις, με υστερόβουλες και εξυπηρετούσες συμφέροντα «λύσεις». Τρόποι αντιμετώπισης που χαρακτηρίζονται από έλλειψη σοβαρότητας, αποφασιστικότητας και προοπτικής, με συνέπεια τη δημιουργία και τη συσσώρευση των προαναφερόμενων προβλημάτων.

Το Υ.ΠΡ.ΠΟ και η ΕΛ.ΑΣ ουδέποτε ασχολήθηκαν με τα προβλήματα, παρότι οι μερισματούχοι Αστυνομικοί αποτελούν το 61% του συνόλου του ΜΤΣ.

Όλα τα υπομνήματα που υπεβλήθηκαν την τελευταία εξαετία από το ΜΤΣ προς τα Υπουργεία και τα Αρχηγεία, με προτάσεις για επίλυση των προβλημάτων, δεν ελήφθησαν υπόψη.

Τι πρέπει να κάνουν όλοι οι υπεύθυνοι και εμπλεκόμενοι;

α. Να σοβαρευτούν και να αχθούν στο ύψος της θέσης και της ιδιότητας που έχει ο καθένας μεμονωμένα και ως σύνολο. Να λάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι εκπροσωπούν τους Στρατιωτικούς και Αστυνομικούς οι οποίοι έχουν ως αποστολή την ασφάλεια της χώρας και τη διαφύλαξη των θεσμών. Να προστατέψουν τους Στρατιωτικούς που δεν τους επιτρέπει ο θεσμικός τους ρόλος να συνδικαλίζονται και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους δυναμικά.

β. Να μελετήσουν επισταμένα και σε όλη τους την έκταση τα προβλήματα που απασχολούν το ΜΤΣ και το ΕΚΟΕΜΣ.

γ. Να γίνει σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων και εχόντων νόμιμο συμφέρον, με πρωτοβουλία αρμόδιου παράγοντα που έχει σχέση με το ΜΤΣ (κυρίως εκ των Υπουργών και Αρχηγών) και να εξετασθούν διεξοδικά όλα τα θέματα και προβλήματα, χωρίς σκοπιμότητες και εξυπηρέτηση συμφερόντων ορισμένων ομάδων, αλλά με γνώμονα τη βιώσιμη προοπτική λειτουργίας του ΜΤΣ και του ΕΚΟΕΜΣ.

δ. Να καθορισθεί το ύψος των μερισμάτων που πρέπει να χορηγούν με βάση τα πραγματικά χρόνια υπηρεσίας που έχει κάνει ο καθένας και τις εισφορές που έχει καταβάλλει.

ε. Να επανακαθορισθεί το ύψος των κρατήσεων που απαιτείται να γίνεται στα εν ενεργεία στελέχη αλλά και στα εν αποστρατεία.

στ. Να γίνει διαγραφή και αν αυτό δεν είναι δυνατό να γίνει διακανονισμός αποπληρωμής του υπολοίπου χρέους προς το Υπουργείο Οικονομικών, καθόσον οι πολιτικές ασυνέπειες και παρεμβάσεις του παρελθόντος συνέβαλαν στο να έχει μετατραπεί, η οφειλομένη από την Πολιτεία επιδότηση, σε δανεισμό και χρέος, το οποίο έχει διογκωθεί, δίνοντας το δικαίωμα στο Υπουργείο Οικονομικών να επεμβαίνει με παρακράτηση στα έσοδα του ΜΤΣ.

ζ. Να εξετασθούν οι εισφορές του Στρατού και ΕΛ.ΑΣ και να αρθούν οι μέχρι τώρα ανισότητες. Η ΕΛ.ΑΣ και το Υ.ΠΡ.ΠΟ. να μεριμνήσουν για την εξασφάλιση «κοινωνικών πόρων» αναλόγων αυτών του Υ.ΕΘ.Α και ΓΕΣ.

η. Σε περίπτωση μη αποδοχής και κάλυψης από το Υ.ΠΡ.ΠΟ του παραγομένου ετήσιου ελλείμματος από τη μειωμένη απόδοση των αναλογούντων «κοινωνικών πόρων» από την ΕΛ.ΑΣ, να εφαρμοσθεί ο Ν. 1911/1990, άρθρο 27 και να εκδοθεί το υπολειπόμενο Προεδρικό Διάταγμα περί διαχωρισμού του ΜΤΣ σε δύο ταμεία, ένα υπό το Υ.ΕΘ.Α και το δεύτερο υπό το σημερινό Υ.ΠΡ.ΠΟ. Εναλλακτικά να δημιουργηθούν άμεσα στο ΜΤΣ ξεχωριστοί λογαριασμοί, προκειμένου το μέρισμα να κατανέμεται στους μερισματούχους αναλογικά κατά κατηγορία (Σ.Ξ. – ΕΛ.ΑΣ.) με βάση τα έσοδα και τις εισφορές του κάθε φορέα αντίστοιχα (αρχή της ανταποδοτικότητας).

θ. Να επανεξετασθεί ο καλύτερος τρόπος αξιοποίησης της περιουσίας για μεγιστοποίηση του οφέλους.

ι. Να εξετασθεί το θέμα της αύξησης των πόρων του ΕΚΟΕΜΣ.

ια. Να γίνει συμψηφισμός των οφειλών-υποχρεώσεων του Κράτους προς το ΜΤΣ (εκτιμώνται άνω τω 20 εκατ. ευρώ).

ιβ. Να καθορισθεί ο τρόπος τακτοποίησης των υποχρεώσεων του ΜΤΣ προς ΕΚΟΕΜΣ, ΝΙΜΤΣ, ΕΑΑΣ και αλλού.

ιγ. Να καθορισθεί τρόπος άμεσης ανταπόκρισης του ΜΤΣ προς το ΒΕΑ και ικανοποίησης των δικαιούχων.

ιδ. Οι κρατήσεις του ΕΑΣ (πρώην ΛΑΦΚΑ) των εν αποστρατεία, αν όχι όλες, τουλάχιστον το 50%, να αποδίδονται για την κάλυψη των χρεών του ΜΤΣ.

ιε. Στις περιπτώσεις υποχρεωτικών προώρων αποστρατειών, να γίνεται κάλυψη από το Δημόσιο των υπολειπομένων εισφορών προς τα Ταμεία.

ιστ. Στις περιπτώσεις προώρων «τη αιτήσει αποστρατειών», να γίνεται συνέχιση των υπέρ ΜΤΣ κρατήσεων μέχρι συμπληρώσεως των προβλεπομένων ανωτάτων ορίων και θεμελίωση δικαιώματος λήψης μερίσματος από συμπληρώσεως αυτών.

ιζ. Να εξετασθεί η μετεγκατάσταση των Υπηρεσιών του ΜΤΣ από το κτίριο της οδού Κολοκοτρώνη 13, Αθήνα σε εγκαταστάσεις της ΑΣΔΥΣ ή του Πάρκου Στρατού και αξιοποίηση του κτιρίου με «εκχώρηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης». Εκτιμώμενα έσοδα άνω του 1.000.000 ευρώ ετησίως.

ιη. Να γίνει επαναδιαπραγμάτευση, με βελτίωση στους όρους της σύμβασης με την PICAR Α.Ε. για το Μέγαρο του ΜΤΣ.

ιθ. Να γίνει νέα νομοθετική ρύθμιση στο πνεύμα του καταργηθέντος ΑΝ 2141/1939, ώστε οι κρατήσεις των κοινωνικών πόρων των ΕΔ να συγκεντρώνονται σε κεντρική οικονομική υπηρεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο στη συνέχεια να τις διανέμει στα τρία Μετοχικά Ταμεία (Στρατού-Ναυτικού-Αεροπορίας), ανάλογα με τον αριθμό των μετοχομερισματούχων τους. Οι κοινωνικοί πόροι, κατ’ εφαρμογή της προβλεπόμενης διαδικασίας, δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

κ. Σε περίπτωση προκρίσεως της συνενώσεως των Ταμείων, αυτή να γίνει όχι μόνο σε επίπεδο διοικήσεων αλλά και διαχειρίσεων εσόδων-παροχών (ίσες εισφορές-παροχές, κοινά έσοδα πάσης φύσεως, κλπ.).

κα. Να ενταχθεί το Ταμείο (ή και τα τρία Ταμεία εφόσον ενοποιηθούν) στο σύστημα επικουρικής ασφάλισης, με συμμετοχή της Πολιτείας ως εργοδότη, αντίστοιχη με αυτή των λοιπών εργαζομένων, ή να γίνει προσπάθεια εξεύρεσης νέων πόρων, καθόσον οι κοινωνικοί πόροι μειώνονται δραματικά.

κβ. Να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία ΤΕΘΑ και ΕΛ.ΑΣ (π.χ. ενοικίαση, ανάπτυξη υποδομών πράσινης ενέργειας σε στρατόπεδα από ιδιώτες, τέλη στάθμευσης ή χρήσης Α/Δ του Σ.Ξ. από ιδιώτες ή την ΥΠΑ κλπ) με πρόβλεψη απόδοσης ποσοστού από τα κέρδη για ενίσχυση των Μετοχικών Ταμείων και ΕΚΟΕΜΣ.

κγ. Να εξυγιανθεί το ΜΤΣ με αναδιοργάνωση, εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του και συμμετοχή στο ΔΣ αιρετών εκπροσώπων των συνδέσμων των μερισματούχων.

κδ. Να συγκροτηθεί άμεσα, επιτροπή, αποτελουμένη από επιλεγμένους εκπροσώπους μετόχων – μερισματούχων (ΣΞ-ΕΛ.ΑΣ), οικονομικούς και νομικούς. Η επιτροπή αυτή, εντός διμήνου, αφού εξετάσει, ελέγξει όλα τα οικονομικά – περιουσιακά – οργανωτικά και λοιπά δεδομένα και έρθει σε επαφή με υπηρεσίες και αρμόδιους φορείς, να μελετήσει και να εισηγηθεί επί των παραπάνω προβλημάτων και προτάσεων, συγκεκριμένα μέτρα για τη βιώσιμη προοπτική λειτουργίας του ΜΤΣ, την αναδιοργάνωση, την εξυγίανση και την αποτελεσματική λειτουργία του ΜΤΣ.

κε. Να εξετασθούν επισταμένα τα προβλήματα που αφορούν τα ΝΙΜΤΣ, ΟΣΜΑΕΣ, ΑΟΟΑ, Γενική Τράπεζα, Οίκους Ευγηρίας, Περιουσία ΤΕΘΑ, κλπ..

κστ. Να μελετηθούν επισταμένα και τα θέματα που έχουν σχέση με το ΕΚΟΕΜΣ (δεν ανήκουν οι Αστυνομικοί), καθόσον, ενώ υπάρχουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας, ακολουθείται τώρα πολιτική παρόμοια με αυτή του ΜΤΣ.

Εκτιμάται ότι με την εκτέλεση των παραπάνω:

α. Καθίσταται πλεονασματικός ο προϋπολογισμός του ΜΤΣ από το πρώτο έτος εφαρμογής τους.

β. Αποκαθίσταται το πρόβλημα ρευστότητας.

γ. Αποπληρώνονται, εντός 5-6 ετών, όλες οι υποχρεώσεις του ΜΤΣ.

δ. Καθίσταται δυνατή, μετά 5-6 έτη, η αναγκαία ετήσια αποθεματοποίησης και εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του Ταμείου ως έχει.

ε. Αποτρέπεται η εκποίηση ακίνητης περιουσίας και η ρευστοποίηση μετοχών σε περίοδο δυσμενής χρηματιστηριακής συγκυρίας

στ. Διευκολύνεται και η επιλογή της ενοποίησης των Ταμείων, με συναίνεση των εμπλεκομένων.

Επισημαίνεται ότι με τα προτεινόμενα μέτρα καλούνται να συνεισφέρουν δίκαια, όλοι οι εταίροι, Πολιτεία, μέτοχοι και μερισματούχοι.

Τι πρέπει να κάνουμε εμείς τα απλά μέλη (μερισματούχοι και λοιποί);

Να εγγραφούμε και να συμμετέχουμε ενεργά στους Συνδέσμους Τάξεων, Όπλων- Σωμάτων, ΠΟΣ, ΑΚΙΣ, κλπ. αλλά κυρίως στην Ένωση Αποστράτων (ΕΑΑΣ) για να τους δίνουμε το αριθμητικό μέγεθος και τη δυναμική υπόσταση ώστε να κινούνται και διεκδικούν τα δικαιώματά μας από θέση ισχύος.

Να συμμετέχουμε ενεργά στα δρώμενα της ΕΑΑΣ, να ζητούμε ενημέρωση, να θέτουμε τους προβληματισμούς μας ως προς την υπεύθυνη και αποτελεσματική λειτουργία των ΜΤΣ, ΕΚΟΕΜΣ, ΝΙΜΤΣ, ΟΣΜΑΕΣ, ΑΟΟΑ, Γενικής Τράπεζας, Οίκων Ευγηρίας, Περιουσίας ΤΕΘΑ και προάσπιση των συμφερόντων μας.

Να πιέζουμε το ΔΣ της ΕΑΑΣ και του ΜΤΣ, όταν απαιτείται, για να κάνουν τις οφειλόμενες παρεμβάσεις και υπερβάσεις με γνώμονα το συμφέρον των μελών τους.

Να ελέγχουμε έγκαιρα κάθε παράληψη και αδράνεια, ώστε να μην αφήσουμε και πάλι να περιέλθουν το μεν ΜΤΣ σε κατάσταση ανικανότητας και φεουδαρχικής ομηρίας από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία, η δε ΕΑΑΣ σε θέση ανυποληψίας και απαξίωσης.

Επίλογος

Κύριοι Υπουργοί Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη:



Σταθείτε μακριά από σκοπιμότητες και απωθημένα, αποφασίστε με ευθύνη και σοβαρότητα για τα θέματα του προσωπικού του οποίου προΐστασθε.

Δικαιολογήστε επιτέλους τη θέση σας, ως Υπουργοί, καθόσον η μέχρι τώρα θητεία σας, καθώς και αυτή των προκατόχων σας, μόνο αμφισβητούμενη προσφορά έχει να επιδείξει.

Έχετε επιβαρύνει το αξιόμαχο του Στρατού και της ΕΛ.ΑΣ, με τις αλόγιστες και χωρίς εθνικό όραμα επιλογές σας, με τη μείωση θητείας, τη ρουσφετολογία, την κομματικοποίηση των στελεχών, την παρεμπόδιση υλοποίησης κάθε προσπάθειας αναδιοργάνωσης, την εμπλοκή προσωπικού σε άσχετες αποστολές και την προμήθεια, με αδιαφανείς τρόπους, αμφισβητουμένων οπλικών συστημάτων κ.ά..

Είναι καιρός να φανεί και η δικής σας έμπρακτη θετική προσφορά... .

Κύριοι Αρχηγοί ΓΕΣ, ΕΛ.ΑΣ, αλλά και ΓΕΕΘΑ:

Σε εσάς προσβλέπουν όλα τα εν ενεργεία αλλά και τα εν αποστρατεία στελέχη.

Από εσάς τους Αρχηγούς προσδοκούν να αναλάβατε τις ευθύνες της θέσεως σας, να τη δικαιολογήσετε με το εμφανές ενδιαφέρον που πρέπει να επιδεικνύετε για τα προβλήματα που τα απασχολούν δια βίου, ατομικά, οικογενειακά και υπηρεσιακά.

Γίνετε οι ταγοί εκείνοι, οι οποίοι πρέπει να έχετε στεντόρειο λόγο και παρρησία απέναντι των υφισταμένων σας ώστε να υπάρχει εξ αυτού ο δεσμός της εμπιστοσύνης και του σεβασμού αυτών προς την φυσική τους ηγεσία και να μην την απαξιώνουν κρίνοντάς την ως ενδοτική απέναντι των πολιτικών προϊσταμένων τους.

Αναλάβετε επιτέλους εμφανή πρωτοβουλία για τα θέματα μέριμνας του προσωπικού σας, αφού γνωρίζετε καλά ότι η δική σας αδιαφορία, έστω και φαινομενική, οδηγεί πολλά από τα Στελέχη σε σκέψεις και ενέργειες που συμβάλλουν αρνητικά στο αξιόμαχο του Στρατού και της ΕΛ.ΑΣ.

Κύριοι Πρόεδροι και τα ΔΣ της ΕΑΑΣ και του ΜΤΣ:

Δικαιολογήσατε επιτέλους τη θέση σας και όσους εκπροσωπείτε.

Δεν δικαιολογείται η κομματική παρέμβαση και η εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων. Μελετήστε πλήρως τα θέματα και τα προβλήματα που σας απασχολούν. Κάνετε τις απαιτούμενες μελέτες στηριγμένες σε ορθά και επικαιροποιημένα στοιχεία και υποβάλετε σοβαρές και αξιόπιστες προτάσεις χωρίς υστεροβουλίες. Μην είστε ενδοτικοί στις προτάσεις σας, διεκδικήστε δυναμικά τα δικαιούμενα και τα πρέποντα.

Η καλύτερη προώθηση και εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μελών και μερισματούχων καθώς και η συνεχής ενημέρωσή τους πρέπει να αποτελεί τον κύριο στόχο σας και όχι η ικανοποίηση των πολιτικών προϊσταμένων σας, στους οποίους δεν υπάρχει συνέπεια και συνέχεια.

Είναι αδιανόητο το τεράστιο συσσωρευμένο και αλόγιστο χρέος, που προήλθε από τα λάθη και τις επιλογές της Πολιτείας, και ενδεχομένως κάποιων προκατόχων σας, να το πληρώσουν αυτοί που ήταν πάντοτε συνεπείς στην εκπλήρωση των οικονομικών τους υποχρεώσεων προς το Ταμείο και στην εκτέλεση του καθήκοντος προς όλους.

Προσπαθήστε για το καλύτερο και όπου δυσκολεύεστε ενημερώστε και ζητήστε τη βοήθεια και τη συμπαράσταση των μελών.

Κύριοι Πρόεδροι και τα ΔΣ των νεοσύστατων και παλαιών Φορέων (ΠΟΣ, Ακίς, Συνδέσμων κλπ.)

Συνεργασθείτε και συντονίστε τις ενέργειές σας με αυτές της ΕΑΑΣ. Με σύμπνοια και από κοινού, προσπαθήστε για την επίτευξη των κοινών σας στόχων, χωρίς αλληλοκατηγορίες, εμπόδια και βλέψεις οικειοποίησης της κάθε καλής προσπάθειας.

Ο καθένας σας έχει συμπληρωματικό ρόλο και αποστολή να εκτελέσει.

Να παρακολουθείτε τα δρώμενα όλων, να είσθε συνεχώς έτοιμοι να συμβάλλετε όπου απαιτηθεί, με ιδέες, προτάσεις και υλοποιήσιμους τρόπους ενεργείας. Εάν υπάρξει έλλειμμα ενεργειών, συνέπειας και αποτελεσματικότητας της ΕΑΑΣ και των άλλων θεσμοθετημένων οργάνων, υποχρεούσθε να επέμβετε δυναμικά προς κάθε κατεύθυνση.

Δώστε με τον τρόπο δράσης και συμπεριφοράς σας, την καλή μαρτυρία, το κύρος και την αξία που αρμόζει σε Στρατιωτικούς και Αστυνομικούς, τους οποίους ο λαός σέβεται.

Μην απογοητεύσετε όλους εκείνους που προσδοκούν από εσάς την με ευθύνη, συνέπεια και σοβαρότητα αντιμετώπιση των προβλημάτων των δικών μας και της Πατρίδα μας.

Κύριοι, πρέπει επιτέλους να σοβαρευτούμε.

Να επιλύσουμε αποφασιστικά, με μελέτη όλων των παραμέτρων και ορθή εκτίμηση της καταστάσεως, τα θέματα και τα προβλήματα που μας απασχολούν.

Η ευθύνη καθώς και η λύση βρίσκονται αποκλειστικά στα χέρια όλων εσάς που αυτή την στιγμή προΐστασθε και έχετε ευθύνη στα θέματα του ΜΤΣ.

Με την αναβλητικότητα και την έλλειψη πραγματικού ενδιαφέροντος, που αν συνεχίζετε να επιδεικνύετε όλοι σας, συμβάλλετε στη μεγιστοποίηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα στελέχη, με άμεσο επηρεασμό της επιχειρησιακής ικανότητας του Στρατού και της ΕΛ.ΑΣ.

Εάν δεν επιλύετε απλά προβλήματα που είναι μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων σας, πως θα επιλύετε τα δύσκολα που δεν εξαρτώνται από εσάς;

Η δική σας απραξία, ατολμία και κυρίως η σκόπιμη, παραπλανητική και ελλιπής αντιμετώπιση γίνεται αιτία και δίνει τη δυνατότητα να δημιουργούνται διάφορες δυνάμεις αμφισβήτησης και ανατροπής και κατ’ επέκταση απαξίωσης των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Δεν έχει παραχωρηθεί σε κανέναν το δικαίωμα να ενεργεί με αυτή τη λογική.

Προσοχή … .

Κύριοι, απαιτείται υπευθυνότητα, σοβαρότητα, θέληση και αποφασιστικότητα, η δε συγκυρία δεν αποτελεί εμπόδιο, το επιτρέπει.

Όλα είναι στα χέρια σας… ίδωμεν.

Αντιστράτηγος ε.α. Δημήτριος Ιωάννου Χαντζής

Επίτιμος Διοικητής Β’ Σώματος Στρατού

Leave a ReplyYou must be logged in to post a comment.

Εκ της Ιστοσελίδος :  drougos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ