Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Μ.Τ.Σ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ Δ.Ε.Θ.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ – ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Μ.Τ.Σ -ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ Δ.Ε.Θ .



Πέμπτη, 01 Σεπτέμβριος 2011 19:00 ΠΟΑΣΥ . .
Αθήνα 1 Σεπτεμβρίου 2011
Αριθμ. Πρωτ.: 200/3/21

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Την έντονη δυσφορία μας για τη συνεχιζόμενη απαξίωση της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και για τη μη ικανοποίηση από την κυβέρνηση ακόμα και θεσμικών μας αιτημάτων, που δεν συνεπάγονται κανένα οικονομικό κόστος, εκφράσαμε σήμερα στο πλαίσιο του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, το οποίο συνεδρίασε το πρωί στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων της Χώρας, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την αταλάντευτη αγωνιστική πορεία του συνδικαλιστικού μας κινήματος.


Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο οποίος είχε προσκληθεί να απευθύνει σύντομο χαιρετισμό στις εργασίες του Γενικού Συμβουλίου, αναφέρθηκε στις σημερινές δυσμενείς συνθήκες και στις επιπτώσεις που έχει η οικονομική κρίση τόσο στη λειτουργία των υπηρεσιών όσο και στην ψυχολογία του ανθρώπινου δυναμικού, καλώντας το συνδικαλιστικό μας κίνημα να χαράξει μακροπρόθεσμη στρατηγική για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, λαμβάνοντας υπόψη του ότι έχουν πλέον αλλάξει όλα τα δεδομένα. Τόνισε δε ιδιαίτερα τη σημασία της αποστολής της Ελληνικής Αστυνομίας αυτήν την περίοδο που η Ελλάδα πρέπει να εκπέμψει παντού ότι είναι ασφαλής χώρα, εφόσον επιδιώκει τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, χωρίς με αυτό να υπονοεί, όπως είπε, ότι κάνει υποδείξεις ή ότι επιζητεί τον επηρεασμό του αγωνιστικού μας φρονήματος.


Αναφερόμενος στη συνέχεια στο διεκδικητικό μας πλαίσιο, τοποθετήθηκε ως εξής: Για το μισθολόγιο τόνισε ότι θέλει προσέγγιση από ανθρώπους που γνωρίζουν τα δεδομένα και οι οποίοι θα λαμβάνουν υπόψη τους ότι ζούμε σε μια περίοδο διαρκών περικοπών, με αποτέλεσμα το προσεχές τρίμηνο να υπάρξουν νέες μειώσεις των αποδοχών μας λόγω των αναδρομικών κρατήσεων που θα υποστούμε. Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση συναδέλφων είπε ότι ακόμα και για τα νυχτερινά υπάρχει πρόβλημα, διατηρώντας ωστόσο την αισιοδοξία του για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Σε ό,τι αφορά τα παλιά υπομνήματα για τα οδοιπορικά, που επιστρέφονται σε ορισμένες υπηρεσίες προς επεξεργασία, ενημέρωσε ότι έχουν μπει προτεραιότητες και η εξόφλησή τους θα ομαλοποιηθεί σύντομα.

Για το ΜΤΣ αναγνώρισε στην Ομοσπονδία ότι είχε ασχοληθεί από παλιά με το πρόβλημα, όταν άλλοι αλόγιστα διαχειρίζονταν τα οικονομικά του, και τόνισε ότι πρέπει να είναι κοινή η προσπάθεια για την εξυγίανση του ταμείου.

Για το γεγονός ότι τα συναρμόδια υπουργεία δεν προβαίνουν στην αναβάθμιση της Σχολής Αστυφυλάκων είπε ότι είναι πράγματι ένα υπαρκτό πρόβλημα και ότι δεν έχουμε διαφορετική προσέγγιση, θέλει ωστόσο μελέτη ως την οριστική λύση, την οποία όμως μέχρι σήμερα το Αρχηγείο δεν έχει έστω με δική του πρόταση εισηγηθεί στους αρμόδιους φορείς.

Επίσης, ο κ. αρχηγός διαβεβαίωσε ότι για τις μετακινήσεις διμοιριών και άλλων ενισχυτικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη λόγω της ΔΕΘ, έχει ληφθεί διοικητική μέριμνα και η επικοινωνία μας με την αρμόδια υπηρεσία για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων θα είναι διαρκής. Ερωτηθείς τέλος αν έχουν βάση οι πληροφορίες που φέρουν το Αρχηγείο να μην εγκρίνει τα αιτήματα μεταθέσεων του Οκτωβρίου, είπε ότι είναι κατανοητό να επιθυμούν μετάθεση οι συνάδελφοι, ωστόσο, δεν έχει εξεταστεί αυτή η διαδικασία ακόμα, διευκρινίζοντας επιπλέον ότι αυτές δεν είναι υποχρεωτικές.

Στη συνέχεια αφού έγινε ενημέρωση για τις προτάσεις της Ομάδας εργασίας – Οικονομικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας όσον αφορά το μισθολόγιο από τον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου κ. Φράγκο και τον κ. Απόστολο Ρίζου, τεχνικό σύμβουλο επί Οικονομικών θεμάτων και δόθηκε για διαβούλευση το πλαίσιο της πρότασης, τονίστηκε η αναγκαιότητα ουσιαστικής προετοιμασίας της πανελλαδικής κινητοποίησης της 9ης Σεπτεμβρίου 2011 στη Θεσσαλονίκη, αλλά και της περαιτέρω κλιμάκωσης του αγώνα μας. Αποφασίστηκε δε να υπάρξει άμεσα παράσταση διαμαρτυρίας στο ΜΤΣ και στο υπουργείο Οικονομικών για να δοθεί ξεκάθαρα το μήνυμα ότι ο ένστολος δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια, όταν εκ των προτέρων γνωρίζει ότι θα έχει αρνητικές μισθοδοσίες τους επόμενους μήνες, μη δυνάμενος να αντεπεξέλθει σε βασικές βιοποριστικές τους ανάγκες και μάλιστα βλέποντας το μισθό του να σφαγιάζεται, χωρίς κανείς να προβληματίζεται τι μήνυμα εκπέμπει αυτή η μεταχείριση και πόσο μπορεί να επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία και το αξιόμαχο των ενστόλων.


Επίσης, έγινε σαφές ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα αναμένει τόσο από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να επιδείξουν εμπράκτως ότι συμμερίζονται τις αγωνίες μας, υιοθετώντας τα δίκαια αιτήματά μας και απαιτώντας τις επιβαλλόμενες λύσεις χωρίς καθυστέρηση διότι με σπόνσορες και δωρεές δεν μπορεί να σταθεί όρθιος ο Έλληνας Αστυνομικός, ούτε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία. Τέθηκαν δε συγκεκριμένα θέματα, όπως η μη εκπροσώπησή μας στο ΜΤΣ, η μη αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος, η μη εξομοίωση της Σχολής Αστυφυλάκων που θα έπρεπε προ πολλού να έχουν αντιμετωπιστεί.
Προς τούτο, αποφασίστηκε να υπάρξει άμεσα παράσταση διαμαρτυρίας στο ΜΤΣ, όπου σύσσωμο το Γενικό Συμβούλιο μετέβη στο γραφείο του προέδρου του κ. Σωτηρόπουλου για να ακούσει από τον ίδιο ποια είναι η κατάσταση και τι μέλλει γενέσθαι.

Όπως είπε, το ταμείον είναι μείον και τα έξοδα υπερβαίνουν κατά πολύ τα έσοδα με αποτέλεσμα στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο να αναγκαστεί να υποβάλλει πρόταση για παύση πληρωμών του μερίσματος το 2012, αλλά χωρίς και με αυτό το μέτρο να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητά του. Παραδέχθηκε ότι στο παρελθόν υπήρξε λάθος διαχείριση με αλόγιστη αύξηση μερισμάτων, γεγονός για το οποίο, ως γνωστόν, η Ομοσπονδία μας μαζί με την ΠΟΑΞΙΑ έχουν υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου. Επίσης, συμφώνησε ότι είναι ελλειμματική η εκπροσώπηση της Ελληνικής Αστυνομίας και του συνδικαλιστικού μας κινήματος, αλλά επί της ουσίας παραμένει άγνωστο πότε θα ληφθούν αποφάσεις για να υπάρξει αναλογική εκπροσώπηση στο Δ.Σ. του Ταμείου.

Όπως δε, είπε, αρχές Οκτωβρίου θα συνεδριάσει το Δ.Σ. με καινοτόμες προτάσεις, οι οποίες θα κοινοποιηθούν και στην Ομοσπονδία, χωρίς να είναι όμως αισιόδοξος ότι θα εγκριθούν.

Εν συνεχεία, το προεδρείο της Ομοσπονδίας και οι εκπρόσωποι των υπολοίπων Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλία Πλασκοβίτη στο πλαίσιο κοινού αιτήματος για συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο επί της οποίας θα ακολουθήσει κοινή ανακοίνωση των Ομοσπονδιών.




Εκ της Ιστοσελίδος : poasy.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ