Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ… ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " ΒΟΛΕΣ ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ
10/07/2013
Την πλήρη αντίθεσή της όσον αφορά στην κατάργηση δημοτικών υπηρεσιών όπως η Δημοτική Αστυνομία και οι σχολικοί φύλακες εξέφρασε η ΚΕΔΕ κατά τη συνάντησή της χθες με τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την ώρα που στην πρωτεύουσα επικρατούσε και πάλι χάος από μια ακόμη κινητοποίηση και διαδήλωση των δημοτικών υπαλλήλων. 

Η ΚΕΔΕ, κατέθεσε στη διυπουργική συνάντηση δέσμη εναλλακτικών προτάσεων κινητικότητας, ώστε να διατηρήσουν την εργασία τους οι Σχολικοί Φύλακες και οι Δημοτικοί Αστυνόμοι και ξεκαθάρισε στην κυβερνητική αντιπροσωπεία με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι οποιαδήποτε νέα οριζόντια κινητικότητα στους Δήμους μετά την πρώτη φάση κινητικότητας, θα σημάνει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αδυναμία υλοποίησης βασικών υπηρεσιών. 

Επίσης, οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ επανέλαβαν ότι οι Δήμαρχοι είναι σύμφωνοι με την αξιολόγηση του προσωπικού αλλά παράλληλα ζήτησαν την μεταφορά των αρμοδιοτήτων που προβλέπει ο Ν.3852/2010 στους Δήμους με το απαραίτητο προσωπικό και τους πόρους, ώστε να ενισχυθεί η αποκέντρωση του κράτους. 

Στις αιτιάσεις ότι η Αυτοδιοίκηση δεν έχει προχωρήσει στην αξιολόγηση των δομών και των υπηρεσιών της οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ υπενθύμισαν στους αρμόδιους Υπουργούς ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση με δική της πρωτοβουλία από τον Δεκέμβριο του 2012, πρότεινε στην Κυβέρνηση 12 Δήμοι να συμμετάσχουν εθελοντικά σε πιλοτικό πρόγραμμα αξιολόγησης δομών, υπηρεσιών και προσωπικού και αμέσως μετά να επεκταθεί και στους υπόλοιπους Δήμους, με ζητούμενο να τεθεί σε εφαρμογή η κινητικότητα του προσωπικού από Δήμους που έχουν πλεόνασμα, σε Δήμους που έχουν ελλείψεις. 

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, βρισκόμαστε σε καθυστέρηση επειδή τα κριτήρια και οι προδιαγραφές αξιολόγησης δόθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών στους Δήμους μόλις στις 4 Μαΐου 2013 και αυτό μετά από πίεση της ίδιας της Αυτοδιοίκησης, ανέφεραν, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αν και είχε δεσμευτεί εξαρχής να εξασφαλίσει τους κατάλληλους εμπειρογνώμονες για την εφαρμογή του μέτρου της αξιολόγησης, σήμερα, επτά μήνες μετά, οι εμπειρογνώμονες ακόμη… έρχονται. 

Επίσης μέχρι σήμερα δεν έχει καθοριστεί το θεσμικό πλαίσιο για την αξιολόγηση, ούτε και υπάρχει κάποια εφαρμοστική εγκύκλιος! 

Οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ ζήτησαν τέλος την δημιουργία άμεσα ανεξάρτητης επιτροπής αξιολόγησης που θα προχωρήσει σε αντικειμενική, αξιόπιστη και σοβαρή αξιολόγηση των Υπουργείων, των φορέων τους και των Δήμων και αμέσως μετά να γίνει σοβαρός και αξιόπιστος διάλογος για την κινητικότητα των υπαλλήλων. 

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε, επισήμως, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η σύνθεση του προσωπικού της δημόσιας διοίκησης που θα μπει σε καθεστώς κινητικότητας έως το τέλος του μήνα, οι αριθμοί των υπαλλήλων που θα μπουν σε κινητικότητα έως το τέλος του χρόνου και ο αριθμός των υπαλλήλων που θα απολυθούν τη διετία 2013- 2014. 

Όπως ανακοινώθηκε, εξασφαλίστηκε παράταση στην ολοκλήρωση του πρώτου κύματος της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2013, με την πρόβλεψη ότι η κινητικότητα 4.200 θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου 2013. Ο μέγιστος χρόνος παραμονής στο καθεστώς της κινητικότητας περιορίζεται από τους 12 μήνες που είναι σήμερα, σε οκτώ μήνες. 

Ο συμφωνημένος από τον Φεβρουάριο 2012 αριθμός των 15.000 υποχρεωτικών αποχωρήσεων τη διετία 2013- 2014 και η κατανομή ανά έτος -4.000 για το 2013 και 11.000 για το 2014- παραμένουν ως έχουν. 

Όπως σημειώνεται, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεσμεύεται σε σημαντική επιτάχυνση της διαδικασίας διερεύνησης σοβαρών πειθαρχικών παραπτωμάτων δημοσίων υπαλλήλων, έτσι ώστε να προκύψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός απολύσεων από αυτήν την κατηγορία. 

Σε ό,τι αφορά την πρώτη φάση της κινητικότητας των 4.200 ατόμων θα απαρτίζεται από εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες και εργαζόμενους στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 2.224 σχολικούς φύλακες, 1.976 εκπαιδευτικούς που προέκυψαν μετά από αξιολόγηση, ανάμεσα στους οποίους είναι περίπου 500 καθηγητές πληροφορικής και 50 υπάλληλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που χαρακτηρίστηκαν πλεονάζον προσωπικό μετά από αξιολόγηση των δομών του υπουργείου. 

Οι υπάλληλοι που θα βγουν σε διαθεσιμότητα θα αρχίσουν άμεσα να αμείβονται με το 75% των αποδοχών τους και, αν μέσα σε οκτώ μήνες δεν μετακινηθούν σε άλλη θέση, θα απολυθούν. Επίσης, όποιοι δεν δεχτούν τη θέση που τους προτείνεται και πάλι θα οδηγηθούν σε έξοδο από το Δημόσιο. 

Οι 3.426 δημοτικοί αστυνόμοι, που θα μπουν σε διαθεσιμότητα στα τέλη Σεπτεμβρίου, θα περάσουν από επανέλεγχο όλων των δικαιολογητικών τους. Θα μπουν σε διαθεσιμότητα με άλλους 1.500 εκπαιδευτικούς που δεν ασκούν τα καθήκοντα τους, 2.000 υπαλλήλους υπουργείων και 1.200 ακόμη υπαλλήλους που θα αναζητηθούν στους ΟΤΑ. 

Η τρίτη φάση της κινητικότητας θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Δεκεμβρίου και θα περιλαμβάνει 12.500 υπαλλήλους και θα προκύψουν αναλογικά από όλα τα υπουργεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ