Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ στις Ένοπλες Δυνάμεις: ο "κοινωνικός αυτοματισμός" και το χρέος των στρατιωτικών.

ΠΗΓΗ : "  ΣΥΝ.ΑΠΟΣΤ.ΕΛ-ΑΣ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ   " 

Δεν είναι αδικαιολόγητος ο εκνευρισμός πολλών απόστρατων για την μεθόδευση που γίνεται εδώ και λίγες ημέρες σχετικά με το “πάγωμα” των περικοπών στους μισθούν των εν ενεργεία στρατιωτικών και στις συντάξεις των αποστράτων. Η λογική του παραλόγου “δεν θα σας κόψουμε άλλο αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να μειώσουμε τις δαπάνες στους εξοπλισμούς” είναι τουλάχιστον εξοργιστική ,άδικη αλλά και επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια. Ήρθε λοιπόν η ώρα να ειπωθούν κάποια πράγματα για τις περικοπές που ετοίμαζαν, για το τι ακριβώς “παγώνουν” και για το τι “ετοιμάζουν” σε περίπτωση που τα πράγματα χειροτερέψουν:......>>  
• Εξοπλισμοί δεν υπάρχουν κι αυτό η κυβέρνηση το γνωρίζει πάρα πολύ καλά. Ακόμη κι ένα ευρώ να κόψει θα κοπεί από την συντήρηση υπαρχόντων οπλικών συστημάτων. Και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας δεν υπάρχει κανένα περιθώριο περικοπής. Ούτε για το ένα ευρώ. Ο πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς τα είπε πολύ καθαρά στην συνέντευξή του στο Onalert. 
• Το “πάγωμα”, η “αναστολή” ή όπως αλλιώς θέλετε να το ονομάσουμε των περικοπών δεν αποτελεί ούτε χάρη,ούτε παροχή από την κυβέρνηση. Οι οικονομικοί υπουργοί της οποίας έχουν αναγνωρίσει το “λάθος” των επιπλέον περικοπών στους στρατιωτικούς. 
• Το πως και αυτή η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις ΕΔ δεν χρειάζεται και πολύ ανάλυση. Στο ΥΠΕΘΑ υπάρχει ακόμη το e mail του υπουργείου Οικονομικών που ζητούσε περικοπές 165 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στο 2014 κι όποιος θέλει και νομίζει ότι μπορεί ας βγει να το διαψεύσει. Αυτό το ποσό ζητούσε ο Στουρνάρας και χρειάστηκε να του πουν ότι “θα γίνει εξέγερση” για να κάνει πισω. Η λογική όμως ότι οι ΕΔ είναι η “αγελάδα” που εκείνος πιστεύει ότι μπορεί να αρμέγει όποτε θέλει από το Σύνταγμα είναι πάντα εδώ. Να είστε βέβαιοι γι΄ αυτό. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος που επιχειρούν κάποιοι πάλι να παρουσιάσουν τους στρατιωτικούς ...ως προνομιούχους! Ο “κοινωνικός αυτοματισμός” είναι το ζητούμενο. Γιατί μπορεί σύντομα να ξανατρέξουν για “άρμεγμα”. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Και γι΄ αυτό θέλουν να απαξιώσουν τους στρατιωτικούς στην κοινωνία που δοκιμάζεται. 
• Τα όσα είπε ο πρωθυπουργός -ή ακόμη χειρότερα τα όσα οι συνεργάτες του διέδωσαν ότι είπε- για απολύσεις στο στράτευμα και για διαχωρισμό του σε “πατρίκιους” και “πληβείους” είναι μία ακόμη απόδειξη όλων αυτών. Αυτό που οι στρατιωτικοί εν ενεργεία και απόστρατοι πρέπει να περάσουν ως μήνυμα σ΄όσους ίσως “τσιμπήσουν” στις κυβερνητικές διαρροές είναι ότι οι όποιες περικοπές στις αμυντικές δαπάνες δεν έχουν να κάνουν με τους μισθούς των εν ενεργεία και τις συντάξεις των αποστράτων. Έχουν να κάνουν με την Εθνική Άμυνα και ασφάλεια της χώρας. Για την οποία και η σημερινή κυβέρνηση όπως και πολλές προηγούμενες δεν φαίνεται να ανησυχεί ούτε στο ελάχιστο. Οι στρατιωτικοί έχουν χρέος να εξηγήσουν με όποιο τρόπο μπορούν ότι τα παιχνίδια με την Εθνική Άμυνα πρέπει να τελειώσουν. Πρέπει να κάνουν σαφές με τρόπο κατανοητό ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας,δεν είναι απέναντι σε κανέναν και δεν επιχειρούν να εξαιρεθούν από τίποτα. Αντιθέτως έχουν ήδη δώσει ότι είχαν να δώσουν κι ακόμη παραπάνω στην μάχη για την σωτηρία της χώρας. Πρέπει να περάσουν το μήνυμα ότι οι συνεχείς, παράλογες και δυσβάστακτες περικοπές επιβεβαιώνουν όσους εδώ και μήνες λένε ότι το σχέδιο είναι βαθύτερο και στόχος είναι η μετατροπή του εθνικού στρατού της χώρας σ΄ένα ολιγάριθμο στράτευμα που περισσότερο θα το χρησιμοποιούν για αποστολές εσωτερικής ασφάλειας και για “εκτός έδρας” επιχειρήσεις υπό το “καπέλο” διεθνών οργανισμών. ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ