Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " ΕΚΤΟΣ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ
12/07/2013
Την προσπάθεια άμβλυνσης της κρίσης μέσω του σχηματισμού κυβέρνησης συνεχίζει η νέα ηγεσία της Αιγύπτου, αφήνοντας εκτός πλάνου τους Αδελφούς Μουσουλμάνους. 

Σύμφωνα με τον προσωρινό πρωθυπουργό της χώρας, Χαζέμ ελ-Μπεμπλάουι, το μεταβατικό υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να συγκροτηθεί μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. 

Επιπλέον, σημείωσε ότι οι συζητήσεις με διάφορους υποψήφιους είναι ακόμη σε εξέλιξη, ενώ πρόσθεσε ότι δεν έχει ακόμη καταλήξει στο πρόσωπο που θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών. 

Μάλιστα, ο νέος πρωθυπουργός της Αιγύπτου δήλωσε ότι δεν αποκλείει τη συμμετοχή μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη νέα κυβέρνηση που προσπαθεί να σχηματίσει, αναφέροντας ότι αν και μέχρι στιγμής δεν έχει έλθει σε επαφή με κανέναν θα αξιολογήσει τους υποψήφιους με βάση δύο κριτήρια: την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία. 

Οι σχέσεις με τις ΗΠΑ 

Η μεταβατική κυβέρνηση της Αιγύπτου εξήρε «κατανόηση» που επέδειξαν οι ΗΠΑ χαρακτηρίζοντας αντιδημοκρατική την εξουσία που ασκούσε ο αποπεμφθείς πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι. 

Η δήλωση αυτή αναφερόταν στην εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Πσάκι, η οποία τόνισε ότι η κυβέρνηση του Μοχάμεντ Μόρσι «δεν ασκούσε δημοκρατική εξουσία». 

«Αυτό που εννοώ είναι ότι έχουμε αναφορές για 22 εκατομμύρια Αιγύπτιους που βγήκαν έξω εκφράζοντας τη γνώμη τους και καθιστώντας σαφές ότι δημοκρατία δεν είναι απλώς η νίκη στις εκλογές» σημείωσε η εκπρόσωπος. 

Την ίδια ώρα, η Ουάσινγκτον προωθεί την παράδοση τεσσάρων F-16 της Martin Lockheed Corp. στην Αίγυπτο τις επόμενες εβδομάδες, με την κυβέρνηση να αποφεύγει να χαρακτηρίσει ως πραξικόπημα την αποπομπή του Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό. 

Σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, ο χαρακτηρισμός των ενεργειών του αιγυπτιακού στρατού ως πραξικοπήματος θα υποχρέωνε την Ουάσινγκτον να διακόψει τη χορήγηση της βοήθειας προς την Αίγυπτο, ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων ετησίως, το 1,3 δισεκατομμύριο εκ των οποίων είναι η στρατιωτική βοήθεια. 

Σχετικά, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ δήλωσε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν εσπευσμένες μεταβολές στα προγράμματα βοήθειας προς τον αιγυπτιακό στρατό. 

Ο Μόρσι 

Μετά από αρκετές ημέρες χωρίς ανακοίνωση για το ζήτημα του Μοχάμεντ Μόρσι, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μπαντρ Αμπντελατί δήλωσε ότι ο ανατραπείς πρόεδρος ο Μοχάμεντ Μόρσι, που συνελήφθη μετά την καθαίρεσή του, βρίσκεται «σε ασφαλές μέρος, για τη δική του ασφάλεια», λέγοντας πως τυγχάνει «αξιοπρεπούς μεταχείρισης». 

Ο ΟΗΕ 

Στο μεταξύ, η Υπηρεσία Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ προειδοποίησε για την επισιτιστική ασφάλεια της Αιγύπτου
που επιτείνεται από την κοινωνική αναταραχή και τη μείωση των αποθεμάτων σε ξένο συνάλλαγμα. 

Οι ανάγκες για εισαγωγές δημητριακών για την περίοδο 2013-2014 στην Αίγυπτο, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα σίτου, θα παραμείνουν ίδιες με πέρυσι, παρά τις καλές προοπτικές για την δική της συγκομιδή, επισήμανε η υπηρεσία του ΟΗΕ, ενώ παράλληλα τόνισε την αύξηση του πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ