Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Ντάισελμπλουμ: Την άνοιξη του 2014 θα αποφασίσει η ευρωζώνη πως θα βοηθήσει περαιτέρω την Ελλάδα

ΠΗΓΗ : http://www.protothema.gr
 
 
Συνέντευξη σε πέντε ευρωπαϊκές εφημερίδες

 

Αντίθετος σε νέο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους ο πρόεδρος του Εurogroup

Την κατηγορηματική του αντίθεση στο ενδεχόμενο νέου κουρέματος» του ελληνικού χρέους εξέφρασε ο επικεφαλής του Εurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Μιλώντας σε πέντε ευρωπαϊκές εφημερίδες ο κ. Ντάισελμπλουμ υποστηρίζει πως «Η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα δάνεια που έλαβε» και τόνισε πως η διαγραφή του ελληνικού χρέους, είτε ιδιωτικού είτε δημοσίου τομέα, θα ήταν μια «απατηλά ελκυστική θεραπεία» για το ελληνικό πρόβλημα. 


Σε αντίθεση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που πιέζει για την λήψη άμεσων αποφάσεων που θα εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ο επικεφαλής του Εurogroup υποστηρίζει πως δεν πρόκειται να ληφθούν νέες αποφάσεις για την Ελλάδα πριν από τον Απρίλιο του 2014, τη χρονιά που λήγει το πρόγραμμα βοήθειας προς τη χώρα μας. «Η Eυρωζώνη είναι πρόθυμη να παράσχει πρόσθετη βοήθεια προς την Ελλάδα», προσθέτοντας πως «υπάρχει προοπτική για νέα βοήθεια προς την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάισελμπλουμ. 


Αναφορικά με το ενδεχόμενο διαγραφής μέρους του ελληνικού χρέους ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως όταν μια χώρα δανείζει χρήματα σε μια άλλη το κάνει με την προοπτική πως θα λάβει πίσω αυτά τα χρήματα. «Μπορεί να χρειαστούν χρόνια ή και δεκαετίες, αλλά αυτή η αρχή θα τηρηθεί. Το κοινοβούλιο των Κάτω Χωρών, όπως και άλλα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, δάνεισαν την Ελλάδα με σκοπό να λάβουν πίσω κάποια στιγμή αυτά τα χρήματα» υπογράμμισε ο κ. Ντάισελμπλουμ


Ο επικεφαλής του Εurogroup στη συνέντευξή του στις πέντε ευρωπαϊκές εφημερίδες που θα κυκλοφορήσουν την Πέμπτη 11 Ιουλίου, υποστηρίζει πως όλες οι χώρες της ευρωζώνης αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα και για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις στις οικονομίες τους, στην αγορά εργασίας και στο τραπεζικό σύστημα. «Η Ευρώπη γερνάει και αν θέλει να διατηρήσει το κοινωνικό της μοντέλο πρέπει να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της. Αυτό ισχύει για όλες τις χώρες, ακόμα και για τη Γερμανία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάισελμπλουμ, ενώ αναφορικά με την πρόταση των Παρισίων και του Βερολίνου για έναν μόνιμο πρόεδρο του Eurogroup ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υποστηρίζει πως ο ίδιος αντιτίθεται σε αυτήν την προοπτική. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ