Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Συνάντηση Π.Ο.ΑΞΙ.Α.-Π.Ο.ΑΣ.Υ. με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριο

 ΠΗΓΗ: Π.Ο.ΑΞΙ.Α


Πραγματοποιήθηκε χθες κατόπιν αιτήματός μας κοινή συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ παρουσία και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Νικόλαου ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, κατά την οποία αναδείχθηκαν και πάλι τα τρέχοντα εκκρεμή ζητήματα που απασχολούν το σύνολο των συναδέλφων και κυρίως η απαίτηση για την άμεση προώθηση λύσεων.


Εκ μέρους των Ομοσπονδιών εκφράστηκαν και δια ζώσης τα συγχαρητήρια όλων μας στον κ. Υπουργό για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπό του ο Πρωθυπουργός της Χώρας κ. Παναγιώτης ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ, αναθέτοντάς του τα καθήκοντα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, -μια επιλογή που τιμά και το συνδικαλιστικό μας κίνημα - τονίστηκε ωστόσο ότι παρά τον υπηρεσιακό χαρακτήρα της ενεστώσας κυβέρνησης και τις περιορισμένες αρμοδιότητες που έχουν ανατεθεί στον ίδιο, πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για μετάθεση στο απώτερο μέλλον της λήψης επειγουσών αποφάσεων όσον αφορά το πάγωμα των περικοπών των λειτουργικών δαπανών, με στόχο την βελτίωση της αρνητικής κατάστασης που επικρατεί στο Σώμα και η οποία οξύνει την αγωνία και υπονομεύει το αξιόμαχο του ανθρώπινου δυναμικού του.

DSC 0015
Η συνεχιζόμενη έντονη ανησυχία που προκαλεί στους συναδέλφους μας η οικονομική κρίση και τα προβλήματα που αυτή παράγει τόσο σε ατομικό-οικογενειακό, όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο, πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα, όποιες κι αν είναι οι πολιτικές εξελίξεις, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου, διατυπώνονται ήδη προτάσεις για συγκεκριμένες θετικές προς τους ένστολους αλλαγές των εφαρμοστικών του Μνημονίου νόμων (ειδικά μισθολόγια, προσλήψεις κλπ).
Τονίστηκε δε ότι τόσο σε επίπεδο Πολιτικής όσο και Φυσικής Ηγεσίας πρέπει να προβληθούν σθεναρά τα αιτήματά μας, τα οποία πέραν των άλλων, στοχεύουν στην βελτίωση του επιπέδου παροχής υπηρεσιών προς τον Έλληνα πολίτη και στην εμπέδωση συνθηκών ασφαλείας σε όλη την Ελλάδα.
Εν αναμονή της νέας κυβέρνησης, εστιάσαμε στο νέο μισθολόγιο και στην αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας, στην έγκαιρη καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης, στην επιστροφή των χρημάτων του ερανικού λογαριασμού του Ιδρύματος Παιδικές Εξοχές και των αποθεματικών του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., στην αναζήτηση βιώσιμης λύσης για το Μ.Τ.Σ. και άλλα οικονομικά θέματα.
Έμφαση επίσης δόθηκε: 
- Στις συνθήκες εργασίας και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
- Στους πυκνούς τραυματισμούς συναδέλφων και στη συνεχιζόμενη καταστρατήγηση των διατάξεων του Π.Δ. 394/2001 περί του χρόνου εργασίας, που έχει ως αποτέλεσμα την καταπόνηση του προσωπικού και την αποστέρηση της στοιχειώδους προσωπικής και οικογενειακής γαλήνης, καθόσον οι Αξιωματικοί, Ανθυπαστυνόμοι και γενικότερα οι συνάδελφοι εκτελούν υπηρεσία πέραν του προβλεπομένου ωραρίου, χωρίς αυτός ο χρόνος να υπολογίζεται στον εβδομαδιαίο προβλεπόμενο. Σε πολλές περιπτώσεις δε, ανακύπτουν εξ αυτού του λόγου θέματα ως προς την αναπλήρωση των Διοικητών ή Διοικούντων Αξιωματικών στις Υπηρεσίες τους.
- Στην αναδιάρθρωση των υπηρεσιών με επιστημονική τεκμηρίωση.
- Στην πρόσληψη ικανού αριθμού νέων συναδέλφων (χωρίς το πλαφόν του Μνημονίου).
- Στην κατοχύρωση των οδοιπορικών εξόδων έτους 2012 και των κονδυλίων για τη νυχτερινή εργασία.
- Στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης, και στη βελτίωση του συστήματος ιατροφαρμακευτικής κάλυψης κλπ.
Ο κ. Υπουργός, συμμερίστηκε τον προβληματισμό μας και διαβεβαίωσε ότι ο κ. Πρωθυπουργός έχει ήδη ενημερωθεί για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και τις δυσλειτουργίες που προκαλούν στις υπηρεσίες οι περικοπές των λειτουργικών δαπανών και για την αναγκαιότητα της λήψης μέτρων ανάταξης του ένστολου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας. Τα περισσότερα θέματα που ετέθησαν, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν λόγω του υπηρεσιακού χαρακτήρα της Κυβέρνησης, συμφώνησε, ωστόσο, ότι με το διάλογο μπορούν να εξευρεθούν λύσεις εφόσον το επιτρέψει η δυσχερής δημοσιοοικονομική κατάσταση της Χώρας. 
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα το ζήτημα της εκλογικής αποζημίωσης τόνισε ότι στόχος είναι να καταβληθεί πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, για δε τα εκτός έδρας επιδιώκεται η έγκαιρη εξόφλησή τους και η διασφάλισή τους από κάθε πλευρά. Επίσης, σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του Ιδρύματος «Παιδικές Εξοχές» για να διασφαλιστούν τα χρήματα που συγκεντρώνονται στον ειδικό λογαριασμό, ενώ για την πρότασή μας όσον αφορά την ορθολογική διαχείριση των κονδυλίων που διατίθενται για τα νυχτερινά (καταγραφή βάσει συγκεκριμένων Κωδικών του Προϋπολογισμού κλπ), συμφώνησε ότι η λύση θα δοθεί στο προσεχές μέλλον.
Οι Ομοσπονδίες μας, συνεχίζουν τον αγώνα, ανεπηρέαστα από την προεκλογική περίοδο που διανύουμε, με γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων όλων των συναδέλφων μας.
Για ακόμη μια φορά ζητούμε από όλα τα Πολιτικά Κόμματα, να τοποθετηθούν δημοσίως επί των προαναφερόμενων θεμάτων, όπως τα έχουμε ήδη παραθέσει κατά τη διάρκεια και των συναντήσεών μας το προηγούμενο διάστημα, καταδεικνύοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον τους για την εύρυθμη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας και την αξιοπρεπή διαβίωση του ένστολου προσωπικού της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ