Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Τί αποφάσισε το δ.σ. της ΠΟΑΞΙΑ για μισθολογικά - θεσμικά θέματα και ταμεία

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012



"Συνεδρίασε χθες 23/02/2012 στα γραφεία της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Συζήτηση – Προτάσεις μελών του Δ.Σ. για τρόπους διεκδίκησης – επίλυσης επειγουσών προβλημάτων, όπως αυτά έχουν
κυρίως καταγραφεί κατά το 21ο Συνέδριό μας ή έχουν προκύψει στη συνέχεια.
2. Ενημέρωση από το Νομικό Σύμβουλο της Ομοσπονδίας σχετικά με τη δυνατότητα δικαστικής διεκδίκησης των μισθολογικών ωριμάνσεων και χρονοεπιδομάτων, τα οποία έχουν ανασταλεί με το Ν. 3686/2011 αρθρ. 38, παρ. 5.
3. Ενημέρωση για την κατάσταση των επικουρικών ταμείων και των Ταμείων Πρόνοιας του ΤΕΑΠΑΣΑ, καθώς και του Μ.Τ.Σ. – Συζήτηση της εναλλακτικής πρότασης της Ομοσπονδίας για το θέμα του εφάπαξ του Τ.Π.Α.
4. Οποιοδήποτε άλλο θέμα ήθελε προκύψει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ή προταθεί από μέλος του Δ.Σ.

Στην συνεδρίαση είχαν κληθεί και έλαβαν μέρος και οι Πρόεδροι των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων, προκειμένου να εκφέρουν τις απόψεις τους και καταθέσουν τις θέσεις τους εν όψει των εξελίξεων και σημαντικών αποφάσεων που πρόκειται να ληφθούν αναφορικά με τις επικείμενες μειώσεις των ειδικών μισθολογίων που προβλέπονται στο νέο μνημόνιο που ψηφίσθηκε πρόσφατα στη Βουλή, καθώς και τις δρομολογούμενες αλλαγές στα επικουρικά μας ταμεία και στο Μ.Τ.Σ.
Παράλληλα, από τον νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας, έγινε μία πρώτη προσέγγιση για τη δυνατότητα δικαστικής διεκδίκησης άρσης της αναστολής χορήγησης των μισθολογικών ωριμάνσεων και του χρονοεπιδόματος, καθώς και για την πορεία των μέχρι σήμερα προσφυγών και αγωγών που έχουν κατατεθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα, αναφορικά με την διεκδίκηση των 176 ευρώ, του επιδόματος ειδικής απασχόλησης και των νυχτερινών.

DSC 0014

Κατά τη συνεδρίαση αποφασίσθηκαν τα ακόλουθα:

1. Διατρανώθηκε η καθολική αντίθεση όλου του Δ.Σ.σε οποιαδήποτε περαιτέρω μισθολογική περικοπή, καθώς οι μειώσεις που έχουμε υποστεί –ιδίως οι αξιωματικοί– αγγίζουν και το 40% των αποδοχών μας. Εμμένουμε και αποτελεί για εμάς ΄΄κόκκινη γραμμή΄΄, η κοινή απόφαση – πρόταση που κατέληξαν και οι έξι Ομοσπονδίες των ενστόλων αναφορικά με το μισθολόγιο, η οποία είναι μία εμπεριστατωμένη και πλήρως κοστολογημένη πρόταση, που αίρει τις αδικίες και εδραιώνει ένα αίσθημα εσωτερικής δικαιοσύνης στη Χώρα μας.
2. Καταγγέλλουμε το φαινόμενο της καταστρατήγησης του ωραρίου, που ιδίως το τελευταίο χρονικό διάστημα τείνει να γίνει κανόνας με αφορμή τα αυξημένα και διαρκή μέτρα τάξης και ασφάλειας λόγω των συχνών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και συλλαλητηρίων, όπως και αυτό της ανάκλησης Η.Α. που έχουν ήδη χορηγηθεί, χωρίς να συντρέχουν ιδιαίτερα εξαιρετικοί λόγοι. Η Ομοσπονδία μας, καλεί τους συναδέλφους να επιμείνουν στην πιστή τήρηση του ωραρίου, όπως αυτό προβλέπεται άλλωστε από την υφιστάμενη νομοθεσία και τις δ/ξεις που διέπουν την λειτουργία του Σώματος και να μην ενδίδουν στις πιέσεις και απειλές που ενδεχομένως δέχονται από ανωτέρους τους για καταστρατήγησή του. Υπενθυμίζουμε σε όλους, ότι η χωρίς ουσιαστικό λόγο καταστρατήγηση του ωραρίου, ενέχει και ποινικές ευθύνες, τις οποίες δεν θα διστάσουμε ν’ αναζητήσουμε προκειμένου να προστατέψουμε τα μέλη μας από τέτοιου είδους αυθαίρετες συμπεριφορές.
3. Χαιρετίζουμε την κατάθεση νομοθετικών ρυθμίσεων από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τις οποίες δρομολογείται η επίλυση μιας σειράς διαχρονικών αιτημάτων, μεταξύ των οποίων αυτό της προαγωγής των ανθυπαστυνόμων στο Βαθμό του Υ/Β΄ - η οποία όμως δεν επιλύει ριζικά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, παρότι υπάρχει συγκεκριμένη πρότασή μας προς τούτο - της μη εφαρμογής της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος των αστυνομικών για αδικήματα που διαπράττονται κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, την κατάργηση του παραβόλου για την υποβληθείσα έγκληση από τους αστυνομικούς, θέσπιση πόρων υπέρ του Μ.Τ.Σ. και των επικουρικών ταμείων κ.λ.π.
4. Καλούμε την πολιτική και την φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., να εγκύψουν ουσιαστικά για να επιλύσουν και τα άλλα θεσμικά και οικονομικά αιτήματά μας, ολοκληρωτικά, όπως αυτά έχουν προταθεί από την Ομοσπονδία μας με μια σειρά εγγράφων το τελευταίο χρονικό διάστημα. (ίδρυση υπηρεσιών Διοικητικών Εξετάσεων στις έδρες των Α.Δ. – θέσπιση θέσης δημόσιου κατηγόρου για κάθε νομό κ.λ.π.)
5. Αναφορικά με το Μ.Τ.Σ., θωρούμε ότι η ρύθμιση των χρεών του Ταμείου προς το Ελληνικό Δημόσιο, που προωθείται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής άμυνας και οικονομικών, αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την εξυγίανση του ταμείου και παράλληλα δικαίωση του συνδικαλιστικού μας κινήματος που όλα τα προηγούμενα χρόνια δώσαμε με σθένος τη μάχη προς αυτή την κατεύθυνση, όταν οι διάφορες ΄΄κασσάνδρες΄΄ ζητούσαν μετ’ επιτάσεως την αποπομπή μας από το Μ.Τ.Σ ως μόνη προϋπόθεση οικονομικής ανάκαμψης του Ταμείου. Καλούμε δε τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα, προβαίνοντας στην ανασυγκρότηση του Δ.Σ. του Μ.Τ.Σ. με την συμμετοχή συνδικαλιστικών εκπροσώπων των Ομοσπονδιών των αστυνομικών.
6. Σχετικά με την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων –όπως προβλέπεται σε σχέδιο νόμου που κατατέθηκε από το Υπουργείο Εργασίας στη Βουλή- και το ζήτημα της ένταξης των επικουρικών μας ταμείων ή μη σ’ αυτό, αποφασίσθηκε η ανάθεση και εκπόνηση σε ειδικό επιστήμονα σχετικής οικονομοτεχνικής μελέτης σε συνεργασία με την Π.Ο.ΑΣ.Υ. προκειμένου να επιλεγεί η πιο συμφέρουσα για τους μετόχους λύση.
7. Καταγγέλλουμε την εν κρυπτώ προώθηση νομοθετικής δ/ξης, με την οποία εξαιρούμαστε από την χορήγηση εκλογικού επιδόματος, παρότι είναι γνωστό σε όλους ότι η συμβολή της ΕΛ.ΑΣ. είναι καθοριστική για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Η θεσμοθέτηση με Νόμο της χορήγησης του εκλογικού επιδόματος, αποτέλεσε μία από τις κατακτήσεις του συνδικαλιστικού μας κινήματος, η οποία δυστυχώς σαρώθηκε εν μια νυκτί από τον ΄΄τυφώνα της Τρόικας΄΄ - αντιστάσεως μη ούσης - δυστυχώς από την πολιτική και φυσική μας ηγεσία.
8. Τέλος από τον νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας μας, αναλύθηκε η πιθανότητα ευνοϊκής απόφασης σε περίπτωση προσφυγής για διεκδίκηση δικαστικά της αναστολής της άρσης χορήγησης των μισθολογικών ωριμάνσεων και του χρονοεπιδόματος. Κατά την εκτίμησή του, είναι εξαιρετικά περιορισμένη η πιθανότητα θετικής έκβασης μιας τέτοιας προσπάθειας, λαμβανομένου υπόψη και των μέχρι σήμερα αποφάσεων της Ελληνικής Δικαιοσύνης αναφορικά με το μνημόνιο κ.λ.π. Όσον αφορά τις εκκρεμείς προσφυγές, μας γνώρισε τα ακόλουθα : για τα 176 € έχουν παραπεμφθεί όλες στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να εκδοθεί μία πρότυπη συνολική απόφαση, όπου και εκκρεμεί μέχρι σήμερα, ενώ για το επίδομα Ειδικής Απασχόλησης, όλες οι προσφυγές έχουν απορριφθεί πλην μιας που ήταν θετική και έχει υποβληθεί κατ’ αυτής έφεση από το Ελληνικό Δημόσιο.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία μας, ακολουθώντας διαχρονικά και αταλάντευτα μια συνεπή αγωνιστική πορεία, έχοντας πλήρη συναίσθηση της κρισιμότητας των καιρών και με γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων τόσο των συναδέλφων μας αλλά και του παρεχόμενου αγαθού της ασφάλειας στους συμπολίτες μας, συνεχίζει στον δρόμο του ανειρήνευτου αγώνα. Την Τρίτη 28/02/2012 δίνουμε όλοι μαζί ξανά δυναμικό παρόν στην πανελλαδική Ένστολη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Αθήνα όλων των Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου:

- Να αποτρέψουμε τη νέα μείωση κατά 10% των εισοδημάτων μας που δρομολογείται από τον προσεχή Ιούλιο.
- Να βροντοφωνάξουμε όχι στην εξαθλίωση των συνταξιούχων συναδέλφων μας, τις συντάξεις των οποίων κατάντησαν φιλοδωρήματα.
- Όχι στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους. Το αστυνομικό προσωπικό πρέπει να έχει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, τα ίδια κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα, όπως οι συνάδελφοί μας στην Ε.Ε. Πρέπει να λαμβάνει τις κατάλληλες απολαβές και κοινωνικές ασφαλίσεις και να του παρέχονται ειδικά ιατρικά και ασφαλιστικά μέτρα, λαμβανομένου υπόψη του ιδιαίτερου χαρακτήρα των Αστυνομικών Καθηκόντων.
- Να πούμε STOP επιτέλους στις συνεχείς περικοπές των πιστώσεων του Υπουργείου μας που έχουν οδηγήσει σε μαρασμό τον Οργανισμό και τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, με αποτέλεσμα την πλήρη απαξίωσή μας.

Η ανατροπή των αποφάσεων της Κυβέρνησης και της Τρόϊκας
είναι υπόθεση όλων μας…!!!

ds _poaxia_no_sfragides
 
ΠΗΓΗ: Bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ