Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (7) ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

1.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έληξε με αίσιο τέλος μετά από πολύωρη διαδικασία διαπραγματεύσεων περιστατικό απειλής πτώσης στο κενό ενός ζευγαριού, μέσης ηλικίας, σε εγκαταστάσεις του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.
Το ζευγάρι, λίγο μετά τις 11.00 ώρα σήμερα, βγήκε στο περβάζι - εξώστη δευτέρου ορόφου του κατειλημμένου κτιρίου του Ο.Ε.Κ. , στην Αθήνα, και υπό το κράτος συναισθηματικής φόρτισης για εργασιακούς λόγους απειλούσε να πέσει στο κενό.

Στο χώρο του περιστατικού αναπτύχθηκε, από τις πρώτες στιγμές, ολοκληρωμένη Διοίκηση Σκηνής, με επικεφαλής Αξιωματικό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, και τη συνδρομή στελεχών και μέσων προστασίας του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και γιατρών και διασωστών του ΕΚΑΒ.
Το περιστατικό έληξε διαδοχικά για τα δύο άτομα, λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα, ύστερα από διαπραγματεύσεις που ενεργήθηκαν από την Ομάδα Διαπραγματευτών και ειδικών επιστημόνων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Για το συμβάν ενημερώθηκαν οι Εισαγγελικές Αρχές.

2.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Σε έρευνες των οικιών τους, σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, κατασχέθηκαν, 
μεταξύ άλλων, (54) σκληροί δίσκοι.
Βρέθηκαν αποθηκευμένα χιλιάδες ψηφιακά αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) 
με σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό.
Συνελήφθησαν σήμερα (15-02-2012), σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 34, 54 και 47 ετών, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για κατοχή μεγάλου όγκου από υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Η αποκάλυψη του σκληρού πορνογραφικού υλικού που βρέθηκε, έγινε στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την πάταξη του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας και ύστερα από διαδικτυακή έρευνα που διενεργήθηκε με τη χρήση ειδικού λογισμικού προγράμματος ανίχνευσης αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.
Εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπίστωσαν ότι άγνωστος αριθμός χρηστών του διαδικτύου, εντός της Ελληνικής επικράτειας, χρησιμοποιώντας εκατόν είκοσι τρεις (123) διαφορετικές IP διευθύνσεις, εταιρίας παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, κατείχαν και είχαν πρόσφορα για διαμοιρασμό χιλιάδες αρχεία (εικόνες και βίντεο), με σκληρότατο υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Όπως προέκυψε στο πλαίσιο της αστυνομικής ψηφιακής έρευνας, πρόκειται για ιδιαίτερη περίπτωση παραβατών, σύμφωνα με τον αριθμό και το είδος των αρχείων που παρατηρήθηκε να διακινούνται στα διάφορα δίκτυα ανταλλαγής αρχείων.
Κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σήμερα (15-02-2012), ύστερα από τη γνωστοποίηση των στοιχείων ταυτότητας τους από τις συμβαλλόμενες εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, πραγματοποίησαν έρευνες, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, στα σπίτια των τριών συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν δεκάδες μέσα αποθήκευσης υλικού παιδικής πορνογραφίας:
  • Στην οικία του 34χρονου στο Ελληνικό, τριακόσιοι δέκα πέντε (315) ψηφιακοί οπτικοί δίσκοι αποθήκευσης και τριάντα δύο (32) σκληροί δίσκοι, με αποθηκευμένες χιλιάδες βίντεο και φωτογραφίες
  • Στην οικία του 54χρονου στην Αθήνα, δύο (2) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και δύο (2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, με αποθηκευμένες εκατοντάδες φωτογραφίες
  • Στην οικία του 47χρονου στην Αγία Παρασκευή, δέκα οχτώ (18) σκληροί δίσκοι με αποθηκευμένες δεκάδες φωτογραφίες.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα, θα σταλούν για τις ανάλογες εργαστηριακές εξετάσεις στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

3.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν δέκα (10) άτομα σε κατάστημα internet - cafe στα Βριλήσσια, για διοργάνωση και συμμετοχή στο απαγορευμένο τυχερό χαρτοπαίγνιο «ΠΟΚΑ».
Βραδινές ώρες της 13-2-2012, διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τ.Α. Βριλησσίων έλεγχος σε κατάστημα internet - cafe στη Λ. Πεντέλης στα Βριλήσσια, όπου διαπιστώθηκε η διεξαγωγή του απαγορευμένου παιχνιδιού «ΠΟΚΑ».
Συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία συνολικά δέκα (10) άτομα. Ειδικότερα ένας (1) ημεδαπός σαν υπεύθυνος του καταστήματος, ένας (1) ημεδαπός σαν υπάλληλος-γκρουπιέρης και οκτώ (8) ημεδαποί που συμμετείχαν ως παίχτες στο απαγορευμένο τυχερό χαρτοπαίγνιο «ΠΟΚΑ» και συγκεκριμένα την παραλλαγή « TEXAS  HOLD ΄ EM », με χρήματα και μάρκες.
Η διεξαγωγή του παράνομου παιγνίου συνοδευόταν από συνομολόγηση στοιχημάτων και την απόδοση κερδών στους παίκτες και τον διοργανωτή, με τη συμμετοχή εξειδικευμένου υπαλλήλου – γκρουπιέρη.
Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  •  το χρηματικό ποσό των -1.950- ευρώ.
  •  -414- μάρκες πονταρίσματος.
  •  -3- τράπουλες παιγνιοχάρτων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

4.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Ερμούπολη Σύρου, 15 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη ένας (1) ημεδαπός για παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών
Συνελήφθη χθες (14-2-2012) στην Νάξο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου ένας 64χρονος ημεδαπός για παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών.
Ειδικότερα χθες το πρωί στην περιοχή Γαλανάδο Νάξου, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης εκρηκτικών υλών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε αποθήκη εμπορίας εκρηκτικών υλών του 64χρονου, όπου βρέθηκαν ποσότητες εκρηκτικών υλών των οποίων η άδεια εμπορίας είχε λήξει.
Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Εβδομήντα δυο (72) κιλά δυναμίτιδα
  • Διακόσια (200) κιλά ζελατινοδυναμίτη
  • Σαράντα (40) κιλά πυρίτιδα υπονόμων
  • Εκατό ενενήντα (190) πυροκροτητές κοινοι
  • Εκατό ογδόντα (180) πυροκροτητές ηλεκτρικοί
  • Χίλια πεντακόσια (1500) μέτρα ακαριαία θρυαλλίδα
  • Επτακόσια ογδόντα πέντε (785) μέτρα βραδύκαυστη θρυαλλίδα
  • Τριάντα (30) επιβραδυντές
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

5.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 57χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο.
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο 
που ξεπερνούν τα 1.200.000 ευρώ.
Χθες (14-2-2012) το πρωί συνελήφθη στους Αγίους Αναργύρους Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων σε συνεργασία με το Τμήμα Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 57 ετών, διαχειριστής εταιρείας συνεργείου αυτοκινήτων-πώλησης ανταλλακτικών, για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 1.244.742,02 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

6.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Ερμούπολη Σύρου, 15 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί στην Ρόδο και αναζητείται ακόμη ένας συνεργός τους για συμμέτοχη σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοκατοχή.
Συνελήφθησαν προχθές (13-2-2012) στην Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, τρεις ημεδαποί ηλικίας 28, 24, και 22 ετών κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράνομη οπλοκατοχή και απείθεια, ενώ αναζητείται ακόμη ένας 24χρονος ημεδαπός συνεργός τους.
Ειδικότερα, την Δευτέρα το πρωί στην περιοχή Σαν Φραγκίσκο στην πόλη της Ρόδου, κατά τη διάρκεια αστυνομικού έλεγχου που έγινε στους τέσσερις ημεδαπούς, δυο από αυτούς (ο 22χρονος και ο 24χρονος που αναζητείται) τράπηκαν σε φυγή απορρίπτοντας στο έδαφος μια βόμβα «μολότοφ».
Ακολούθησε καταδίωξη και συνελήφθη ο 22χρονος στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένας αναπτήρας και ένα κομμάτι ύφασμα (πετσέτα).
Στο πλαίσιο της ίδιας αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή επιμελώς κρυμμένη μια ακόμη βόμβα «μολότοφ» και κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη και τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Ρόδου.
















7.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 15 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
Κατασχέθηκαν συνολικά 250 γραμμάρια ηρωίνης, 715 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 18 φαρμακευτικά δισκία
Συνελήφθη χθες (14-2-2012) το βράδυ, στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς των Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών και Κρατικής Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 30χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 30χρονος και το ακινητοποίησαν. Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν, εντόπισαν στην κατοχή του δράστη και κατέσχεσαν:
  • δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 115 γραμμαρίων
  • μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 58 γραμμαρίων
  • δεκαοχτώ (18) δισκία του φαρμακευτικού σκευάσματος Hipnosedon ,
  • το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ
  • ένα (1) κινητό τηλέφωνο
Ακολούθως, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι παραπάνω αστυνομικοί, με την συνδρομή των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καλαμαριάς, σε οικία όπου ο 30χρονος απέκρυπτε τις ναρκωτικές ουσίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • τρεις (3) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 657 γραμμαρίων
  • μία (1) νάιλον συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 135 γραμμαρίων
  • μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
(Η υπόθεση συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ