Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ( 15 ) ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


1.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 29 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων αγγειοχειρουργός Δημόσιου Νοσοκομείου για παθητική δωροδοκία
Ο γιατρός απαίτησε από συγγενείς ηλικιωμένου ασθενούς «φακελάκι» για εγχείρηση που είχε πραγματοποιήσει

Συνελήφθη, σήμερα (29-02-2012), το πρωί στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ένας 52χρονος γιατρός - αγγειοχειρουργός του «ΛΑΪΚΟΥ» Νοσοκομείου, ο οποίος απαίτησε «φακελάκι» από συγγενείς ηλικιωμένου ασθενούς που είχε υποβληθεί από τον ίδιο, σε χειρουργική επέμβαση.
Συγκεκριμένα, τα παιδιά του (γιος και κόρη) του 82χρονου ασθενούς κατήγγειλαν στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ότι αγγειοχειρουργός του «ΛΑΪΚΟΥ» Νοσοκομείου απαίτησε από αυτούς χρηματικό ποσό, το ύψος του οποίου δεν προσδιόρισε αρχικά, για τις παρασχεθείσες στον πατέρα τους ιατρικές υπηρεσίες, ενώ έκανε «εικονική» εισαγωγή στον ασθενή πέντε μέρες πριν την κανονική.
Ειδικότερα, ο γιατρός απαίτησε, πέρα από το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ που του είχε αρχικά δοθεί, ως «φακελάκι» από τα παιδιά του ηλικιωμένου ασθενούς, αντίστοιχο ποσό, το οποίο θα παραλάμβανε μετά την κοπή των ραμμάτων του 82χρονου.
Σήμερα, σε προκαθορισμένο ραντεβού στο γραφείο του αγγειοχειρουργού στο «ΛΑΪΚΟ» Νοσοκομείο, οι συγγενείς του ασθενούς παρέδωσαν στο γιατρό το ποσό των (300) ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων που είχαν αναπτυχθεί στους χώρους του Νοσοκομείου βρέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό και ο γιατρός συνελήφθη.
Ο 52χρονος ιατρός οδηγείται σήμερα (29.02.2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν, αφορούν την παθητική δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση.

2.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 29 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δύο συγγενείς, υπάλληλοι μιας Τραπέζας και ενός Μεσιτικού Γραφείου συνελήφθησαν, διότι συμμετείχαν στη διαδικασία κλοπής παραστατικών - φορτωτικών εγγράφων εμπορευμάτων από Τράπεζα
Στην υπόθεση εμπλέκονται άλλα τρία (3) άτομα που δεν βρέθηκαν, ο ηθικός αυτουργός και ιθύνων νους, η ιδιοκτήτρια του Μεσιτικού Γραφείου και μια γυναίκα συνδετικός κρίκος μεταξύ τους
Σκόπευαν να εκτελωνίσουν εμπορεύματα που είχαν παραγγελθεί από την Κίνα μέσω τραπεζικών διαδικασιών χωρίς να πληρωθεί το αντίτιμό τους
Είναι συνεχείς οι προσπάθειες της Οικονομικής Αστυνομίας για την προστασία της Οικονομίας από πράξεις που κλονίζουν τις συνήθειες των συναλλαγών
Δύο συγγενείς υπάλληλοι, μιας Τράπεζας και ενός Μεσιτικού Γραφείου, συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, χθες (28.02.2012) στην Αθήνα, διότι συμμετείχαν στη διαδικασία κλοπής τεσσάρων (4) φακέλων φορτωτικών εγγράφων εμπορευμάτων. Τα παραστατικά των τεσσάρων (4) φορτωτικών είχαν σταλεί από Τραπεζικό Οίκο της Κίνας σε Τράπεζα της Ελλάδας στην οποία δούλευε ο συλληφθείς 48χρονος υπάλληλος, με σκοπό, αφού εξοφληθούν να αποτελέσουν δικαιολογητικό εκτελωνισμού εμπορευμάτων που είχαν παραγγελθεί από τον 32χρονο ιθύνοντα νου της υπόθεσης που διαφεύγει της σύλληψης.
Όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Προστασίας της Οικονομίας, που διενεργήθηκε ύστερα από ενημέρωση της αρμόδιας Διεύθυνσης της Τράπεζας, ο 48χρονος τραπεζικός υπάλληλος έγινε αντιληπτός ενώ επιχειρούσε να αφαιρέσει τον τέταρτο κατά σειρά φάκελο με τα παραστατικά έγγραφα – «φορτωτικές» εμπορευμάτων που είχαν σταλεί από την Κίνα.
Στην υπόθεση αυτή εμπλέκονται επίσης η 54χρονη ιδιοκτήτρια Μεσιτικού Γραφείου που δούλευε η συλληφθείσα 35χρονη υπάλληλος, καθώς και μια γυναίκα που αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του 32χρονου και την 54χρονης
Ο 32χρονος ιθύνων νους της υπόθεσης, όπως προκύπτει, είχε παραγγείλει από την Κίνα σειρά εμπορευμάτων τα οποία θα έπρεπε να εξοφλήσει μέσω των διακρατικών τραπεζικών διαδικασιών. Αντίθετα, μεθοδευμένα και σε συνεργασία με όλους τους παραπάνω εμπλεκόμενους, σκόπευε να παραλάβει το εμπόρευμα άνευ εξόφλησής του και κανονικά εκτελωνισμένο μέσω διαδικασίας παράκαμψης της τραπεζικής καταβολής του τιμήματος που επινόησε.
Αναλυτικότερα, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, συνεργάσθηκε με την 54χρονη Ιδιοκτήτρια του Μεσιτικού Γραφείου για την οποία είχε κανονίσει την υψηλή αμοιβή της για κάθε παραστατικό φορτωτικής που θα αφαιρούσε από την Τράπεζα χωρίς να εξοφληθεί ο 48χρονος τραπεζικός υπάλληλος και θα παραδίδονταν σε αυτήν μέσω της 35χρονης υπαλλήλου της και κουνιάδας του 48χρονου.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα (29.02.2012) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Από την Οικονομική Αστυνομία, στο πλαίσιο των συνεχών ελέγχων και ερευνών για την προστασία του Οικονομίας και των Τραπεζικών συναλλαγών, εξετάζεται η περίπτωση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων, διότι πέραν του ότι κλονίζει τις συνήθειες των συναλλαγών, συνδέεται άμεσα με μεγάλες ποσότητες εμπορευμάτων παρεμπορίου, αλλά και με αδικήματα της τελωνειακής και φορολογικής νομοθεσίας.

3.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πάτρα, 29 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αλλοδαποί ανανέωναν άδειες διαμονής με πλαστά δικαιολογητικά.
Εξιχνιάστηκαν πενήντα εννέα περιπτώσεις.
Στην υπόθεση εμπλέκονται έξι δημοτικοί υπάλληλοι.
Μέρος των αδειών που κατατέθηκαν είχαν κλαπεί από υπηρεσίες Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Χώρας.
Σχηματίστηκε κατόπιν μεθοδικών ερευνών, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δικογραφία, σε βάρος πενήντα εννέα (59) αλλοδαπών διαφόρων υπηκοοτήτων για τα, κατά περίσταση, αδικήματα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Στην ίδια υπόθεση, κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος, είναι πέντε υπάλληλοι του Δήμου Πατρέων, ηλικίας 53, 51, 50, 49, 43 ετών, καθώς και ένας 53χρονος υπάλληλος του Δήμου Δυτικής Αχαΐας ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε υποβολή ψεύδους υπεύθυνης δήλωσης 58χρονου ημεδαπού αγρότη.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ερευνών των αστυνομικών αρχών με την συνδρομή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, για την εξιχνίαση κλοπής μεγάλου αριθμού ασυμπλήρωτων αδειών διαμονής αλλοδαπών, που συνέβη πριν από οκτώ μήνες περίπου στα γραφεία της, και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, κατασχέθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών πενήντα εννέα (59) συνολικά αιτήσεις αλλοδαπών για ανανέωση άδειας διαμονής.
Οι σαράντα ένα (41) από τις αιτήσεις είχαν υποβληθεί στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας και οι υπόλοιπες δεκαοχτώ (18) στο Δήμο Πατρέων, ενώ όλες συνοδευόταν από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.
Από την έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι όλες οι άδειες διαμονής που κατατέθηκαν στους Δήμους Πατρεων και Δυτικής Αχαΐας για να ανανεωθούν είναι πλαστογραφημένες. Ειδικότερα άλλες είναι ανύπαρκτες, άλλες αντιστοιχούν σε διαφορετικά από τους καταθέτες άτομα, ενώ οκτώ είναι προϊόντα κλοπής από τη διάρρηξη στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στην Πάτρα. Επίσης τέσσερις ακόμα αιτήσεις είχαν κλαπεί από άλλες όμοιες Υπηρεσίες της Χώρας.
Παράλληλα από των έλεγχο των συνημμένων δικαιολογητικών διαπιστώθηκε ότι αυτά ήταν επίσης πλαστογραφημένα, όσον αφορά κυρίως στη φορολογική και την ασφαλιστική ενημερότητα των αλλοδαπών.
Οι κατηγορούμενοι δημοτικοί υπάλληλοι παρελάμβαναν τα πλαστογραφημένα πιστοποιητικά των αλλοδαπών, χωρίς τον απαιτούμενο έλεγχο, με αποτέλεσμα να χορηγούν σε αυτούς προσωρινές βεβαιώσεις νόμιμης άδειας παραμονής και εργασίας στη Χώρα.
Ο 53χρονος υπάλληλος του Δήμου Δυτικής Αχαΐας κατηγορείται επίσης, ότι έπεισε, σε πέντε περιπτώσεις, τον 58χρονο αγρότη να δηλώσει ψευδός σε υπεύθυνη δήλωση του, ότι απασχολούσε αλλοδαπούς σε καλλιέργειες του, προκειμένου αυτή να συμπεριληφθεί ως δικαιολογητικό στην αίτησή τους για ανανέωση άδειας διαμονής.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των εξήντα έξι (66) κατηγορουμένων θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες από τις αστυνομικές αρχές συνεχίζονται.

4.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη, 29 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν δύο μέλη κυκλώματος λαθροδιακίνησης.
Συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες (28-02-2012), από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στην Αθήνα και στην περιοχή των Μαλγάρων, δύο Αφγανοί ηλικίας 24 και 26 ετών, ως μέλη κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη είσοδο, διευκόλυνση μεταφοράς και προώθηση λαθρομεταναστών, στο εσωτερικό της χώρας, καθώς και εξόδου από αυτήν.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω έναντι χρηματικής αμοιβής, θα μετέφεραν με τρένο από την Αθήνα και στη συνέχεια με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο από την Κατερίνη, δέκα ομοεθνείς τους λαθρομετανάστες (μεταξύ των οποίων και τρεις ανήλικοι) με τελικό προορισμό χώρα του εξωτερικού (Ιταλία).
Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι από τα μεταφερόμενα άτομα:
  • Τέσσερις (4) ήταν κάτοχοι υπηρεσιακών σημειωμάτων σε ισχύ, με τα οποία τους είχε χορηγηθεί προθεσμία για αποχώρηση από τη χώρα μας
  • Δύο (2) διέθεταν υπηρεσιακά σημειώματα, η ημερομηνία ισχύος των οποίων είχε λήξει, ενώ
  • Οι τρεις (3) ανήλικοι, οι οποίοι διέθεταν υπηρεσιακά σημειώματα παραδόθηκαν σε ξενώνα στην Αλεξανδρούπολη.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

5.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη, 29 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν αποδράσει την 25-02-2012 από το Αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης.
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Μυγδονίας, εντόπισαν και συνέλαβαν πρώτες πρωινές ώρες της 26-02-2012, στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, δύο 28χρονους αλλοδαπούς, διότι δεν κατείχαν τα απαραίτητα έγγραφα διαμονής στη χώρα.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο άνδρες, οι οποίοι κατά τη σύλληψή τους δήλωσαν ψευδή στοιχεία ταυτότητας, το απόγευμα της 25-02-2012, απέδρασαν από χώρο κράτησης του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, όπου κρατούνταν προκειμένου να απελαθούν στη χώρα τους.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους με τις κατηγορίες της «Απόδρασης κρατουμένου» και της «Ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης» θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

6.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Λάρισα, 29 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Εξιχνιάσθηκαν δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου Λάρισας.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε (5) ατόμων για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, ενώ συνελήφθη ένας από τους δράστες στα όρια του αυτοφώρου.
Εξαρθρώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου, εγκληματική ομάδα, αποτελούμενη από τέσσερα (4) άτομα, τα οποία εμπλέκονται σε κλοπές-διαρρήξεις επαγγελματικών χώρων στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου.
Συνελήφθη ένας 27χρονος ημεδαπός για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, ενώ σε βάρος των μελών της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Τα αντικείμενα που αφαιρούσαν από τις κλοπές τα παρέδιδαν, για περαιτέρω διάθεση, σε 33χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου επίσης σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, στα πλαίσια των αστυνομικών ερευνών για εξιχνίαση κλοπών, που διαπράχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, από 04-02-2012 έως 28-02-2012, στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου, πραγματοποίησαν κατ’ οίκον έρευνες, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. Λάρισας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στις οικίες του 27χρονου συλληφθέντα και του 33χρονου κλεπταποδόχου, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών ( DVD και CD players , στερεοφωνικό μηχάνημα, κασετόφωνα, ηχεία, τηλεόραση, κινητά, ραπτομηχανή, εκτυπωτή κλπ)
  • πλήθος ηλεκτρικών εργαλείων (τροχοί, κόπτες, αλυσοπρίονα, ηλεκτροσυγκολλήσεις, κατσαβίδια, διάφορες κασετίνες και εργαλειοθήκες, τρυπάνια, φορτιστές, γεννήτριες, σιδεροπρίονα, μπουκάλα προπανίου κλπ),
  • διάφορα προσωπικά έγγραφα των παθόντων και
  • μία (1) κρατική πινακίδα μοτοποδηλάτου.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τέσσερις (4) ημεδαποί, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας 27, 25, 29 και 26 ετών αντίστοιχα, ενεργώντας από κοινού και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση ομάδας των δύο ή τριών ατόμων, διέπραξαν τις παρακάτω κλοπές:
  • Την 04/05-02-2012 διέρρηξαν κατάστημα σιδεροκατασκευών στον Αμπελώνα και αφαίρεσαν δύο ηλεκτρικούς τροχούς, μία ηλεκτροσυγκόλληση και έναν ηλεκτρικό κόπτη (σέγα).
  • Την 23/24-02-2012 διέρρηξαν μηχανουργείο στο 2ο χλμ. Αμπελώνα αφαίρεσαν τρία βιβλιάρια τραπεζών και δύο κάρτες ανάληψης χρημάτων.
  • Την 24/25-02-2012 διέρρηξαν γραφείο εταιρείας συσκευαστηρίου αγροτικών προϊόντων στο 2ο χλμ Τυρνάβου - Αμπελώνα και αφαίρεσαν ένα cd player αυτοκινήτου, ένα κινητό, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα του ιδιοκτήτη.
  • Την 24/25-02-2012 διέρρηξαν κατάστημα βιοτεχνίας επίπλων στο 2ο χλμ Αμπελώνα – Τυρνάβου και αφαίρεσαν δύο ηλεκτρικά κατσαβίδια με το φορτιστή τους, δύο συρραπτικά αέρος, ένα πιστόλι βαφής και έναν εκτυπωτή.
  • Την 25/26-02-2012 διέρρηξαν κατάστημα (καφετέρια) στον Αμπελώνα και αφαίρεσαν δύο (2) CD Player , ένα (1) κινητό τηλέφωνο, μία (1) βαλίτσα με διακόσια (200) περίπου CDs , συνολικής αξίας 500 περίπου ευρώ και το χρηματικό ποσό των εκατό (100) ευρώ.
  • Την 25/26-02-2012 διέρρηξαν κατάστημα σιδεροκατασκευών στον Αμπελώνα και αφαίρεσαν ένα ηλεκτρικό κατσαβίδι και μία συσκευή ηλεκτροκόλλησης.
  • Την 25/26-02-2012 διέρρηξαν κατάστημα βιοτεχνίας επίπλων στο 2ο χλμ Αμπελώνα–Τυρνάβου, αφού προηγουμένως έκοψαν τα καλώδια συστήματος συναγερμού και αφαίρεσαν ένα ηλεκτρικό αλυσοπρίονο, ένα πιστόλι καρφώματος και μία κασετίνα με ανταλλακτικά τρυπανιών.
  • Την 25/26-02-2012 διέρρηξαν κατάστημα βιοτεχνίας ζωοτροφών στον Αμπελώνα και αφαίρεσαν δύο ηλεκτρικούς τροχούς και ένα ηλεκτρικό κόπτη.
  • Την 25/26-02-2012 διέρρηξαν κατάστημα σιδηροκατασκευών στο 1ο χλμ. Τυρνάβου - Αμπελώνα και αφαίρεσαν δύο ηλεκτρικού κόπτες, μία συσκευή ηλεκτροκόλλησης και δύο πιστόλια καρφώματος, τα οποία εντοπιστήκαν σε αγροτική περιοχή επιμελώς κρυμμένα, κατόπιν υπόδειξης του 27χρονου ημεδαπού.
  • Την 27/28-02-2012 διέρρηξαν κατάστημα (καφετερία) στον Αμπελώνα και αφαίρεσαν μια (1) παιχνιδομηχανή με δυο τηλεχειριστηρίων και ένα κινητό τηλέφωνο.
Ο 27χρονος ημεδαπός συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου για την κλοπή στην καφετέρια στον Αμπελώνα που έλαβε χώρα την 28-02-2012. Στην κατοχή του βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τον παθόντα και αποδόθηκαν.
Μέρος επίσης των κατασχεθέντων αντικειμένων αναγνωρίσθηκε από τους αντίστοιχους παθόντες και τους αποδόθηκε, ενώ ερευνάται η προέλευση των υπολοίπων κατασχεθέντων αντικείμενων που δεν έχουν ακόμη αναγνωρισθεί.
Τέλος, ερευνάται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

 
7.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 29 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη χθες (28-2-2012) το απόγευμα στο Παλαιό Φάληρο, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 43χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου με την οποία είχε καταδικασθεί σε ποινή κάθειρξης δώδεκα (12) ετών για το αδίκημα της αποδοχής εικονικών φορολογικών στοιχείων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

8.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 29 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν δεκαπέντε (15) άτομα σε κατάστημα στην Ομόνοια που λειτουργούσε ως «μίνι καζίνο».
Ένα μίνι καζίνο εντόπισαν την 27-2-2012 αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης, στην οδό Βηλαρά στη περιοχή της Ομόνοιας, που λειτουργούσε μέσα σε κατάστημα χωρίς άδεια λειτουργίας και επωνυμία.
Συνελήφθησαν για την υπόθεση αυτή με την αυτόφωρη διαδικασία, συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα , ενώ αναζητούνται δύο (2) αλλοδαποί, εκμισθωτές του καταστήματος.
Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται δύο (2) αλλοδαποί προσωρινά υπεύθυνοι του καταστήματος και δεκατρείς (13) αλλοδαποί παίκτες.
Οι υπεύθυνοι του καταστήματος λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα ασφάλειας, έχοντας εγκαταστήσει κάμερες τόσο εντός όσο και εκτός του καταστήματος και ρολά ασφαλείας χειριζόμενα με τηλεκοντρόλ.
Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • Είκοσι επτά (27) ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα με λογισμικό πρόγραμμα τύπου «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ».
  • Το χρηματικό ποσό των -1.470- ευρώ.
Την προανάκριση διενήργησε το Τ.Α. Ομόνοιας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών με κατηγορίες κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση.

9.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΥΒΟΙΑΣ
Χαλκίδα, 29 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 25χρονος αλλοδαπός για κλοπές σε καταστήματα, στην Κάρυστο Ευβοίας.
Εξιχνιάσθηκαν δύο (2) ακόμη κλοπές-διαρρήξεις σε οικίες.
Συνελήφθη χθες (28-02-2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου, ένας 25χρονος αλλοδαπός, Αλβανικής υπηκοότητας, κατηγορούμενος για κλοπές και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Εξιχνιάσθηκαν συνολικά τέσσερις (4) κλοπές-διαρρήξεις στην πόλη της Καρύστου.
Ειδικότερα, προχθές (27-02-2012), βραδινές ώρες, στην Κάρυστο, ο 25χρονος διέρρηξε κατάστημα εμπορίας ζωοτροφών, ιδιοκτησίας 37χρονου ημεδαπού και αφαίρεσε μία τηλεόραση και το χρηματικό ποσό των (700) ευρώ, ενώ στη συνέχεια διέρρηξε κατάστημα εμπορίας ελαστικών, ιδιοκτησίας 29χρονου ημεδαπού και αφαίρεσε μία οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή και το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, προέκυψε ότι δράστης των ανωτέρω κλοπών – διαρρήξεων είναι ο 25χρονος, ο οποίος την (09-09-2008), είχε συλληφθεί και απελαθεί, για παράνομη είσοδο στη Χώρα.
Μετά από επιστάμενες αναζητήσεις, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν χθες (28-02-2012) το μεσημέρι και τον συνέλαβαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 25χρονος, το χρονικό διάστημα από 12-01-2012 έως 15-01-2012, είχε διαρρήξει δύο (2) ακόμη εξοχικές κατοικίες στην ίδια περιοχή, από τις οποίες αφαίρεσε μία τηλεόραση plasma και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (LAPTOP).
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δράστη στην Κάρυστο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Μία οθόνη Ηλεκτρονικού Υπολογιστή.
  • Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής (LAPTOP)
  • Δύο τηλεοράσεις
  • Το χρηματικό ποσό των (110) ευρώ
Μέρος των κατασχεθέντων αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του στην τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καρύστου.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.
 
 
10.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Κέρκυρα, 29 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός για κατοχή μαρμάρινων αρχαιοτήτων και παράνομη οπλοκατοχή.
Κατασχέθηκαν ένα μαρμάρινο αγαλματίδιο, ένα μαρμάρινο ανάγλυφο, ένα συλλεκτικό μονόκαννο όπλο και πλήθος φυσιγγίων.
Συνελήφθη χθες (28-02-2012) το μεσημέρι, στη Λευκάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, 42χρονος ημεδαπός, για παράνομη κατοχή αρχαιοτήτων, συλλεκτικού μονόκαννου και (472) φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων.
Σε στοχευμένη αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 42χρονου, στην Λευκάδα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν:
  • μαρμάρινο αγαλματίδιο ύψους (43) εκατοστών, το οποίο απεικονίζει αρχαία μυθική θεότητα
  • μαρμάρινο ανάγλυφο ύψους (15) εκατοστών
  • δύο μαρμάρινα θραύσματα
  • συλλεκτικό μονόκαννο παλιάς κατασκευής
  • ( 472 ) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
  • (3 ) σπρέι πιπεριού.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδος.
Η έρευνα που διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Λευκάδας βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να προσδιοριστεί η προέλευση των αρχαιοτήτων και του οπλισμού που κατασχέθηκε.
11.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Θεσσαλονίκη, 29 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία και ληστεία στις Σέρρες.
Συνελήφθη χθες (28.02.2012) το μεσημέρι στις Σέρρες, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ένας 17χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία και ληστεία κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, ο 17χρονος εντοπίσθηκε στις Σέρρες και σε αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του έχει εκδοθεί από τον Ανακριτή Σερρών ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία και ληστεία κατά συναυτουργία που τελέστηκε την 11.02.2012 στην Κρηνίδα Σερρών σε βάρος 72χρονου ημεδαπού (σχετικά τα από 18.02.2012 και 13.02.2012 Δελτία Τύπου).
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

12.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη, 29 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάσθηκαν (5) περιπτώσεις ληστειών σε πρατήρια υγρών καυσίμων, καταστήματα ψιλικών και σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της πόλης.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης, 22χρονος ομογενής, ο οποίος εμπλέκεται και σε υπόθεση ληστείας
κοσμηματοπωλείου
στην περιοχή της Μενεμένης.
Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, περιπτώσεις ληστειών σε πρατήρια υγρών καυσίμων, καταστήματα ψιλικών και σούπερ μάρκετ διαφόρων περιοχών της Θεσσαλονίκης.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης, 22χρονος ομογενής, ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί με Ένταλμα Σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του για ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Μενεμένης, την οποία διέπραξε με τη βοήθεια 21χρονου συνεργού του, την 15-07-2011 (σχετ. το από 15-02-2012 Δελτίο Τύπου).
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 22χρονος, δρώντας από κοινού με συνεργούς του και με διαφορετική σύνθεση:
  • Πρώτες πρωινές ώρες της 24-02-2009, μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο κέντρο της πόλης, όπου με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου και τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνο του υπαλλήλου και το χρηματικό ποσό των 1.230 ευρώ.
  • Την 14-03-2009 και ώρες βραδινές, χρησιμοποιώντας σωματική βία, ακινητοποίησαν υπάλληλο πρατηρίου υγρών καυσίμων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ περίπου.
  • Πρώτες πρωινές ώρες της 28-03-2009, εισήλθαν σε κατάστημα ψιλικών στην περιοχή της Τούμπας και ασκώντας σωματική βία σε βάρος του υπαλλήλου, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ περίπου.
  • Πρώτες πρωινές ώρες της 04-04-2009, με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου και με τη χρήση σωματικής βίας, ακινητοποίησαν υπάλληλο καταστήματος ψιλικών στην περιοχή της Τούμπας, απ’ όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ, 1 κινητό τηλέφωνο και εμπορεύματα αξίας 600 ευρώ περίπου.
  • Την 06-03-2010 και ώρες απογευματινές, με την απειλή όπλου αφαίρεσαν από σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Άνω Πόλης, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ περίπου.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του δράστη, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

13.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Σπάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ευρεία Αστυνομική Επιχείρηση στην Περιφέρεια Λακωνίας.
Συνελήφθησαν πενήντα πέντε (55) άτομα και προσήχθησαν συνολικά ογδόντα (80).
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (29-2-2012) από το πρωί έως το μεσημέρι, άλλη μία ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην περιφέρεια Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε μεγάλο αριθμό ατόμων και οχημάτων, ενώ προσήχθησαν ογδόντα (80) άτομα και συνελήφθησαν πενήντα πέντε (55) άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
  • Ένας (1) ημεδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Τέσσερις (4) ημεδαποί, γιατί παρείχαν κατάλυμα σε αλλοδαπούς που διέμεναν παράνομα στην χώρα.
  • Πενήντα (50) αλλοδαποί, γιατί διέμεναν παράνομα στην Χώρα.
Επιπλέον, βεβαιώθηκαν δέκα (10) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

14.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Καλαμάτα, 29 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί γιατί κατείχαν ποσότητες ναρκωτικών στην Μεσσηνία.
Κατασχέθηκαν έξι (6) συσκευασίες με ποσότητα κάνναβης -88- γραμμάριων.
Συνελήφθησαν, χθες (28-02-2012) το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλγερίας, ηλικίας 23 και 25 ετών αντίστοιχα, καθώς και ένας (1) 29χρονος, υπήκοος Λιβύης, γιατί στο σπίτι τους κατείχαν ποσότητα κάνναβης -88- γραμμαρίων, σε έξι (6) συσκευασίες.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία των ανωτέρω, όπου εντός αυτής, βρήκαν και κατέσχεσαν, πέντε (5) σπιρτόκουτα, που περιείχαν ποσότητα κάνναβης -24,7- γραμμαρίων, καθώς και μία (1) συσκευασία, με ποσότητα κάνναβης -63,7- γραμμαρίων.
Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας

15.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Κόρινθος, 29 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανθρωποκτονία 75χρονης στα Εξαμίλια Κορινθίας.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τη σύλληψη δραστών ανθρωποκτονίας 75χρονης ημεδαπής, η οποία χθες (28-2-2012) το μεσημέρι, στα Εξαμίλα Κορινθίας, βρέθηκε νεκρή εντός της οικίας από συγγενικό της πρόσωπο, χωρίς να φέρει εξωτερικά τραύματα, ενώ οι χώροι της οικίας της, είχαν ερευνηθεί.
Στο σημείο μετέβη ο Ιατροδικαστής, καθώς και αρμόδιο συνεργείο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, για την αυτοψία και εξερεύνηση του χώρου.
Οι αστυνομικές έρευνες και η προανάκριση, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ