Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ( 8 ) ΕΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

1.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΑΣΤ.Δ-ΝΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Λάρισα, 18 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη δύο ημεδαπών για παράβαση του Νόμου «Περί Βεγγαλικών - Φωτοβολίδων - Εκρηκτικών Υλών και Συναφών πυροτεχνημάτων». Κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες βεγγαλικών, κροτίδων και πυροτεχνικών παιδικών αθυρμάτων.

Συνελήφθησαν, χθες (17-02-2012) το πρωί στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας σε συνεργασία με την Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, ένας 55χρονος ημεδαπός και η 48χρονη ημεδαπή σύζυγός του, για παράβαση του νόμου «Περί Βεγγαλικών – Φωτοβολίδων - Εκρηκτικών Υλών και Συναφών πυροτεχνημάτων».
Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (17-02-2012), αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τον 55χρονο να μεταφέρει από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε κατάστημα ιδιοκτησίας της συζύγου του, ένα χαρτοκιβώτιο που περιείχε βεγγαλικά, κροτίδες και πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα.
Σε έρευνες που ακολούθησαν: α) σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένο έμπροσθεν του καταστήματος και χρησιμοποιείτο ως βοηθητικός χώρος αποθήκευσης, β) στην υπόγεια αποθήκη του εν λόγω καταστήματος και γ) σε άλλο ισόγειο κατάστημα απέναντι από το αρχικό, που ενοικίαζε και χρησιμοποιούσε ως αποθήκη, βρέθηκαν εντός χαρτοκιβωτίων και κατασχέθηκαν:
  • 102.563 αθύρματα,
  • 10.040 πυροτεχνήματα – βεγγαλικά,
  • 7.263 κροτίδες,
  • 3.581 φωτοβολίδες,
  • 2.600 καψύλια,
  • 529 καπνογόνα,
  • 222 πυρσοί,
  • 111 σωλήνες εκτόξευσης πυροτεχνημάτων,
  • 49 φυτίλια,
  • 42 πιστόλια εκτόξευσης φωτοβολίδων,
  • 7 λέιζερ.
Τα προαναφερόμενα οχήματα κατασχέθηκαν, ως μέσα μεταφοράς και αποθήκευσης αντίστοιχα, κροτίδων, βεγγαλικών κλπ.
Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.












2.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Ερμούπολη Σύρου, 18 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάστηκε υπόθεση σωματεμπορίας, βιασμού και μαστροπείας σε βάρος αλλοδαπής υπηκόου Βουλγαρίας στην Ρόδο.
Δράστες είναι ένας αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας και ένας ομογενής από την Αλβανία.
Συνελήφθη χθες (17-2-2012) το μεσημέρι στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, με την αυτόφωρη διαδικασία ένας 52χρονος ομογενής από την Αλβανία κατηγορούμενος για σωματεμπορία, βιασμό και μαστροπεία.
Επίσης για την ίδια υπόθεση συνελήφθη χθες το απόγευμα, με ένταλμα του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ένας 39χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας.
Ειδικότερα χθες πρώτες πρωινές ώρες, 31χρονη αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα κατακρατούνταν παράνομα, βιάζονταν και εξωθούνταν στην πορνεία από τους συλληφθέντες.
Στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι, αρχικά ο 39χρονος το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο του 2010 έως το Δεκέμβριου του 2010 και στη συνέχεια ο 52χρονος από το Δεκέμβριο του 2010 έως 16-2-2012, κατακρατούσαν παράνομα στους χώρους διαμονής τους στην πόλη της Ρόδου την 31χρονη αφαιρώντας τα ταξιδιωτικά της έγραφα και με την απειλή - χρήση βίας την εξανάγκαζαν σε συνουσία και την προωθούσαν στη πορνεία έναντι προκαθορισμένης αμοιβής που εισέπρατταν οι ίδιοι.
Σε έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα που διέμενε ο 52χρονος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ταξιδιωτικά έγραφα της 31χρονης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη και τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Ρόδου.

3.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Θεσσαλονίκη, 18 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία σε βάρος 72χρονου ημεδαπού στην Κρηνίδα Σερρών
Εξιχνιάστηκε έπειτα από συστηματική έρευνα Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ανθρωποκτονία σε βάρος 72χρονου ημεδαπού η οποία έγινε την 11.02.2012 στην οικία του στην Κρηνίδα Σερρών (σχετικό το από 13.02.2012 Δελτίο Τύπου).
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών υπηκόων Βουλγαρίας 17 και 23 ετών για ανθρωποκτονία με πρόθεση και ληστεία κατά συναυτουργία.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες εκμεταλλευόμενοι τη φιλική σχέση με το θύμα και δρώντας με σκοπό να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος, άσκησαν σωματική βία στον 72χρονο με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του και αφαίρεσαν από αυτόν το χρηματικό ποσό (800) Ευρώ και μη κυκλοφορούντα χαρτονομίσματα και νομίσματα δραχμών και λιρών Κύπρου.
Οι δράστες δε συνελήφθησαν διότι μετά την πράξη τους διέφυγαν στη Βουλγαρία. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.

4.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 18 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής ο οποίος προωθούσε στην ενδοχώρα δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη χθες (17-2-2012) το απόγευμα, στο Σουφλί , από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά δύο (2) ομοεθνών του, μη νόμιμων μεταναστών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 28χρονο, διότι με τους δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες εισήλθαν, από παρέβρια περιοχή του Έβρου, στη Χώρα μας και στη συνέχεια μετέβησαν στο ΚΤΕΛ Σουφλίου, όπου και εξέδωσε για λογαριασμό τους εισιτήρια με προορισμό τον Πειραιά.
Κατασχέθηκαν δύο εισιτήρια και τρία κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στ h ν κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.

5.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 62χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο.
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο
που ξεπερνούν τα 1.400.000 ευρώ.
Χθες (17-2-2012) το πρωί συνελήφθη στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων σε συνεργασία με το Τμήμα Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 62 ετών, για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το δημόσιο, ως ομόρρυθμο μέλος λυθείσας εταιρείας με αντικείμενο βιομηχανικά είδη και μεταλλικά εργαλεία.
Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 1.443.952,05 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

6.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες σε σπίτια.
Συνελήφθησαν πέντε (5) αλλοδαποί μέλη της οργάνωσης, ενώ αναζητείται άλλος ένας (1) αλλοδαπός.
Εξιχνιάσθηκαν δώδεκα (12) περιπτώσεις ληστειών σε σπίτια σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής .
Εξαρθρώθηκε την 15-2-2012 στο Π. Φάληρο, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών σε συνεργασία με το Τ.Α. Αγίου Δημητρίου και την Ο.Π.Κ.Ε. εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες σε σπίτια σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής.
Συνελήφθησαν μετά από αστυνομική επιχείρηση το μεσημέρι της 15-2-2012 στο Π. Φάληρο, πέντε (5) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 26, 24, 23, 21 και 20 ετών, ενώ αναζητείται άλλος ένας 25χρονος αλλοδαπός συνεργός τους.
Από την έρευνα προέκυψε ότι οι παραπάνω δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με συνεχή δράση, η οποία με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά εδώ και ένα τετράμηνο περίπου, έμπαιναν σε σπίτια πολιτών, βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες και χρησιμοποιώντας την απειλή όπλων και μαχαιριών αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικά – ηλεκτρικά είδη και σε κάποιες περιπτώσεις οχήματα.
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας έχουν εξιχνιασθεί δώδεκα (12) ληστείες :
  • Την 29/10/2011 ληστεία σε οικία στην περιοχή του Αλίμου.
  • Την 1/12/2011 ληστεία σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου.
  • Την 1/12/2011 ληστεία σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου.
  • Την 02/12/2011 ληστεία σε διαμέρισμα στην περιοχή της Ν. Σμύρνης, όπου αφαίρεσαν και ένα (1) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.
  • Την 13/12/2011 ληστεία σε οικία στην περιοχή της Ν. Σμύρνης.
  • Την 16/12/2011 ληστεία σε διαμέρισμα στην περιοχή της Ηλιούπολης, όπου αφαίρεσαν και ένα (1) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο .
  • Την 16/12/2011 ληστεία σε οικία στην περιοχή του Αλίμου.
  • Την 19/12/2011 ληστεία σε οικία στην περιοχή του Αλίμου.
  • Την 30/1/2012 ληστεία σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου.
  • Την 31/1/2012 ληστεία σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αλίμου.
  • Την 06/02/2012 ληστεία σε οικία στην περιοχή του Αλίμου.
  • Την 15/2/2012 ληστεία σε οικία στην περιοχή του Βύρωνα.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο διαμέρισμα που διέμεναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, διαρρηκτικά εργαλεία, μαχαίρια, γάντια κ.τ.λ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη ληστειών, διάπραξη ληστειών κατ΄ εξακολούθηση και παράνομη κατοχή όπλων.

7.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα 18 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάσθηκε απαγωγή 32χρονου αλλοδαπού.
Σύλληψη ενός (1) αλλοδαπού δράστη.
Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η αρπαγή 32χρονου αλλοδαπού υπηκόου Πακιστάν, που διαπράχθηκε την 4-1-2011 στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου.
Δράστες της παραπάνω αρπαγής είναι πέντε (5) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν.
Συνελήφθη ο 53χρονος δράστης ο οποίος κρατούσε τον απαχθέντα και παρέλαβε τα λύτρα των 3.200 ευρώ για την απελευθέρωσή του, ενώ ένας (1) εκ των συνεργών του που αναγνωρίσθηκε από τον απαχθέντα, είναι ήδη κρατούμενος για υπόθεση αρπαγής και ανθρωποκτονίας 43χρονου ομοεθνή του.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι τρεις (3) συνεργοί του.


8.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απογευματινές ώρες της 15-2-2012, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, μία 48χρονη γυναίκα και ένας 29χρονος άνδρας (μητέρα και γιός), για απόπειρα εκβίασης, ηθική αυτουργία σε εμπρησμό και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, ενώ αναζητείται ένας 40χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, λόγω οικονομικής διαφοράς που είχαν με 36χρονη ημεδαπή, προκάλεσαν την απόφαση του 40χρονου αλλοδαπού να προβεί στον εμπρησμό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου της, με αποτέλεσμα να καταστραφεί αυτό ολοσχερώς και παράλληλα την αποστολή μηνυμάτων ( sms ) με απειλές για τη σωματική ακεραιότητα της παθούσας και των ανήλικων παιδιών της, για εκφοβισμό.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
 
ΠΗΓΗ: astynomia.gr


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ