Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΠΕΡΙ Μ.Τ.Σ

ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ

Αγανάκτηση απόστρατων με τις συνεχείς αναβολές καταβολής των μερισμάτων τους απο το ΜΤΣ


Δημοσιευμένο στο : http://www.aneaed.gr , http://www.ipathessaloniki.gr

Πέμπτη, 14 Ιούλιος 2011

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ EN ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ

ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 004 / 2011

Θεσσαλονίκη 13 Iουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
- Πριν από 4 μήνες περίπου, η Διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, με τις ευλογίες των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη και χωρίς να προηγηθεί διάλογος με τους μετοχομερισματούχους, επέβαλε ετσιθελικά μείωση των μερισμάτων κατά 25 % και μάλιστα αναδρομικά από 1-1-2011. Ταυτόχρονα επιβλήθηκε στους εν ενεργεία αύξηση των κρατήσεων για λογαριασμό του Μετοχικού Ταμείου Στρατού σε ποσοστό επίσης 25 %.

Και ενώ έστω μετά από τις ετσιθελικές αυτές μειώσεις των μερισμάτων και τις αυξήσεις των κρατήσεων, οι μερισματούχοι θεώρησαν ότι θα λαμβάνουν στην ώρα τους αυτό το κουρεμένο μέρισμα, το Μετοχικό Ταμείο Στρατού και οι συναρμόδιοι υπουργοί Άμυνας και Οικονομικών διέψευσαν τους πάντες. Στις 4-7-2011 το Μ.Τ.Σ. ανακοινώνει ότι λόγω τεχνικών προβλημάτων! η πληρωμή των μερισμάτων που θα έπρεπε να γίνει στις 5-7-2011, θα γίνει το πιθανότερο στις 11 ή 12-7-2011. Στις 12-7-2011 και ενώ το σύνολο των συνταξιούχων άδικα πηγαινοερχόταν στις τράπεζες, το Μ.Τ.Σ. με νέα ανακοίνωσή του, κάνει γνωστό ότι δεν υπάρχουν χρήματα!! Και ότι οι συνομιλίες με τον Υπουργό Οικονομικών είναι σε καλό δρόμο!! Επομένως στην πρώτη ανακοίνωσή του έλεγε ψέματα!! Ταυτόχρονα, θα πρέπει για άλλη μια φορά να κάνουμε γνωστό ότι τα Βοηθήματα Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (Β.Ε.Α.), τα χρήματα των οποίων προέρχονται από κρατήσεις των εν ενεργεία αστυνομικών και στρατιωτικών από την ημέρα γέννησης του παιδιού, εκκρεμούν αιτήσεις για απόδοση αυτών στους δικαιούχους από τον μήνα Οκτώβριο 2008 !!

Αυτό το Αίσχος, αυτή η προσβολή των συνταξιούχων Αστυνομικών και Στρατιωτικών ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ. Να είναι βέβαιοι όλοι για αυτό. Δεν εργάσθηκαν οι συνταξιούχοι μας, 30 και 35 χρόνια σε τρομερές συνθήκες εργασίας, αποδίδοντας από τον πενιχρό μισθό τους κρατήσεις για να λάβουν αυτά τα ελάχιστα ανταποδοτικά μερίσματα όταν απόμαχοι πλέον προσπαθούν να διαβιώσουν με αξιοπρέπεια. Όλες οι δράσεις μας, αποκλειστικό σκοπό θα έχουν την διαφύλαξη της αξιοπρέπειας των μελών μας, που θίγεται βάναυσα το τελευταίο χρονικό διάστημα από την Διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού με τις ευλογίες της Κυβέρνησης. Ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, γνωρίζει καλά το θέμα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού καθόσον μέχρι πρόσφατα ήταν αυτός Υπουργός Εθνικής Άμυνας ! Να είστε βέβαιοι ότι οι συνταξιούχοι Αστυνομικοί είναι θλιμμένοι αλλά και τρομερά θυμωμένοι.

Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθόσον όπως προαναφέραμε η εκάστοτε Διοίκηση του Μ.Τ.Σ. διορίζεται και ελέγχεται από τον εκάστοτε Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Καλούμε τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, να προβεί αμέσως σε έντονες διαμαρτυρίες προς την Κυβέρνηση.

Καλούμε τους Βουλευτές όλων των κομμάτων του Νομού Θεσσαλονίκης, να προβούν αμέσως σε κατάθεση σχετικών ερωτήσεων στην Βουλή, τις οποίες να κοινοποιήσουν και σε μας για ενημέρωση των μελών μας.

Καλούμε τις Διοικήσεις των Συνδικαλιστικών Ομοσπονδιών των εν ενεργεία να προγραμματίσουν δυναμικές κινητοποιήσεις.

Καλούμε τις Διοικήσεις των Ομοσπονδιών – Ενώσεων και Σωματείων των εν αποστρατεία αστυνομικών, σε συντονισμό κοινών δυναμικών δράσεων με αρχή την ενημέρωση των Βουλευτών των νομών τους και των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Καλούμε τα 700 μέλη μας, αλλά και όλους τους συνταξιούχους Αστυνομικούς, μερισματούχους του ΜΤΣ, να ευρίσκονται σε ετοιμότητα για δυναμικές κινητοποιήσεις..
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ Σωτήριος ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος

6975905031 6975905020
ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

1) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

2) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

3) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

4) ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

5) ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ

6) Π.Ο.ΑΣ.Υ. – Π.Ο.ΑΞΙ.Α.

7) ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

8) ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

9) Μ.Μ.Ε.







ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟΥ Μ.Τ.Σ.
Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων

Αρ. Πρωτ. : 242/2011

Πειραιάς 12 Ιουλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο. 19/2011

Όπως είναι πλέον σε όλους γνωστό, το ΜΤΣ με ανακοίνωση του ενημέρωσε τους μερισματούχους, ότι «δεν θα καταστεί δυνατή η καταβολή του μερίσματος Γ΄ τριμήνου στις 5 Ιουλ 2011, λόγω τεχνικού προβλήματος και ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί το δυνατό συντομότερο, με πιθανή ημερομηνία την 11η ή 12η Ιουλίου».

Σήμερα με νεώτερη ανακοίνωση αναφέρει ότι «κατεβλήθη προσπάθεια εξεύρεσης χρηματικού ποσού, όμως λόγω αντικειμενικής δυσκολίας τούτο δεν κατέστη δυνατό και ότι η συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών για εξεύρεση λύσης συνεχίζεται».

Αντιπαρερχόμενοι την επίκληση ανακριβών αιτίων στο κείμενο της πρώτης ανακοίνωσης θα θέλαμε να ρωτήσουμε:

Κύριε Υπουργέ,

Υπάρχει τελικά σχέδιο διάσωσης, εξυγίανσης και ανάπτυξης του ΜΤΣ, ή το οδηγείτε στο γκρεμό, δένοντας μαζί του και τα Μετοχικά Ταμεία του Ναυτικού και της Αεροπορίας, όπως διαφαίνεται από πρόσφατη πρόταση της ΓΔΟΣΥ και από παλαιότερες δηλώσεις και ρηχές μελέτες που τις υποστηρίζουν και θέλουν, ενοποίηση των τριών Ταμείων, υφαρπαγή των μικρών αποθεματικών των ΜΤΑ και ΜΤΝ και μεταβίβαση της αρμοδιότητας σε άλλο Υπουργείο;

Κύριε πρόεδρε του ΜΤΣ:

Έχετε κάτι ουσιαστικό να προσφέρετε στο μεγάλο ζητούμενο της διάσωσης του ΜΤΣ, ή θα συνεχίσετε να μιλάτε για παιδιά που έπεσαν και χτύπησαν, για πράξεις και παραλείψεις Διοικητικών Συμβουλίων, για εκατομμύρια που δόθηκαν και χάθηκαν κλπ, χωρίς ωστόσο να απευθύνεστε αρμοδίως στη Δικαιοσύνη και να αναλάβετε πρωτοβουλία για πλήρη οικονομικό – διαχειριστικό έλεγχο;

Θα συνεχίσετε να πληροφορείτε ανακριβώς εκπροσώπους των μερισματούχων, ότι η ΓΔΟΣΥ ολοκληρώνει την πρόταση που επεξεργάζεται για την ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ των «κοινωνικών πόρων» των Μ.Τ. των Ενόπλων Δυνάμεων και την κατ’ αναλογία του αριθμού των μερισματούχων κατανομή τους, ενώ γνωρίζετε πως αυτοί οι πόροι είναι ήδη ημιθανείς, όπως επίσης γνωρίζετε πως η πρόταση της ΓΔΟΣΥ, αν μιλάμε για την ίδια, προβλέπει την, χωρίς εξαίρεση, υπαγωγή της κινητής και ακίνητης περιουσίας των φορέων του ΥΠΕΘΑ, στο θεσμικό πλαίσιο επενδύσεων και αξιοποίησης της περιουσίας των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, όπως ορίζεται από τις διατάξεις των άρθρων 45 έως 52 του ν.3863/2010 (ΦΕΚ Α΄115);

Κύριε πρόεδρε της ΕΑΑΣ και κύριε εκπρόσωπε των μερισματούχων της ΕΛΑΣ, ως μέλη του ΔΣ του ΜΤΣ, έχετε εξετάσει τρόπους με τους μπορείτε να αντιδράσετε στα τεκταινόμενα, συναισθανόμενοι τις υποχρεώσεις σας έναντι των χιλιάδων αποστράτων;

Καλούμε τα κόμματα και τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, μεταξύ των λοιπών σοβαροτάτων προβλημάτων που ταλανίζουν τον ελληνικό Λαό, να ενσκήψουν και στα προβλήματα των στρατιωτικών, για να μην μεταλλαχτούν σε κοινωνικούς επαίτες και να πάρουν σαφή θέση για το πρόβλημα των Μετοχικών Ταμείων των Ε.Δ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Αναπλ. Γενικός Γραμματέας Ο Πρόεδρος

Άννα Βλαχοπούλου Εμμανουήλ Σαρτζετάκης

Αξιωματικός Ε.Δ. ε.α. Αξιωματικός Ε.Δ. ε.α.

http://www.aneaed.gr/?p=2161






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ