Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ



Αύξηση της μικρο-εγκληματικότητας με ληστείες σπιτιών και αυτοκινήτων και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων σε υψηλό ποσοστό παρουσιάζει η Πελοπόννησος, όπως ανέφερε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής της Περιφέρειας, ταξίαρχος Ηλίας Γεργακόπουλος, ενημερώνοντας σχετικά το Περιφερειακό Συμβο...ύλιο.
Όπως σημείωσε ο κ. Γεωργακόπουλος, μεγαλύτερη εγκληματικότητα στην περιφέρεια παρουσιάζει η Κορινθία και ακολουθεί η Μεσσηνία, με τη Λακωνία και την Αργολίδα να κινούνται στα ίδια επίπεδα, ενώ η Αρκαδία «θεωρείται ο πιο ήσυχος νομός».

Παράλληλα, ο ταξίαρχος ζήτησε συνεργασία, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα και να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Είπε ότι, ειδικά για την Αργολίδα, τα προβλήματα δημιουργούνται στην περιοχή λόγω των Ρομά και των μεταναστών, αλλά και των φυλακών στην Τίρυνθα και το Ναύπλιο. Σημείωσε ότι φέτος καταγράφεται μείωση τροχαίων στην περιοχή.

Στην Αρκαδία, κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2011, παρατηρήθηκε μικρή αύξηση σε κλοπές και διαρρήξεις, ενώ τα όποια προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στα τροχαία ατυχήματα, αν και μειωμένα, λόγω του ορεινού οδικού δικτύου, κυρίως τους χειμερινούς μήνες, και στις αθλητικές συναντήσεις, λόγω των αγώνων του Αστέρα στη Σούπερ Λίγκα.

Στην Κορινθία, είπε ο κ. Γεωργακόπουλος, παρουσιάζεται αύξηση της εγκληματικότητας με κλοπές και διαρρήξεις. Τελευταία, είπε, έγιναν αρκετές συλλήψεις δραστών, που ενέχοντο σε ληστείες, εν ώρα ύπνου.

Προβλήματα, πρόσθεσε, παρατηρούνται στους δρόμους, λόγω της κομβικής θέσης του νομού και της γειτνίασής του με την Αθήνα. Στην περιοχή παρατηρείται «εισαγώμενη» εγκληματικότητας, ενώ εσχάτως ανακύπτει πρόβλημα στο λιμάνι, αφού λόγω θαλάσσιας σύνδεσης με την Ιταλία συγκεντρώνονται λαθρομετανάστες, κυρίως Αφγανοί.

Στη Λακωνία, όπως ανέφερε ο ταξίαρχος, τα πράγματα είναι πιο ήρεμα. Παρατηρούνται, βέβαια, τροχαία ατυχήματα, λόγω του οδικού δικτύου, το οποίο χαρακτήρισε προβληματικό. Είπε, επίσης, ότι πρόβλημα δημιουργεί η παραμονή πολλών μεταναστών και Ρομά στη Σκάλα και τη γύρω περιοχή.
 
Εκ : facebook.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ