Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΩΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΩΣ




-Το μικρό αυτό έντυπο που κρατάς, αγαπητέ δεν είναι μία πραγματεία για το μέγιστο και ιερότατο μυστήριο της Μετανοίας – Εξομολογήσεως.
 Προϋποθέτει μελέτη και γνώση παρομοίων διαφωτιστικών βιβλίων ή κειμένων όπως και λύση σχετικών αποριών έπειτα από συζήτηση με έμπειρα σε τέτοια θέματα πρόσωπα. Είναι απλώς ένα σύντομο υπομνηστικό για μια καλύτερη και πιο συγκεκριμένη προετοιμασία για το ιερό Μυστήριο.

-Ωστόσο, με δύο λόγια, πρέπει να ξέρεις πώς η μεγαλύτερη επιστήμη, αλλά και η δυσκολότερη τέχνη είναι να γνωρίσεις αληθινά τον εαυτό σου αλλά και να μην τον στερήσεις το μεγαλύτερο αγαθό, που πραγματικά διψά κάθε ανθρώπινη ψυχή, την λύτρωση ! Και τη λύτρωση αυτή χαρίζει μόνο ο Θεάνθρωπος Λυτρωτής, ο Ιησούς Χριστός, που ο ίδιος ίδρυσε και νομοθέτησε σαν μοναδικό λυτρωτικό μέσο στην Εκκλησία Του τη Μετάνοια – Εξομολόγηση. Για αυτό και πρέπει να υπερπηδήσεις τα οποιαδήποτε εμπόδια που σου φράζουν το δρόμο προς το Ιερό Εξομολογητήριο. Εδώ σε περιμένει με στοργή ο αντιπρόσωπος του Χριστού, ο Πνευματικός, που σαν άνθρωπος γνωρίζει να συμπαθεί και να κατανοεί τους συναμαρτωλούς αδελφούς του.

-Για αυτό πέταξε μακριά σου κάθε σκέψη ντροπής ή φόβου. Γιατί να ντραπείς ή να φοβηθείς, όταν η ψυχή σου πάσχει και υποφέρει από τις φοβερές συνέπειες της πολύμορφης αμαρτίας; Όταν όχι μία, αλλά πολλές αρρώστιες σε βασανίζουν, απέφευγες ποτέ το γιατρό και το Νοσοκομείο από ντροπή;

-Αλλά πάλι μην παρασυρθείς από μερικούς που ζητούν να τους διαβασθή μία « Ευχή » χωρίς προηγούμενη Εξομολόγηση. ΄Οπου και όταν αυτό γίνεται από άγνοια ή παράβαση είναι φοβερή αμαρτία και θεομπαιξία.

-Με πίστη λοιπόν και ειλικρίνεια προχώρησε στο Ιερό Εξομολογητήριο. Και να είσαι απόλυτα βέβαιος πως η άπειρη αγάπη του Εσταυρωμένου Λυτρωτή θα σε δεχθεί και θα σε απαλλάξει από το βάρος που σε πιέζει. Εκείνος λέγει « Δεύτε προς με πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι, και εγώ αναπαύσω υμάς ».
Εκ εντύπου Μονής Αγίου ΄Ορους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ