Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΤΕΤΑΡΤΗ 06/11, ΠΕΜΠΤΗ 07/11 ΔΥΟ ΒΡΑΔΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ QATAR ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ …

 
 
ΠΗΓΗ :
Versus Travel Newsletter
newsletter@versus-travel.gr
 
 
 
Λόγω της μεγάλης συμμετοχής σας, η βραδιά της Τετάρτης 06/11 με την Qatar θα επαναληφθεί και την Πέμπτη 07/11 ως διπλή βραδιά με την προσθήκη της εκδήλωσης για το Feng Shui.   
Δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας στο 210.41.01.601 εσ. 123.
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 06/11
19: 30
Στους Θησαυρούς της Ινδοκίνας : ΒΙΕΤΝΑΜ – ΚΑΜΠΟΤΖΗ
 
Βραδιά με φαγητό, ποτό και ΜΟΥΣΙΚΗ 
 
 
ΠΕΜΠΤΗ 07/11
 
ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 18:15
FENG SHUI,  με την Μαρία ΚΟΝΤΕ
 
ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 19:30
Στους Θησαυρούς της Ινδοκίνας : ΒΙΕΤΝΑΜ – ΚΑΜΠΟΤΖΗ
 
Βραδιά με φαγητό, ποτό και ΜΟΥΣΙΚΗ  
 
 
Ταξίδι αναψυχής στους  Θησαυρούς  της Ινδοκίνας
 ΒΙΕΤΝΑΜ – ΚΑΜΠΟΤΖΗ 
Χώρες  για πολλά χρόνια απομονωμένες  και μυστηριώδεις,  προκαλούν  συνειρμικές αναφορές ρίγη συγκίνησης στους μεγαλύτερους που έχουν διαβάσει τον «Εραστή» της Μαργκερίτ Ντιράς  και θυμούνται τη γαλλική αποικιοκρατία και τον πόλεμο του Βιετνάμ, ενώ οι νεότεροι  μάλλον γνωρίζουν ελάχιστα πράγματα γι’ αυτές.
Αναμφισβήτητα το Βιετνάμ και η Καμπότζη είναι από τις πιο φιλόξενες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας. Και γι’ αυτό ευθύνονται φυσικά οι ντόπιοι άνθρωποι, η διάχυτη ηρεμία και η απλότητα, τα μοναδικά τοπία, ο παραδοσιακός τρόπος ζωής των ανθρώπων τους. Αγορές, περίτεχνες παγόδες και μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς αλλά και μοντέρνα τέχνη που αναπτύσσεται συνεχώς, «περιπέτειες» σε πλωτά ποτάμια, λίμνες και μυθικά θαλάσσια περάσματα ανάμεσα σε νησάκια – βράχους, σε ορεινούς όγκους που χάνονται μέσα στην ομίχλη, φυτείες καουτσουκόδεντρων, τσαγιού, καφέ και δασωμένους λόφους,  με μια θάλασσα από ορυζώνες και κυρίως με λαούς φιλόξενους  και αισιόδοξο που αποφάσισε να ξεχάσει το σκοτεινό παρελθόν και να αξιοποιήσει ό,τι μπορεί να τον πάει μπροστά.
Το παραμυθένιο Βιετνάμ σύμφωνα µε τους τοπικούς μύθους γεννήθηκε από τον έρωτα ενός θαλάσσιου δράκου και μιας πανέμορφης νεράιδας, που ζούσε στα βουνά.  Τα 100 παιδιά τους σκορπίστηκαν, πενήντα από αυτά στα βουνά και τα υπόλοιπα στις θάλασσες «δημιουργώντας» ένα από τα ομορφότερα σκηνικά που υπάρχουν. Mαγεία και μυστήριο, έντονα χρώματα, πολυσχιδείς ακτές, βουνά και ατελείωτες εκτάσεις με καλλιέργειες ρυζιού, παρθένα δάση με εξωτική βλάστηση και παραλίες , σπηλιές και καταρράκτες συνθέτουν το σκηνικό της χώρας του Βιετνάμ.
Οι Βιετναμέζοι περιγράφουν τη χώρα τους σαν ένα κομμάτι μπαμπού που στις άκρες του υπάρχουν δυο κρεμασμένα καλάθια ρυζιού: το εύφορο Δέλτα του Μεκόνγκ στο νότο και το Δέλτα του Κόκκινου Ποταμού στο βορρά.
·         Το Ανόι  στο Βορρά  είναι μια πρωτεύουσα μοναδική . Μπορεί να ακούγεται ως κλισέ όμως πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει άλλη σαν κι αυτή. Χτισμένο γύρω από τη λίμνη Χοάν Κιέμ -όπου λίγο μετά την αυγή οι Βιετναμέζοι παίζουν μπάντμιντον, κάνουν ται τσι ή απλά απολαμβάνουν τον περίπατό τους στο πάρκο- με μια εντυπωσιακή αρχιτεκτονική – χαρμάνι  επιδράσεων γαλλικών, ρωσικών και κινέζικων, το Ανόι ισορροπεί ανάμεσα στην παράδοση και τον μοντερνισμό.
·         Όσο για την συμπρωτεύουσα στο Νότο η  Σαϊγκόν είναι η πόλη που δεν «κοιμάται» ποτέ.  Λες και όλοι είναι απασχολημένοι συνεχώς με κάτι: αγορές, πωλήσεις, μελέτη, κατασκευή, ράψιμο, φλερτ, μαγείρεμα. Τα πάντα σε διαρκή κίνηση. Η παλιά Σαϊγκόν, το σημερινό Χο Τσι Μινχ,  είναι η μεγαλύτερη πόλη –και το μεγαλύτερο λιμάνι-  της χώρας, πολύβουη,  ρευστή, εξωτική και τριτοκοσμική ταυτόχρονα, όμως ίσως για όλα αυτά μαζί και να αποπνέει αυτή την εξαιρετικά γοητευτική ατμόσφαιρα .
Όλα βέβαια εξηγούνται καθώς το μεγάλο «Ποτάμι των Εννέα Δράκων»,  ο ποταμός Μεκόνγκ, που εκβάλλει στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, προσφέρει στο αχανές δέλτα του, γη πολύ εύφορη, γνωστή και  ως το «καλάθι του ψωμιού» του Βιετνάμ, αν και πρόκειται για το «καλάθι του ρυζιού», αφού η περιοχή μπορεί να θρέψει με ρύζι όλο το Βιετνάμ και παραπάνω.
Αν ακολουθήσεις τα πλοκάμια του Μεκόνγκ  βόρεια προς τις πηγές του,  και περνώντας τα σύνορα του Βιετνάμ με την Καμπότζη φτάνεις στη λίμνη Tόνλε Σαπ, όπου επί αιώνες απίθανοι ναοί και κομμάτια ζούγκλας συνθέτουν την  εξωτική πολιτεία την  θεϊκης Ανγκορ. Για τη δηµιουργία του Ανγκορ υπάρχουν πολλοί θρύλοι, αφού και οι θνητοί δεν πίστευαν ότι µπορεί να είναι ανθρώπινο έργο.  Η λέξη Ανγκορ προέρχεται από τη λέξη «ναγκάρα», πρωτεύουσα στα σανσκριτικά, και αφορά 50 µνηµεία που εκτείνονται σε επιφάνεια 230 τ. χλµ. στην καρδιά της Καμποτζιανής ζούγκλας, περιλαμβάνοντας ένα σύνολο διαφορετικών στυλ, περιόδων και µνηµείων. Για τον πολιτισμό των Χμερ, η πολιτεία του Ανκορ  συμβολίζει το κέντρο του σύμπαντος. Έφτασαν  στις μέρες μέσα από παρεμβάσεις  του  χρόνου και της φύσης,   που έκαναν φανερά τα σηµάδια τους και  είναι το μεγαλύτερο σύμπλεγμα Ινδουιστικών ναών και κορυφαίο θρησκευτικό μνημείο κλασσικού ύφους της αρχιτεκτονικής των Χμερ.
Στις  μέρες μας, για μερικούς που ήδη «ξέρουν», η πολιτεία του Ανκορ θα μπορούσε να είναι το 8ο Θαύμα, σίγουρα όμως είναι ο πόλος έλξης των ταξιδιωτών στην Ινδοκίνα και λόγος ραγδαίας τουριστικής ανάπτυξης της ΚΑΜΠΟΤΖΗΣ.  
FENG SHUI   σημαίνει Άνεμος και Νερό!
Είναι η πανάρχαια Κινέζικη Τέχνη χωροθεσίας και χωροδιάταξης, με ιστορία περίπου 4000 ετών. Είναι η Τέχνη της εναρμόνισης του Ατόμου με το περιβάλλον του, φυσικό ή τεχνητό. Η ορθή εφαρμογή των κανόνων της Κινέζικης χωροθεσίας μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες υγείας, ευημερίας και αρμονικών σχέσεων με τους γύρω μας. Σύμφωνα με την Κινέζικη Ταοϊστική αντίληψη για την δημιουργία του Κόσμου και για την Εξέλιξη του Ατόμου, υπάρχουν τρία είδη Τύχης:  Η Ουράνια, η Ανθρώπινη και η Γήινη …
 
ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ,  ΤΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΦΤΕΡΑ ΤΗΣ QATAR

H Qatar Airways μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, πετά σε περισσότερους από 120 προορισμούς παγκοσμίως, προσφέροντας ένα ασύγκριτο επίπεδο ποιότητας υπηρεσιών το οποίο συνέβαλε στο να γίνει αυτή η βραβευμένη αεροπορική εταιρεία η καλύτερη του κόσμου.
Έχοντας ψηφιστεί ως η αεροπορική εταιρεία της χρονιάς για το 2012 και το 2011 από τον αναγνωρισμένο ελεγκτικό φορέα Skytrax, η Qatar Airways κέρδισε την εμπιστοσύνη του ταξιδιωτικού κοινού.
Τα αεροπορικά ταξίδια έχουν φτάσει στο σημείο να θεωρούνται δεδομένα στις περισσότερες γωνιές του πλανήτη. Με ένα μεγαλύτερο αριθμό επιβατών και μια μεγαλύτερη διαθέσιμη γκάμα επιλογών, οι αεροπορικές εταιρίες που επιδιώκουν να διατηρήσουν ή να ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας με ολοένα αυξανόμενη αποτελεσματικότητα….
 
 
Οι βραδιές μας θα κλείσουν με φαγητό, ποτό και μουσική στον ατμοσφαιρικό 6ο όροφο της λέσχης μας, με φόντο το φωτισμένο βράχο της πόλης μας... 
 
Η δήλωση συμμετοχής είναι υποχρεωτική. Παρακαλούμε δηλώστε τη συμμετοχή σας, καλώντας στο τηλέφωνο 210.41.01.601 εσ. 123
 
 
Σε περίπτωση που δηλώσατε συμμετοχή και για οποιαδήποτε αιτία δεν μπορείτε τελικά να παρευρεθείτε, παρακαλούμε όπως ακυρώσετε τη συμμετοχή σας καλώντας στο τηλέφωνο 210.41.01.601 εσ. 123
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ