Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Βυθισμένη ήπειρο στην θάλασσα της Βραζιλίας εντόπισαν οι επιστήμονες

 

Free Games for Android and iPhones, iPads - Try them Free!!Εάν βρίσκεστε στην Ελλάδα και τα παιχνίδια δεν κατεβαίνουν, κατεβάστε το VPN Oneclick
202
’Ÿ¹Ã¼έ½· ήÀµ¹Á¿ ÃÄ·½ ¸ά»±Ãñ Ä·Â ’Á±¶¹»ί±Â µ½ÄόÀ¹Ã±½ ¿¹ µÀ¹ÃÄή¼¿½µÂ

Διαθέτει πετρώματα που σχηματίζονται μόνο στη ξηρά
Χαμένη Ατλαντίδα στο βυθό του Ατλαντικού Ωκεανού, εντόπισαν Βραζιλιάνοι επιστήμονες. Οι βυθισμένες πλάκες βρίσκονται 1.500 χιλιόμετρα ανοιχτά του Ριο Ντε Τζανέιρο και πιθανά αποτελούσαν μέρος ηπείρου που βυθίστηκε κατά τη δημιουργία του ωκεανού.

Οι Βραζιλιάνοι ερευνητές ανακάλυψαν στις πλάκες ίχνη από γρανίτη, πέτρωμα το οποίο σχηματίζεται μόνο στην ξηρά, ενώ σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Βραζιλιάνικης Υπηρεσίας Γεωλογίας (CPRM) Ρομπέρτο Βεντούρα Σάντος θα συνεχιστούν οι γεωτρήσεις προκειμένου να επιβεβαιωθεί η θεωρία αυτή:

«Πιθανότατα πρόκειται για την βραζιλιάνικη Ατλαντίδα. Είμαστε σχεδόν βέβαιοι, αλλά θα πρέπει να ενισχύσουμε κι άλλο την υπόθεσή μας. Η τελική επιστημονική αναγνώριση θα έρθει στο τέλος του τρέχοντος έτους, όταν και θα διεξάγουμε γεωτρήσεις στην περιοχή προκειμένου να ανακτήσουμε περισσότερα δείγματα των πετρωμάτων αυτών», δήλωσε ο Σάντος.

Το Βραζιλιάνικο υποβρύχιο καταδύθηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό σε βάθος 910 μέτρων και ανακάλυψε το γρανίτη σε ένα βράχο επιφάνειας 100 τετραγωνικών μέτρων, ενώ προς επιβεβαίωση των θεωριων τους, οι επιστήμονες εντόπισαν και μεγάλες ποσότητες χαλαζιακής άμμου, η οποία επίσης σχηματίζεται μόνο στην ξηρά.
Μάλιστα, μετά τις πρόσφατες ανακαλύψεις, η Βραζιλιάνικη Υπηρεσία Γεωλογίας εκφράζει την πεποίθηση ότι τα στοιχεία αυτά μπορεί να οδηγήσουν στην ανακάλυψη ενός υποθαλάσσιου αδαμαντωρυχείου, γεγονός που έχει ήδη προσελκύσει αρκετές εταιρίες.

Όσο για τον όρο «χαμένη Ατλαντίδα», ο Σάντος εξηγεί: «Κάνουμε λόγο για χαμένη Ατλαντίδα περισσότερο από συμβολική άποψη. Προφανώς δεν περιμένουμε να βρούμε μια χαμένη πόλη στη μέση του Ατλαντικού. Αλλά αν είναι αλήθεια ότι έχουμε βρει μια ήπειρο στη μέση του ωκεανού, θα είναι μία πολύ μεγάλη ανακάλυψη με διάφορες επιπτώσεις όσον αφορά την επέκταση της υφαλοκρηπίδας και γενικά για την επιστήμη της γεωλογίας».


ΠΗΓΗ :  Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=55254:vythismeni-ipeiro-stin-thalassa-tis-vrazilias-entopisan-oi-epistimones&catid=52:episthmonika&Itemid=350#.Un-GV3CpVrw#ixzz2kFRXrYGT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ