Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΜΠ. ΟΜΠΑΜΑ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΙΚΗΤΕΣ. ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

ΠΗΓΗ :   "    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    "  
18/10/2013
Πλήγμα για την αμερικανική οικονομία, το οποίο επιβράδυνε τους ρυθμούς ανάπτυξής της όσο ο,τιδήποτε άλλο την τελευταία τριετία χαρακτήρισε την αναστολή των ομοσπονδιακών κυβερνητικών λειτουργιών επί 16 ημέρες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

«Οι Δημοκρατικοί και οι υπεύθυνοι Ρεπουμπλικανοί έδωσαν τέλος στο πρώτο shutdown των τελευταίων 17 χρόνων», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, σημείωνοντας ότι «δεν υπάρχουν νικητές» μετά τη λήξη του.

«Όσοι πήραν την πρωτοβουλία για το shutdown, είπαν ότι το κάνουν για να σώσουν την αμερικανική οικονομία, δεν υπήρξε όμως τίποτα που να κάνει μεγαλύτερο κακό στην οικονομία μας σε σχέση με αυτές τις τακτικές». σημείωσε ο κ. Ομπάμα, συγκεντρώνοντας τα πυρά του στο ρεύμα του Tea Party εντός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
Στο μεταξύ, στην εργασία τους επέστρεψαν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στο αμερικανικό δημόσιο, λίγες ώρες αφότου Βουλή και Γερουσία υπερψήφισαν τη συμφωνία για το όριο δανεισμού και τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.
Μετά τη συμφωνία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών, οι οποίοι αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κύρωσε τα ξημερώματα της Πέμπτης τη συμφωνία.
Η συμφωνία εξασφαλίζει χρηματοδότηση στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό μέχρι τις 15 Ιανουαρίου και ανεβάζει το όριο δανεισμού των ΗΠΑ σε επίπεδο που επαρκεί για αποπληρωμή οφειλών μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου.
Στη συμφωνία δε δημιουργείται εμπόδιο στη μεταρρύθμιση του συστήματος περίθαλψης (Obamacare).
Στη Γερουσία, όπου πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί, η συμφωνία πέρασε αρκετά εύκολα (81 υπέρ έναντι 18 κατά). Στη Βουλή, όπου πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικανοί, πέρασε με 285 υπέρ (οι ψήφοι όλων των Δημοκρατικών και μέρους των Ρεπουμπλικανών) έναντι 144 κατά -ισχυρό τμήμα της Ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας, το οποίο όμως δεν κατάφερε να επιβληθεί.
Μιλώντας μετά το πέρας των ψηφοφοριών, ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι «τα μέλη του Κογκρέσου θα πρέπει να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη του λαού των ΗΠΑ».
«Πρέπει να τελειώνουμε με τη συνήθεια να κυβερνούμε μέσω των κρίσεων», πρόσθεσε.
Από την πλευρά της, η Κίνα χαιρέτησε την επίτευξη συμφωνίας, ενώ η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, τη χαρακτήρισε «σημαντική και αναγκαία».
Σε υποβάθμιση των ΗΠΑ σε «Α-» από «Α» προέβη ο κινεζικός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Dagong, ενώ διατήρησε αρνητικό το outlook.
Ως βασική αιτία της υποβάθμισης ο οίκος αναφέρει τη διαφωνία για το όριο του αμερικανικού χρέους και τον προϋπολογισμό που τερματίστηκε, προς το παρόν, με μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ