Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΟΜΠΑΜΑ: ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ. ΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 
02/10/2013
Στη μερική αναστολή των λειτουργιών της προχώρησε από χθες η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, με το δολάριο να σημειώνει πτώση και τις αγορές να ανησυχούν, αφότου η Γερουσία απέρριψε με 54 έναντι 46 ψήφων την τελευταία συμβιβαστική απόπειρα της ελεγχόμενης από τους Ρεπουμπλικανούς Βουλής για το ζήτημα του προϋπολογισμού.
Η Goldman Sachs ανέφερε ότι μια αναστολή η οποία θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες θα μπορούσε να κοστίσει μείωση κατά 0,9% του ΑΕΠ των ΗΠΑ για το τρέχον τρίμηνο.
Τα δύο σώματα του Κογκρέσου δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε έναν νέο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό και η ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικανούς Βουλή των Αντιπροσώπων επέμεινε στην καθυστέρηση της εφαρμογής της μεταρρύθμισης του Μπαράκ Ομπάμα για την υγειονομική ασφαλιστική κάλυψη (Obamacare) προκειμένου να δεχθεί να εγκρίνει το σχετικό νομοσχέδιο.
Περισσότεροι από 800.000 υπάλληλοι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης βρίσκονται αντιμέτωποι με την αναγκαστική αργία και άδεια άνευ αποδοχών.
Παράλληλα, δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα λάβουν αναδρομικά το εισόδημα το οποίο θα χάσουν.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε ότι το κλείσιμο κυβερνητικών υπηρεσιών θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί και υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να πείσει το Κογκρέσο να ξαναρχίσει η λειτουργία τους το συντομότερο δυνατόν.
«Όλα αυτά τα κάνετε μέσα σε ένα πολιτικό κλίμα που, πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια, σας έχει αντιμετωπίσει σαν να είστε σάκος του μποξ. Το κλείσιμο θα μπορούσε κάλλιστα να έχει αποσοβηθεί. Δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί», σημείωσε σε επιστολή του η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου Ενέργειας.

Αργότερα, ο Μπαράκ Ομπάμα κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικάνους για μια «ιδεολογική σταυροφορία» που έχει στόχο τη μεταρρύθμισή του για το σύστημα υγείας και κάλεσε τους βουλευτές να ψηφίσουν άνευ όρων για να συνεχιστεί η λειτουργία των κυβερνητικών υπηρεσιών.
«Πολλά μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων κατέστησαν σαφές ότι αν τους είχε επιτραπεί από τον πρόεδρο (Τζον) Μπένερ να ψηφίσουν απλώς με ένα ναι ή ένα όχι στο να παραμείνει σε λειτουργία η κυβέρνηση χωρίς όρους, αρκετές ψήφοι και από τα δύο κόμματα θα είχαν κρατήσει την κυβέρνηση του αμερικανικού λαού ανοιχτή και σε λειτουργία» πρόσθεσε.
Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ δήλωσε ότι ήλπιζε η Γερουσία, στην οποία πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί, θα συμφωνούσε στη δημιουργία μιας δικομματικής επιτροπής «ώστε να καταφέρουμε να λύσουμε το θέμα προς όφελος του αμερικανικού λαού».

Στο μεταξύ, τα αεροδρόμια, οι 116 ομοσπονδιακές φυλακές και τα ταχυδρομεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, ενώ και τα συστήματα υγείας του Medicare και Medicaid θα εξυπηρετούν τους ενδιαφερόμενους.
Το FBI, η CIA, η NSA και το Λιμενικό θα λειτουργούν κανονικά, εκτός από εκείνους που εργάζονται στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον.
Κλειστά θα παραμείνουν αρχαιολογικοί και τουριστικοί χώροι, με το Άγαλμα της Ελευθερίας, τα 
Εθνικά Πάρκα και τους Ζωολογικούς Κήπους να βάζουν λουκέτο.
Σχετικά με την κίνηση στους δρόμους, θα κόβονται κλήσεις μόνο για υπερβολική ταχύτητα και όχι για παράνομο παρκάρισμα.
Προβλήματα θα υπάρξουν και στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, ενώ στις Ένοπλες Δυνάμεις μέχρι να λήξει η κρίση δεν θα υπάρξουν πληρωμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ