Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

New York Times: Η βοήθεια προς την Ελλάδα, είναι βαρίδι για την Μέρκελ- «Πυρκαγιά» προκάλεσαν οι δηλώσεις του Σοίμπλε

New York Times: Η βοήθεια προς την Ελλάδα, είναι βαρίδι για την Μέρκελ- «Πυρκαγιά» προκάλεσαν οι δηλώσεις του Σοίμπλε

 



Υπό την μέγγενη της σωτηρίας της Ελλάδας βρίσκεται η προεκλογική εκστρατεία της Ανγκέλα Μέρκελ, με το επιτελείο της να προσπαθεί να «ρίξει» τους τόνους και να καθησυχάσει τους Γερμανούς ψηφοφόρους οι οποίοι μετά τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περί νέου πακέτου στήριξης ανησυχούν πως θα σηκώσουν το «βάρος», υποστηρίζουν σε δημοσίευμα τους οι New York Times.

Σε δημοσίευμα τους με τίτλο «Η βοήθεια προς την Ελλάδα είναι βαρίδι για την προεκλογική εκστρατεία της Μέρκελ» οι New York Times επισημαίνουν πως «τα στελέχη της κυβέρνησης Μέρκελ, προσπαθούν να αποτρέψουν να επηρεάσει η Ελλάδα και τα προβλήματα της την κατά τ' άλλα βαρετή προεκλογική της εκστρατεία», καθώς όπως σημειώνεται οι δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άναψαν «φωτιά» στους Γερμανούς ψηφοφόρους, οι οποίοι φοβούνται πως μπορεί να κληθούν να πληρώσουν τα «σπασμένα» για ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.
Ο εκπρόσωπος της κ. Μέρκελ, Στέφεν Σάιμπερτ, προσπάθησε να «ρίξει» τους τόνους, υποστηρίζοντας μια ημέρα μετά τις δηλώσεις Σόιμπλε, πως «δεν υπάρχει τίποτα νεότερο» υποστηρίζουν οι New York Times, οι οποίες χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών περί τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, ως «πυρκαγιά».
Συνεχίζοντας, οι NYT αναφέρονται και στην επίσκεψη του Γιόργκ Ασμουσεν στην Αθήνα και τις δηλώσεις του πως δεν έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο ενός νέου πακέτου στήριξης και δεν υπάρχει περίπτωση να έλθουν «στο τραπέζι» τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη και υποστηρίζουν πως μπορεί ο κ. Ασμουσεν να δήλωσε πως ήταν προγραμματισμένη η επίσκεψη του στην Αθήνα από καιρό,«ωστόσο η χρονική στιγμή τροφοδότησε υπόνοιες», οι οποίες ξεκίνησαν με τις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε.
Το δημοσίευμα παράλληλα εκτιμά, πως ως απόρροια των δηλώσεων του κ.Σόιμπλε, «επιδεινώθηκαν οι ήδη επιβαρυμένες σχέσεις της Γερμανίας με την Ελλάδα, προσφέροντας ''πυρομαχικά'' στους αντιπάλους της κ. Μέρκελ, η οποία προσπαθεί απελπισμένα να εξασφαλίσει μια ισχυρή δυναμική πριν από τιςεκλογές», παραθέτοντας και τις δηλώσεις του προέδρου των Σοσιαλδημοκρατών Πέτερ Στάινμπρουκ, ο οποίος κατηγόρησε την Γερμανίδα Καγκελάριο πως «κρύβει» το πραγματικό κόστος της γερμανικής βοήθειας προς την Ελλάδα μέχρι τις εκλογές, αλλά και του πρώην καγκελάριου Σρέντερ, ο οποίος κατηγόρησε την κ. Μέρκελ πως «ψεύδεται».
«Η Ελλάδα και το κόστος της διάσωσης της, παραμένει ένα ευαίσθητο σημείο για τους Γερμανούς ψηφοφόρους και μια πιθανή αδυναμία για την Μέρκελ», σημειώνει το δημοσίευμα και υποστηρίζει πως μπορεί να είναι σχεδόν βέβαιο πως οι Χριστιανοδημοκράτες θα κατακτήσουν την πρώτη θέση στις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα εξασφαλίσουν την πλειοψηφία και μια πιθανή απώλεια ψήφων θα αποδυναμώσει την διαπραγματευτική της δύναμη.
Οι συνέπειες των δηλώσεων του Γερμανού υπουργού Οικονομικών ωστόσο, επηρεάζουν και το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα σύμφωνα με τους New York Times, καθώς όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, «εφημερίδες στην Ελλάδα όπου η Γερμανία κατηγορείται για σοβαρές περικοπές στις κυβερνητικές δαπάνες, αντέδρασαν με σαρκαστικά πρωτοσέλιδα», όπως αυτό της Εφημερίδας των Συντακτών, «ο Σόιμπλε απειλεί με νέα βοήθεια», σημειώνουν οι NYT.
Γερμανοί αξιωματούχοι ωστόσο, τόνισαν πως παραμένουν αντίθετοι σε περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και έσπευσαν να υποστηρίξουν πως οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε δεν συνιστούν «αλλαγή» στην γερμανική πολιτική, υπογραμμίζει το δημοσίευμα.
Κλείνοντας, οι New York Times αναφέρονται και στην οργάνωση του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως κατά πάσα πιθανότητα θα είναι πολύ μικρότερο από τα προηγούμενα, ενώ η χρηματοδότηση του θα γίνει από τα πλεονάζοντα χρήματα της ανακεφαλαίωσης των τραπεζών και από μια πιθανή μείωση των τόκων από τα δάνεια που αποπληρώνει η χώρα. «Η ελπίδα είναι πως η Ελλάδα θα ''χρεώσει'' τους εταίρους της μόνο 5 δισ. ευρώ σε δάνεια», τονίζει το δημοσίευμα.


Πηγή: New York Times: 




























































ΠΗΓΗ :  iefimerida.  grhttp://www.iefimerida.gr/node/119117#ixzz2czzYBI16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ