Οι ναυτικές δυνάμεις των Φιλιππίνων και των Ηνωμένων Πολιτειών θα πραγματοποιήσει κοινή ναυτική άσκηση κοντά στην νήσο Huangyan στη Νότια Θάλασσα της Κίνας από τις 27 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο του στρατού των Φιλιππίνων Φιλιππίνων στρατός ανακοίνωσε την Πέμπτη.
Η 6ήμερη ναυτική άσκηση αποτελεί συνεργασία μεταξύ των 2 ναυτικών δυνάμεων και θα πραγματοποιηθεί στην θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται ανατολικά της νήσου Huangyan και σε απόσταση 60 ναυτικών μιλίων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ναυτικού των Φιλιππίνων Gregory Fabic.
Το πολεμικό ναυτικό των Φιλιππίνων θα αποστείλει ένα πλοίο και 500 άτομα προσωπικό για την άσκηση, ενώ από την πλευρά τους οι ΗΠΑ θα αποστείλουν τέσσερα πλοία, με 500 πεζοναύτες. Οι δύο πλευρές θα αναπτύξουν επίσης απροσδιόριστο αριθμό αεροσκαφών για την άσκηση.
Εν τω μεταξύ, το Λιμενικό Σώμα των Φιλιππίνων θα αποστείλει επίσης ένα πλοίο, ένα αεροσκάφος και μια ειδική ομάδα επιχειρήσεων.
«Θα εκτελεστούν σενάρια αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων, θαλάσσιας ασφάλειας, αντιμετώπισης καταστροφών, αλλά και ανθρωπιστικών αποστολών», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Φιλλιπίνων.
Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
http://english.peopledaily.com.cn/90786/8293007.html