Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΣΤΑ 10,17 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ

ΠΗΓΗ :  "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "  ΑΠΟΚΛΙΣΗ 3.5% ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ
26/06/2013
Απόκλιση της τάξης του 3.5% παρουσιάζουν, σε σχέση με τον στόχο του προϋπολογισμού, οι εισπράξεις από φορολογικά έσοδα το α’ πεντάμηνο, λόγω παράτασης της προθεσμίας κατάθεσης δηλώσεων Νομικών Προσώπων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με βάση τα οριστικά στοιχεία για τον Μάιο του 2013, οι Δ.Ο.Υ. επιδίωξαν την είσπραξη βάσει στοχοθεσίας 2,37 δισ. ευρώ, ενώ τελικά εισέπραξαν 2,04 δισ. ευρώ, ήτοι 14% απόκλιση  σε σχέση με το στόχο. 

Ως εκ τούτου και βάσει των οριστικών  στοιχείων, για το πεντάμηνο 2013 οι Δ.Ο.Υ. επιδίωξαν την είσπραξη 10,54 δισ. ευρώ ενώ εισέπραξαν 10,17 δισ. ευρώ, ήτοι 3,5% απόκλιση σε σχέση με το στόχο του προϋπολογισμού.
Στον αντίποδα, όσον αφορά στις εισπράξεις ΦΠΑ, για το μήνα Μάιο 2013 παρατηρείται υπερκάλυψη 4,9% του στόχου που είχε τεθεί στις Δ.Ο.Υ για το συγκεκριμένο διάστημα. 

Αναλυτικότερα, τα συνολικά έσοδα Προϋπολογισμού, προ μείωσης επιστροφών, για το μήνα Μάιο 2013 ανέρχονται σε 3,56 δισ. ευρώ, οι επιστροφές  διαμορφώθηκαν σε 0,16 δισ. ευρώ και τα καθαρά έσοδα σε 3,40 δισ.ευρώ, ήτοι ποσοστό μείωσης 3,11% σε σχέση με τα καθαρά έσοδα Μαΐου 2012. 

Η βασική αιτία για την ως άνω  μικρή υστέρηση των εσόδων εντοπίζεται στο γεγονός ότι παρατηρείται μεγάλη μείωση στην είσπραξη του φόρου εισοδήματος Νομικών Προσώπων. 

Συγκεκριμένα το μήνα Μάιο 2013 έχουν εισπραχθεί 305 εκατ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με αυτά που εισπράχθηκαν το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους κυρίως εξαιτίας της παράτασης υποβολής που δόθηκε. 

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η εικόνα  αναμένεται να αντιστραφεί τους αμέσως  επόμενους μήνες καθώς θα έχει παρέλθει η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων της εν λόγω κατηγορίας φορολογουμένων. 

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιων Εσόδων, κ. Χάρης Θεοχάρης, αναφορικά με τα αποτελέσματα δήλωσε πως «η συνεχής και επίμονη προσπάθεια μας να κινούμαστε εντός των εισπρακτικών στόχων του προϋπολογισμού είναι δεδομένη. Η συνέχιση της μείωσης των φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμες οφειλές και αυτόν τον μήνα, μάλιστα πριν την ενεργοποίηση των νέων ρυθμίσεων, μάς κάνει να πιστεύουμε πως η ανάκαμψη των εσόδων θα αποτελέσει εφαλτήριο για την επίτευξη του επιδιωκόμενου πρωτογενούς πλεονάσματος και την ταχεία επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ