logo
Στα τέλη του τρέχοντος μηνός λήγει η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων συμμετοχής για την εξασφάλιση του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας(Hellenic Entrepreneurship Award, HEA), ένα ετήσιο πρόγραμμα βραβείων το οποίο προσφέρει σε επιχειρηματίες με έδρα στην Ελλάδα την ευκαιρία να λάβουνχρηματοδότηση έως 500.000 € καθώς και ολοκληρωμένη υποστήριξη με τη μορφή καθοδήγησης και συμβουλευτικών υπηρεσιών προκειμένου να δημιουργήσουν μια νέα επιχείρηση.
Δεκτοί γίνονται υποψήφιοι από οποιονδήποτε κλάδο της οικονομίας με μόνη υποχρέωση να υποβάλουν επιχειρηματικό σχέδιο μέσω του ιστοτόπου των βραβείων (www.hellenicaward.com). Το πρόγραμμα των βραβείων που έχει ανακοινωθεί από την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative, THI) έχει ως στόχο να προσφέρει σε Έλληνες επιχειρηματίες ό,τι χρειάζονται για να ξεκινήσουν μια νέα επιχείρηση ή για να υλοποιήσουν μία νέα επιχειρηματική ιδέα στην περίπτωση που διαθέτουν ήδη δική τους επιχείρηση.
Οι κριτές θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν υλοποιήσιμα επιχειρηματικά σχέδια για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων τα οποία χαρακτηρίζονται από καινοτομία, δημιουργία θέσεων εργασίας χρηματοοικονομική πειθαρχία και βιωσιμότητα. Οι συμμετοχές που θα κερδίσουν τα βραβεία είναι αυτές που θα πείσουν τόσο για τη δυνατότητά τους να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας στην Ελλάδα όσο και για την χρηματοοικονομική σοβαρότητα του επιχειρηματικού σχεδίου. Η επιτροπή κριτών των Ελληνικών Βραβείων Επιχειρηματικότητας θα ανακοινώσει έναν έως πέντε νικητές στις αρχές Απριλίου 2013.
Οι υπεύθυνοι καθοδήγησης (mentors) των νικητών είναι ανώτερα στελέχη εταιρειών του διεθνούς ΄Ομίλου Libra. Οι καθοδηγητές θα παρέχουν συμβουλές και καθοδήγηση καθ’ όλη τη διάρκεια της φάσης δημιουργίας της νέας επιχείρησης. Στους νικητές προσφέρονται ακόμη υπηρεσίες υποστήριξης – νομικές, λογιστικές, επικοινωνίας και πληροφορικής. Επί πλέον, οι προτάσεις που θα βραβευθούν θα χρηματοδοτηθούν με ποσά από 100.000 έως 500.000 €, συναρτήσει του αριθμού των νικητών.
Τα ποσά αυτά χορηγούνται άτοκα και χωρίς καμία επιβάρυνση, με μόνη υποχρέωση να αποπληρωθούν εντός πέντε ετών. Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας χρηματοδοτεί και διαχειρίζεται για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας ο Όμιλος Libra, ένας διεθνής επιχειρηματικός όμιλος.
Ο Όμιλος Libra έχει ήδη δεσμευτεί για πάνω από 5.000.000 € για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων των νικητών και για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών υποστήριξης και καθοδήγησης από έμπειρα ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων. Μεταξύ άλλων υποστηρικτών του θεσμού είναι η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise Pty Ltd από την Αυστραλία η οποία συμμετέχει με επί πλέον 500.000 δολάρια στο πρόγραμμα των βραβείων.
Η Ελληνική Πρωτοβουλία (THI) η οποία υποστηρίζει το Βραβείο, είναι μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός φορέας ο οποίος αποτελείται από εκπροσώπους της ελληνικής διασποράς αλλά και φιλελλήνων από ολόκληρο τον κόσμο.